Samsung esitteli uudet Galaxy S8- ja Galaxy S8+ –älypuhelimensa 29. maaliskuuta Lontoossa ja New Yorkissa samanaikaisesti järjestetyissä Unpacked-tilaisuuksissa. Kyseessä on ehdottomasti alkuvuoden huhutuin ja puhutuin älypuhelinjulkistus ja samalla Samsungille kasvojen pesun paikka viimesyksyisen Galaxy Note 7 –katastrofin jälkeen.
io-tech matkusti keskiviikkona Lontooseen seuraamaan paikanpäälle Unpacked 2017 –tilaisuutta sekä Galaxy S8 –mallien julkaisua. Julkaisun jälkeen pääsimme ottamaan ensituntumat molemmista uutuuspuhelimista.
Galaxy S8 –perusmallissa on 5,8-tuumainen näyttö, eli sen koko on kasvanut huimat 0,7 tuumaa Galaxy S7:ään verrattuna. Näyttö on laitteen etupuolella entistä keskeisemmässä roolissa, sillä sen reunat ovat huomattavasti aiempaa pienemmät. Kädessä Galaxy S8 tuntuu erittäin miellyttävälle ja laadukkaalle. Muotoilu on sulavan pyöristettyä, joten käyttömukavuus on hyvällä tasolla.
5,8-tuumaisella näytöllä varustetuksi puhelimeksi Galaxy S8 tuntuu kokoistaan pienemmältä. Mukanani olleen 5,1-tuumaisen Huawei P10:n rinnalla Galaxy S8 ei vaikuttanut juurikaan isommalta. GS8:n käsittely yhdellä kädellä onnistui jopa yllättävän sujuvasti. Äkkiseltään ei tule mieleen toista yhtä isolla näytöllä varustettua puhelinta, joka pystyisi samaan.
Vaikka Galaxy S8:n muotoilussa on sukunäköä edeltäjämalleihin nähden, näyttää laite selkeästi modernimmalta uuden sukupolven laitteelta. Suurikokoinen kaarevareunainen ja kulmista loivasti pyöristetty näyttö näyttää futuristiselta ja oli ainakin ensitapaamisella todellinen katseenvangitsija. Se näyttää vakuuttavalta herätessään eloon sysimustasta lähtötilanteesta ja aiheuttaa ihastusta samalla tavalla kuin Xiaomi Mi MIX:n ja LG G6:n näytöt.
Galaxy S8:n 5,8-tuumainen ”Infinity Display” -näyttö perustuu kaarevaan Super AMOLED –tekniikkaan ja sen kuvasuhde on poikkeuksellinen 18,5:9 (tai 9:18,5, jos näyttöä ajatellaan pystyasennossa pidettävänä). Käytännössä tämä tarkoittaa epätavallista 1440 x 2960 pikselin resoluutiota, joka on korkeussuunnassa 400 pikseliä tavallista QHD-tarkkuutta (1440 x 2560) enemmän.
Tavallista laajemman kuvasuhteen ansiosta näyttö on saatu venytettyä lähemmäs laitteen päätyjä ilman, että puhelimen leveys on karannut epäkäytännöllisen suureksi. Juuri leveysmitalla on keskeinen rooli puhelimen yhden käden käsiteltävyyden kannalta. Toisaalta korkeussuunnassa Galaxy S8:n näyttöä on entistä hankalampi kurotella yhden käden otteella, vaikkakin kapeaa laitetta tuntui olevan yllättävän helppo liikutella yhden käden sormien varassa.
Muotoilultaan Galaxy S8+ on käytännössä identtinen pienemmän sisarmallinsa kanssa. Suurimpana erona ovat ulkomitat, isompi akku sekä 0,4 tuumaa suurempi näyttö. Sisarmallin tapaan myös GS8+ tuntuu kädessä laadukkaalta ja pyöristetyt muodot istuvat kouraan mukavasti.
Kyseessä on suurikokoinen puhelin, mutta ulkomitat ovat siitä huolimatta huomattavan kompaktit muihin saman näyttökoon puhelimiin nähden. Kyseessä on eittämättä käsiteltävyydeltään markkinoiden paras yli kuusituumainen älypuhelin.
Galaxy S8+:n 6,2-tuumaisen ”Infinity Display” -näytön tarkkuus (1440 x 2960) on sama kuin pienemmässä sisarmallissa ja myös näyttötekniikka on samaa (kaarevareunainen Super AMOLED). Suuri, reunoille kaartuva ja pystysuunnassa korkea näyttö tarjoaa aivan uudenlaisen käyttökokemuksen, jollaiseen en ole aiemmin missään puhelimessa törmännyt. Pidempi testijakso tulee näyttämään, onko siitä käytössä todellista etua.
Molempien Galaxy S8 –mallien näytön yläpuolelle jäävä kaistale on hyvin kapea, mutta siihen on siitä huolimatta sijoitettu paljon tekniikkaa. Ehkäpä mielenkiintoisin uusi ominaisuus on infrapunatekniikkaa käyttävä iiristunnistin, jota käyttäjä voi hyödyntää puhelimen lukituksen avaamiseen. Testasin iiristunnistuksen toimintaa nopeasti hämärässä esittelytilassa ja se tuntui toimivan melko luotettavasti ja vaivattomasti.
GS8-mallien etukameran tarkkuus on kasvanut kahdeksaan megapikseliin ja sen ominaisuuksiin kuuluu valovoimainen (f1.7) automaattitarkenteinen objektiivi. Kamera käyttää joko Sonyn IMX320- tai Samsungin S5K3H1-sensoria.
Myös näytön alapuolinen kaistale on molemmissa Galaxy S8 –malleissa hyvin kapea, josta johtuen Samsungin puhelimille suorastaan ikonisesta fyysisestä kotinäppäimestä on luovuttu. Navigointipainikkeet sijaitsevat nyt tavallista laajemmalla kuvasuhteella varustetun näytön alaosassa ja Samsung on antanut painikeikoneille oman varsin futuristisen ulkoasun. Näppäinten asettelua (paluunäppäin vasemmalla vaiko oikealla) voi vaihtaa puhelimen asetuksista. Lisäksi keskimmäisenä sijaitseva kotinäppäin on aina toiminnassa ja useimmiten näkyvissä ja se tukee paineentunnistusta. Samsung on toteuttanut värähtävän painallusvasteen, joka muistuttaa melko paljon iPhone 7 –mallien vastaavaa.
Alapäätyyn on sijoitettu USB 3.1 –nopeutta tukeva USB Type-C –liitäntä sekä monien onneksi myös perinteinen 3,5 mm ääniliitäntä.
Takapuolelta Galaxy S8 näyttää huomattavasti tavanomaisemmalta kuin edestä. Asiaan perehtymätön saattaa jopa sekoittaa sen Galaxy S7 –malliin. Myös takakuorta peittävä Gorilla Glass 5 -lasi kaartuu etupuolen lasin kanssa symmetrisesti laitteen kylkiin. Totesimme kaikkien värivaihtoehtojen mustaa lukuun ottamatta keräävän erittäin herkästi näkyviä sormenjälkiä itseensä.
Takakuoreen kameran viereen sijoitettu sormenjälkitunnistin aiheutti ainakin ensituntumien perusteella hieman ihmetystä, sillä tunnistinta käyttäessä sormella tulee helposti tökittyä kameran suojalinssin pintaa. Lisäksi se sijaitsee pitkässä puhelimessa turhan ylhäällä ollakseen sopivasti sormen ulottuvilla.
GS8:ssa lasisen takakuoren alla sijaitseva akku on kooltaan 3000 mAh, kun taasen plus-versiossa akun kapasiteetti on 3500 mAh. Näyttökokoon verrattuna akkujen kapasiteetit ovat varsin maltillisia ja Samsung onkin pelannut selvästi varman päälle Note 7:n ongelmista viisastuneena. Edeltäjämallien tapaan myös molemmat Galaxy S8 –mallit tukevat langatonta latausta. Lisävarusteena myytävällä Samsungin omalla laturilla se onnistuu jopa pikana.
Galaxy S8 –mallien takakamera on teknisiltä ominaisuuksiltaan melko samankaltainen edeltäjämallien kameroiden kanssa. 12 megapikselin kuvasensori rakentuu tavanomaista suurikokoisemmista 1,4 mikrometrin pikseleistä, joista jokaisen yhteydessä on vaiheentunnistukseen perustuva tarkennusdiodi. Sensorin malli on joko Sony IMX333 tai Samsung S5K2L2 ISOCELL. Lisäksi tarkennuksessa käytetään myös erillistä lasersensoria. Takakameran 27 mm:n objektiivin aukkosuhde on valovoimainen f1.7 ja se on varustettu optisella kuvanvakaimella. Uutena ominaisuutena se kykenee nyt muodostamaan kuvan useammasta peräkkäin otetusta kuvasta hieman Googlen Pixel-puhelimien tapaan. Kamera kykenee myös tallentamaan high-end-puhelimelle tyypilliseen tapaan 4K-videokuvaa.
Ohjelmistopuolella suuri uudistus on viime viikolla julkistettu Bixby, joka on Samsungin uusi käyttöliittymään integroitu älykäs virtuaaliavustaja. Se perustuu Samsungin viime syksynä itselleen hankkiman Viv:n kehittämään tekniikkaan, joka hyödyntää mm. koneoppimista ja tekoälyä. Samsung on ilmoittanut Bixbyn olevan tulevaisuudessa keskeinen osa yrityksen kaikkea kodinelektroniikkaa puhelimista älytelevisioihin ja jääkaappeihin.
Galaxy S8 –puhelimissa Bixby koostuu Vision-, Voice- ja Home-ominaisuuksista, joista ensin mainittu mahdollistaa kameran kautta kuvatun sisällön tunnistamisen, toinen äänihaut ja –komennot sekä kolmas on puhelimen vasemmasta kyljestä löytyvällä erillisellä näppäimellä avautuva erilaisia mukautuvia toimintokortteja sisältävä mukautuva näkymä, joka muistuttaa hieman Google Now –näkymää.
Esittelytilassa emme päässeet vielä tutustumaan Bixbyn toimintaan syvällisemmin, mutta tiedossa on, että aluksi puheohjaus tukee vain korean kieltä ja toukokuussa tuleva päivitys lisää tuen englannille. Suomenkielen tukea ei tällä tietoa ole luvassa ainakaan kuluvan vuoden aikana. Osaamme kertoa Bixbyn toiminnasta tarkemmin, kunhan saamme puhelimen testikäyttöön.
Kokeilimme pikaisesti myös Galaxy S8 –malleille tarjolle tulevaa 149 euron hintaista Samsung Dex –telakkaa, joka hieman Microsoftin Continuum-ominaisuuden tapaan tarjoaa mahdollisuuden puhelimen käyttämisen pöytäkoneen tavoin. Dex-telakasta löytyy paikka puhelimelle sekä tarvittavat USB-, HDMI- ja verkkoliitännät näytön sekä ohjauslaitteiden kytkemiseksi. Järjestelmä käynnistyy puhelimen kytkemisen jälkeen muutamassa sekunnissa ja se näyttää sovellukset näytöllä tietokonemaisissa ikkunoissa sekä tukee täyttä moniajoa. Työpöytätilaa tukemattomat sovellukset näkyvät ikkunoissa samalta kuin puhelimen näytöllä. Dexin todelliseen toimivuuteen voi kuitenkin ottaa kantaa vasta sitten, kun sitä pääsee käyttämään rauhassa normaaleissa käyttötilanteissa.
Suomessa uudet Galaxy S8 –mallit tulevat saataville huhtikuun 29. päivä 829 ja 929 euron suositushintaan. Ennakkotilattavissa ne ovat välittömästi ja ennakkotilattujen laitteiden toimitukset alkavat viikkoa aiemmin (20. huhtikuuta). Värivaihtoehtoja ovat Orchid Grey, Arctic Silver ja Midnight black. io-techin Galaxy S8 –testiartikkeli on todennäköisesti (testikappaleiden saapumisaikataulusta riippuen) luvassa ennen huhtikuun loppua.
Mielenkiintoinen laite. Takaa katsottuna omaan silmään aika järkyttävän näköinen tuon hintaluokan laitteeksi.
Mitenhän Suomen ennakkotilausbonukset? Jenkeissä saa Gear VR:n ja kuulokkeet.
Ei yhtään pöllömmän oloinen laite, mutta 800+ euroa on itselleni liikaa puhelimesta.
Suomessa laitteen saa aikaisemmin (20.päivä). Ei bonuksia tällä kertaa
En ymmärrä miksi Samsung taistelee tuulimyllyjä vastaan ja ei käännä noita nappeja samaan järjestykseen kun stock androidissa.
Onneks softanapit on helppo kääntää.
Vieläkin jaksaa hämmästyttää tuo sormenjälkitunnistimen sijoittaminen. Vaikka laitteen saakin auki näppärästi iiristunnistuksella, niin olisi sen sormenjälkitunnistimen silti voinut sijoittaa vähän paremmin. Ominaisuudella voi kuitenkin keksiä muutakin käyttöä kuin näytön lukituksen avaamisen:
Eikös nuo luvannu että AKG kuulokkeet on jokaisessa s8/s8+ puhelimessa mukana?
Taitaa olla ikuinen mielipidekysymys noiden nappien kanssa, itse taas pidän enemmän Samsungin tavasta ja olen muuten stockissa (Nexus 6P) kääntänyt nuo "väärinpäin" juuri käytettävyyden takia, tuntuu vain paljon luontevammalta naputella backia oikeasta laidasta… Paras olisi jos tuon saisi käännettyä Samsungillakin kummin päin haluaa.
Onneksi ne voi kääntää kuten haluaa:
Lisäksi tuo kotipainike toimii kaikkialla, vaikka ei olisi näkyvissä:
Juu no ne tulee kaikissa joten se ei ole erillinen bonus
Tuolla sormenjälkitunnistimella pystyy avaamaan ainakin ilmoitusvalikon alaspäin pyyhkäisemällä. Sijainti on kuitenkin sen verran ylhäällä, että kyseisestä elekomennosta ei ole juurikaan hyötyä 😀
Nyt on vaikea tilanne, toisaalta tekisi mieli laittaa ennakkotilaten tuo S8, mutta arvelluttaa tuon fyysisen kotinäppäimen puuttuminen ja sormenjälitunnistimen sijainti. @Juha Kokkonen saakohan tuon Bixby-napin konfiguroitua toiseen käyttöön, sillä en usko tekeväni ko. ominaisuudella mitään?
Käsittääkseni ei saa uudelleenohjelmoitua ainakaan vakiona, mutta aivan 100 % varmuutta tästä ei ole. En ainakaan löytänyt moista asetusta puhelinta tutkiessani.
Ei pysty ohjelmoimaan muuksi. Kyseinen nappi on vain Bixbylle valitettavasti. Typeräähän toi on kun toiminnon äänikomennot ei toimi suomeksi (eikä edes brittienkuksi alussa)
Tämäkään ei varmasti olisi ollut Samsungille iso työ toteuttaa, sillä Xcover -sarjan uusimmista luureista (3 ja 4) löytyy customoitava älypainike.
Juu ja varsinkaan kun tuo ääni puoli ei täällä toimi niin tuo nappi on suhteellisen turha.
Samsung Galaxy S6 Edge maksoi myös 849 euroa ennakkotilaessani sitä 😛 Kyllä lähti S8+ ennakkotilaukseen nyt kun vanha S6 meinaa jo akun puolelta olla kuollut.
+1 tälle. Kuten jutussakin mainitaan, sormi tuuppaa osumaan jatkuvasti kameran linssiin, mitä ei käytännössä muilla taakse sijoitetulla sormenjälkitunnistimella varustetuilla puhelimilla tapahdu eikä lukijan sijoittelussa tästä syystä ole käytännössä järkeä. Toki realistisesti ajateltuna fanaattisimmat/uskollisimmat antanevat asian anteeksi ja kantanevat taskussa aina mikrokuituliinaa mukanaan. Toiset käyttänevät vaihtoehtoisia kirjautumistapoja, mutta ainakaan itseä ei erityisemmin innosta joka kerta puhelinta avatessa tutkailla omaa pärstää ja mallata silmiä kahteen rinkulaan sopivasti mahtuvaksi, kun kunnollisen sormenjälkitunnistimen käyttömukavuutta -luotettavuutta ja -nopeutta on vaikea päihittää.
Uutta tietoa tämän suhteen, eli ainakin Play-kaupasta saatavalla All in one gestures -sovelluksella pitäisi onnistua Bixby-napin remappaus.
Samsung Galaxy S8s Bixby button can be remapped, confirmed on video
Satuitko kokeilemaan pystyykö ilmoitusvalikon avaamaan pyyhkäisemällä alaspäin pelkkää kotinäyttöä? Joillakin valmistajilla onnistuu näinkin.
Mielenkiintoisen oloinen laite muttei millään pysty oikeuttamaan näitä nykylippulaivojen hintoja puhelimille. Tuossakin kun on omat puutteensa ja ongelmansa, mm. etukaiuttimien puutteen ja sormenjäljenlukijan sijoittelun osalta. Toki iris-scannerilla avaa myös laitteen mutta luulisin itse sormenjäljenlukijan olevan varmempi toiminnaltaan sekä helpompi käyttää. Ja sitten vielä tuo Samsungin softa.. Toivottavasti edes tulevissa softapäivityksissä muokkaavat tuota Bixby-painiketta siten, että sillä saa avattua vaikkapa kameran, käynnistettyä salaman taskulampuksi tai jonkun muun sovelluksen tai tehtyä jonkun eleen, esim. screenshotin tai play/pausen. Näyttö vaikuttaa kyllä hienolta ja nätiltä, sitä ei voi kiistää.
En kyllä valitettavasti muista enää. Saattaapi hyvin olla, että pystyi.
Nuo ÁKG:n kuulokkeet ovat käsittääkseni Suomessa bundle-lahja, jota ei siis ole kaikilla markkina-alueilla puhelimien mukana.
Tuo onnistuu ainakin vaihtamalla laucheria esim. Novaan mutta en tiedä onnistuuko Galaxy S8:ssa vakiona.
Mitä ihmettä teet fyysisellä kotinäppäimellä? Eihän sellasta ole enää missään uudessa puhelimessa.
Kyllä niitä kotinäppäimellä varustettuja puhelimia löytyy ihan 2017 vuoden malleistakin, esimerkiksi Nokia 6. Mielestäni on ihan hyvä juttu, että markkinoilta löytyy erilaisia ratkaisuja.
Mut Nokia 6 on halpamalli. Ei liity mitenkään S8:aa käsittelevään lankaan.
Pelkään muuttuvani diginatiiviksi ilman fyysistä kotinäppäintä..:sworried:
Se on sitä nykyaikaa 🙂 Mut oikeesti toi on häviämässä kaikista flag shipeistä.
Siitä se snäppäily alkaa…;)
Lisäsin juttuun lyhyen videopätkän, jossa pyörittelen Galaxy S8+ -mallia lyhyesti kädessä.
Tuntuuko saman kokoiselta kun iPhone plus? Luuletko että on hintansa väärti?
Näitä oli itseasiassa esillä jo ainakin Tampereella Gigantissa. Yllättävän solakan tuntuinen kädessä tuo isompi S8+. Harmi että hintaa on hieman liikaa muuten oli kyllä houkutteleva puhelin.
Joo olin tätä jo tilaamassa mutta toi melkein tonnin hinta alkaa karkaamaan jo aika naurettavaksi. Olen sen valmis maksamaan jos uskon että sit on oikeasti parasta mitä rahalla saa.
Tilamaan vaan!
Parasta sen on olla parasta, koska oman s8+ olen jo tilannut.:hammer:
Itse kans kävin gigantissa hipeloimässä s8+ ja samalla viimeisetkin huolet liian isosta murikasta hävisi. Normi s8 tuntui jopa vähän hassulta pääkopassa, kun tietää että siinä 5.8" näyttö, mutta se on pienimpi kädessä ku nykyinen s6 edge. 😮
Edit:
Tää on aika hyvä jos koittaa hahmottaa kokoeroja luurien välillä
Samsung Galaxy S8+ vs Apple iPhone 7 Plus – Visual phone size compare
Loppupeleissä tuo tapa ilmoittaa näyttökoko tuumissa hämää näiden uusien Samppojen osalta, kun kuvasuhde on aiempiin verrattuna erilainen. Tässä pätkää Mobiili.fi:n uutisesta:
"Vaikka Samsung Galaxy S8:ssa on 5,8 tuuman kosketusnäyttö, ei se ole juurikaan suurempi esimerkiksi Huawei Mate 9 Pron tai Nokia 6:n 5,5 tuuman kosketusnäyttö.
Näyttöjen koot neliösenttimetreinä:
Siis kun vertailee esim. tuota S8 ja Nokia 6 eroa niin tuumissa verrattuna S8 on noin 5,5% suurempi mutta näytön todellisessa pinta-alassa vain 1,8%. Komeahan tuo näyttö silti oli, etenkin S8+:n osalta ja tärkeimpänä tuo kuvasuhde mahdollistaa hieman kapeamman laitteen. Mutta on tuo näytön koko suhteessa puhelimen kokoon kuitenkin aika ällistyttävä kun esim. 5.5" OP3 on leveämpi kuin 6.2" S8+ ja tässä tapauksessa sitä näyttöpinta-alaa on kuitenkin 18% enemmän. Tuo pieni lisä korkeuteen ei ole mitenkään erityisen haitallinen asia.
Luuri itsessään on varmasti teknisesti paras kokonaisuus mitä on saatavilla mutta kahdesta syystä jää itsellänikin väliin. 1) Samsungin softa ei houkuttele. Siellä on liikaa bloattia ja pakotettua omaa softaa, esim. tuo Bixby omine näppäimineen. 2) Enää OnePlussien myötä ei pysty mitenkään oikeuttamaan noita hintoja. Eihän OP tietysti tarjoa sitä aivan parasta kuten Samsung mutta se tarjoaa karkeasti ottaen ~80-90% siitä mitä Samsung hinnan ollessa n. 50%. Esim. S7E vastaan OP3 hävisi käytännössä lähinnä IP-suojauksessa, QI:ssa, näytön resossa ja kamerassa. Ja voitti taas esim. osittain paremmissa spekseissä (64GB/6GB sekä USB C) & miellyttävämmässä softassa. Akku toki Sampassa oli paljon suurempi mutta OP3:n pikalatauksen takia en kokenut asiaa relevantiksi.
On se silti hyvä että nämä lippulaivavalmistajat (Samsung, LG..) rikkovat rajoja esim. näyttöjen ja kameroiden osalta vieden näin alaa eteenpäin.
Tosin tässä on ehdottomasti parhaat reunukset
Ei ollut rinnalla iPhonea vertailtavana, mutta ei tuo ainakaan iPhone 7 Plussaa suuremmalta mielestäni kädessä tuntunut. Numeroinahan tuo GS8+ on 1,3 mm pidempi, 4,5 mm kapeampi(!) ja 0,8 mm paksumpi kuin iPhone.
Tuo hinta-asia on oikeastaan kiinni ihan jokaisen omista tarpeista ja näkökannasta high-end-älypuhelimien suhteen.
No en tiedä. Olen aina ostanut flag shippejä, ja en ole edes kovin vanha, mutta muistan ajan kun ne ei todellakaan maksaneet melkein tuhatta euroa! Esimerkiksi aiemmat Galaxyt ovat olleet halvempia.
Tarkoitin lähinnä sitä, että se on lopulta henkilökohtainen mielipide paljonko puhelimesta on valmis maksamaan. Itse en esimerkiksi ostaisi uusimman sukupolven high-end-puhelimia varmasti laisinkaan, jos ostaisin puhelimeni itse.
GS8:n ostamalla saa ainakin yhden tämän hetken selvästi edistyneimmistä älypuhelimista.
Mikst ostaisi? Itse ainakin tykkään kun on parasta.
No varmasti yhden niistä. Mutta hintalapun perusteella pitäisi olla aika suvereenisti edistynein. Pixel taitaa olla ainoa samassa luokassa.
Aika paljon on tullut erilaisia älypuhelimia vuosien varrella käytettyä ja olen todennut, että ei olisi tarvetta maksaa 600-1000 euroa, jotta kaikki omat tarpeeni täyttyisivät. Saisin paremman vastineen rahoille ja tarpeilleni keskihintaluokasta.
Niin. No mun tarpeita mikään puhelin ei vielä täytä joten paras on lähimpänä 🙂
Niinhän se juuri on, että jokaisella käyttäjällä on omat tarpeensa eikä niihin löydy yhtä oikeaa vastausta :geek: Sen takia aina välillä hymyilyttää, kun ihmiset tulee kyselemään suoraa vastausta siihen, että mikä älypuhelin pitäisi ostaa 😀
No niinpä. Toisaalta valikoimaa on paljon enemmän kun muutama vuosi sitten.
Mun tarpeet on lähinnä virtuaalipipelossa, kunhan on vähintään yhtä kallis ku kavereilla, tai mielellään kalliimpi. (iPhonea ei lasketa) :facepalm:
Ja tuleehan tota puhelinta kulutettua aikalailla.. Näkiskö jostain puhelimen koko elinajan screen-on timen tai lataus kerrat?
Olipas livenä hieno. Iso ja varsinkin pieni.
Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla
Ainakin Jenkkilässä ihmiset tuntuvat tykkäävän isommasta vaihtoehdosta – valtaosa ennakkotilatuista on kuulemma GS8+-mallia: More people are buying the Galaxy S8+ than the smaller Galaxy S8 | Android Central
Vertasin pienempää honor 7: aan ja tais olla kapeampi, ohuempi ja pidempi. Kapeus ehkä merkittävin. Hyvä koko. Malttaisikohan sitä…
Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla