Honor Earbuds 3 Prot tarjoavat 200 euron suositushintaansa hyvän äänenlaadun, keskiverron vastamelutoiminnon ja ainakin allekirjoittaneen korvilla hyvin lenkkeilykäyttöönkin sopivan rakenteen. Kuulokkeiden heikosti toimivat elekomennot ja langaton lataus estävät kuitenkin niiden suosittelun suositushintaansa, sillä markkinoilta löytyy vastaavaa hyvää äänenlaatua tarjoavia vaihtoehtoja edullisemminkin.

Plussaa

  • Äänenlaatu
  • Multipoint-tuki
  • Kuulokkeet tukevat äänenvoimakkuuden säätöä elekomennoilla

Miinusta

  • Nirso langaton lataus
  • Heikosti toimivat elekomennot
  • Tuulen äänten vaimennus voi poistaa myös puheääntä
  • Kuulokkeiden hallintasovellusta ei ole saatavilla iOS:lle

Huomioitavaa

  • Kuulokkeet tukevat SBC- ja AAC-koodekkeja

Honor julkaisi Earbuds 3 Pro -nappikuulokkeet alun perin MWC-messuilla kuluvan vuoden alkupuoliskolla ja Suomeen saakka valmistajan lippulaivanapit saapuivat myyntiin toukokuun lopulla. 199 euron suositushinnallaan kuulokkeet sijoittuvat kilpailemaan muiden valmistajien huippupään nappikuulokkeiden kanssa. Suomeen saapuneet kuulokkeet luopuivat Kiinassa vielä ominaisuuslistasta löytyneestä korvan lämpötilanmittauksesta, minkä myötä kuulokkeiden ominaisuuskattaus on varsin tavanomainen.

Earbuds 3 Prot sisältävät 11 mm kaiutinelementit alataajuuksille ja erilliset pietsosähköiset keraamiset (PZT) diskanttikaiuttimet, tukevat aktiivista vastamelutoimintoa ja lupaavat 6 tunnin akunkeston ilman vastamelua ja 4 tunnin akunkeston vastamelun kanssa. Langattomasti ladattavissa olevan latauskotelon kanssa akkua on saatavissa vastaavasti kokonaisuudessaan 16 tai 24 tuntia.

Pakkaus ja sen sisältö

Honor toimittaa kuulokkeensa vaaleassa pahvipakkauksessa, jonka mukana tulee itse kuulokkeiden ja latauskotelon lisäksi:

  • USB-A -> USB-C -kaapeli
  • Takuu- ja ohjelappuset
  • Kahdet vaihtotulpat kuulokkeisiin

Honor Earbuds 3 Proiden tulpat toimitetaan omissa pienissä pussukoissaan.

 

Rakenne ja ominaisuudet

 

Honor Earbuds 3 Proiden tekniset tiedot:

  • Mitat: noin 30,5 x 21,6 x 24,3 mm (korkeus x leveys x syvyys)
  • Paino: 5,1 grammaa
  • IP54
  • Akunkesto: 4 tuntia ANC:n kanssa, 6 tuntia ilman ANC:tä
  • 42 mAh

Ulkonäöltään Earbuds 3 Prot eivät juuri massasta erotu, vaan ne ovat jopa geneerisen näköiset. Nappien silikonitulpat ovat kohtalaisen ohuet ja kuulokkeiden istuvuus ei ole sen myötä erityisen tiivis, mikä muistuttaa esimerkiksi OnePlussan Buds Proista. Tulppien kannan muoto ei ole aivan pyörä, vaan hieman soikea.

Lenkkeilykäyttöön Honorit sopivat luokassaan erinomaisesti, sillä pehmeähköjen tulppiensa kanssa kuulokkeet eivät juurikaan tömise korvilla, vaan juoksun aikana voi keskittyä omien askelten sijaan musiikkiin. Kuulokkeet ovat myös IP54-sertifioidut, eli ne on suojattu roiskeita vastaan. 200 euron hintaluokkaan parempikin suojaus voisi kuitenkin olla toivottavaa, sillä esimerkiksi Samsung Galaxy Buds Prot tarjoavat IPX7-sertifikaatin, eli ne luopuvat pölysuojauksesta, mutta kestävät veden osalta täyden upotuksen.

Honor Earbuds 3 Proiden kaiutinelementit ovat kooltaan varsin tavanomaiset 11 mm, minkä lisäksi niissä on erilliset pietsosähköiset diskanttikaiuttimet. Yhteysominaisuuksien osalta tuettuna on Bluetooth 5.2, jonka yli kuulokkeet kykenevät toistamaan SBC- ja AAC-koodekkeja. Koodekkituki on siis varsin tavanomainen, joskin 200 euron hintaan voisi nykypäivänä jo toivoa tukea myös korkeampia bittivirtoja käyttäville AptX-versioille tai Sonyn LDAC-koodekille

Honorin nappikuulokkeet tukevat Bluetoothin multipoint-teknologiaa, eli ne osaavat olla yhdistettynä kahteen laitteeseen kerralla ja vaihtaa automaattisesti, mikäli esimerkiksi toiseen laitteeseen saapuu puhelu.

Latauskotelon tekniset tiedot:

  • Latauskotelon mitat: 46 x 64,3 x 23,2 mm (korkeus x leveys x syvyys)
  • Latauskotelon paino: 42,6 grammaa
  • Akkua kuulokkeille: 12 tuntia ANC:n kanssa, 18 tuntia ilman ANC:tä
  • 410 mAh
  • USB-C, langaton Qi-lataus
  • IP52

Kuulokkeiden akunkesto Honorissa on keskinkertainen, eli vastamelun kanssa niiden luvataan kestävän varsin tavanomaiset 4 tuntia. Latauskotelosta kuulokkeet puolestaan voivat saada 12 lisätuntia, mikä ei ole järin paljon, mutta vastapainona kotelo itsessään on mukavan pieni ja liukkaan materiaalinsa kanssa se sujahtaa kätevästi taskuun.

Latauskotelolle luvataan myös IP52-sertifikaatti, eli sekin kestää pieniä roiskeita vettä. Kotelon lataaminen tapahtuu joko USB-C-kaapelilla tai langattomasti. Selvänä miinuspuolena langaton lataus osoittautui kuulokkeissa todella tarkaksi sijainnistaan. Kotelo täytyi asettaa latausalustalle ajatusta käyttäen ja usein jopa eri kohtia kokeillen, jotta lataus käynnistyisi.

 

Ohjelmisto

Honor tarjoaa kuulokkeiden hallintaan oman Ai Space -sovelluksensa, joka on saatavilla Androidille, mutta ei ainakaan toistaiseksi lainkaan iOS-laitteille. Applen puhelinten käyttäjät eivät siis pääse kuulokkeiden tarkempiin asetuksiin käsiksi, ellei taloudesta satu löytymään myös Android-laitteita. Sovelluksessa kuulokkeille on tarjolla vastamelutoiminnon ja ympäristöäänten vahvistuksen asetukset, Bluetooth multipointin tiedot, eli tieto siitä mihin laitteisiin kuulokkeet ovat yhteydessä ja muiltakin valmistajilta tutut mahdollisuudet muokata pikakomentoja ja testata kuulokkeiden istuvuus. Harmillisena miinuksena Honor ei tarjoa minkäänlaista taajuuskorjainta kuulokkeille.

Elekomennot Honor on sijoittanut kuulokenappien varsiin napautuseleiksi, minkä lisäksi mukavana lisänä kuulokevartta pitkin sormea liu’uttamalla onnistuu myös äänenvoimakkuuden säätö. Valitettavasti elekomennoissa olisi kuitenkin parannettavaa toiminnallisuudessa, sillä napautuskomennot jäivät usein tunnistamatta. Toisaalta positiivisena huomiona äänenvoimakkuuden säätö toimi testijaksolla hyvin.

 

Äänenlaatu

Honor Earbuds 3 Pro ilman vastamelua
Honor Earbuds 3 Pro vastamelun kanssa

Huom! Taajuusvastemittauksissa vastamelutoiminnon pohjasuhina aiheutti häiriötä mittaustulokseen tuottaen selvän piikin keskialueelle. Ainakin osittain sen seurauksena myös alemmat keskialueet näyttävät todellisuutta suuremman aleneman. 

Huom. Taajuusvasteet ovat MiniDSP EARS-laitteistolla mitatut. Tulokset ovat suuntaa antavia ja niitä tulee käyttää vain sanallisen arvion ohessa visuaalisena tukena. Taajuusvastemittaus ei ole pääasiallinen testaustapa, vaan arvostelut pohjautuvat pääosin arvioijan omiin kuuntelukokemuksiin. Tuloksia ei voi verrata suoraan muiden sivustojen mittaustuloksiin. Kuppikuulokkeiden ja nappikuulokkeiden mittaustulokset eivät ole keskenään suoraan vertailukelpoisia.

200 euron hintaan harmillisen heikosti toimivien langattoman latauksen ja elekomentojen vastapainona Honor Earbuds 3 Proiden ääni on erittäin hyvällä tasolla. Kuulokkeissa on varsin voimakas bassotoisto, mutta se on sijoitettu riittävän alas, jotta se on käytännössä jämäkän voimakas ja terävä, eikä se sotke mukanaan keskitaajuuksia. Keskitaajuudet itsessään soivat luonnollisena, samoin kuin kuulokkeiden yläpääkin, ja ääni on rasittamaton sekä helppo kuunnella.

Honor Earbuds 3 Proiden vastamelutoiminto on laadultaan hyvä, mutta ei mitenkään poikkeava. Äänet vaimenevat tasaisesti, mutta eivät yhtä voimakkaasti kuin esimerkiksi Sony WF-1000XM4:ssä. Vastamelu oli kuitenkin toiminnaltaan varma, eikä sen kanssa tullut vastaan minkäänlaisia ongelmia, joita esimerkiksi Xiaomi Buds 3T Proissa oli. Vastamelutoiminto muuttaa kuulokkeiden ääntä hieman, mutta ero on kohtalaisen pieni. Bassotoisto vaikuttaisi kuitenkin olevan vastamelun kanssa pykälän syvempi.

Mittaustuloksiin vaikuttanut suhina oli myös kuultavissa myös paljain korvin, mikäli vastamelua piti päällä ilman musiikkia. Musiikki peitti suhinan kuitenkin kokonaan alleen.

Mikrofonin ääniesimerkki

 

Mikrofonit Earbuds 3 Proissa toimivat kohtalaisesti. Sisätilassa ääni on luonnollinen, mutta ulkoilmassa jo pienehkössä tuulessa ääni alkaa muuttua robottimaiseksi kuulokkeiden pyrkiessä poistamaan taustameteliä. Myös pyöräillessä tuulen äänet vaimenevat vakuuttavasti, mutta huomion arvoisena miinuksena toisinaan myös puheääni katosi kuulokkeiden poistaessa ääntä liian aggressiivisesti.

 

Yhteenveto

Honor Earbuds 3 Prot ovat Honorilta vakuuttavalla äänenlaadulla varustetut kuulokkeet 200 euron suositushintaansa ja vastamelutoimintokin kuulokkeissa osoittautui toimivaksi, vaikkakaan ei suoranaisesti joukosta erottuvaksi. Kuulokkeet itsessään näyttävät kenties geneerisiltä, mutta tarjoavat hyvin taskuun sopivan latauskotelon ja ainakin omille korvilleni hyvin lenkkeilykäyttöönkin soveltuvan rakenteen. Valitettavasti äänenlaadun vastapainona kuulokkeilla on selviä miinuspuoliakin, sillä niiden elekomennot toimivat kilpailijoita heikommin ja langaton lataus osoittautui testijaksolla erittäin nirsoksi sijoituskohdaltaan.

Miinustensa myötä Earbuds 3 Proita ei suoranaisesti voikaan 200 euron hintaansa suositella, vaan katseet kannattaa suunnata kilpailijoihin, joista kenties selkeimpänä esimerkkinä toimivat vielä tällä hetkellä Samsungin Galaxy Buds Pro -nappikuulokkeet, jotka tarjoavat laadukasta ääntä kohtalaisella vastamelutoiminnolla ja muiltakin osin hyvin toimivalla kokonaisuudella nykyisin jo 130 euron hintaan.

Plussaa

  • Äänenlaatu
  • Multipoint-tuki
  • Kuulokkeet tukevat äänenvoimakkuuden säätöä elekomennoilla

Miinusta

  • Nirso langaton lataus
  • Heikosti toimivat elekomennot
  • Tuulen äänten vaimennus voi poistaa myös puheääntä
  • Kuulokkeiden hallintasovellusta ei ole saatavilla iOS:lle

Huomioitavaa

  • Kuulokkeet tukevat SBC- ja AAC-koodekkeja