io-tech testasi Xiaomin edullisen 5G-yhteyksiä tukevan Redmi Note 10 5G:n.

Kokonaisuutena Xiaomin Redmi Note 10 5G on mallistossaan hieman hajuton uutuus ja sen myötä jopa pienoinen pettymys. Xiaomi on usein onnistunut tarjoamaan hintaluokassaan erottuvan tehokasta rautaa, mutta tällä kertaa uutuus ei juurikaan onnistu joukosta erottumaan. Kyseessä on silti sinänsä toimiva kokonaisuus, joka tarjoaa hyvän kameran ja teknisesti kehittyneen näytön.

Suurimpana ongelmana toimii kuitenkin laitteen hinta, joka on Suomessa ulkomaita pykälän korkeampi, sillä kotimaamme markkinoille saapui vain malliston keskihintainen malli 128 Gt:n tallennustilalla. Erityisesti edeltäjäänsä nähden pykälän heikompi järjestelmäpiiri käytännössä vastaavalla ja nykyiseen hintatasoon nähden jopa kalliimmalla hinnalla on selvä miinus.  Aiemmin io-techin testissä käyneen Moto g50:n ollessa saatavilla 150 euron tarjoushintaan voi 200 euron maksamista Xiaomin uutuudesta olla vaikea perustella. 250 euron suositushinta on puolestaan väistämättä liian korkea.

Plussaa

  • Pääkameran kuvanlaatu
  • Näytön 1080p-resoluutio yhdessä 90 hertsin virkistystaajuuden kanssa
  • 128 Gt tallennustilaa

Miinusta

  • Ei 1080p 60 FPS tai 4K-videokuvausta
  • Makrokameran kuvanlaatu
  • Yökuvatilan kuvanlaatu
  • Heikko Bluetooth-yhteys

Xiaomi julkaisi Redmi Note 10 -mallistonsa maaliskuussa. Uutuussarja koostuu kaiken kaikkiaan neljästä puhelimesta – Redmi Note 10, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 Pro ja Redmi Note 10 5G, joista Suomeen myyntiin saapuivat vain kaksi viimeisintä. Jo viime vuoden lopulla julkaistun Redmi Note 9T:n kohdalla mainitsimme mallistorakenteen olevan hieman hämmentävä, sillä sen suhde viime kesänä julkaistuun Redmi Note 9 Prohon vaikutti epäselvältä, eikä entisestään laajentunut mallistorakenne ainakaan selventänyt tätä tilannetta. Jotta pakka olisi varmasti riittävän sekava, on Suomeen tulleesta uutuuskaksikosta nimenomaan edullisempi se ainoa 5G:tä tukeva malli.

Nyt tuo edullisempi MediaTekin Dimensity 700 -järjestelmäpiirillä varustettu Redmi Note 10 5G on saapunut myös io-techin testilaboratorioon. Xiaomi markkinoi laitetta julkaisussa markkinoiden edullisimmaksi 5G-älypuhelimeksi, mutta Suomeen puhelimesta saapui virallisesti vain 128 Gt:n tallennustilalla ja 4 Gt:n RAM-muistilla varustettu malli, joka asettuu ulkomailla puhelimen mallikatalogin keskelle 4 / 64 Gt ja 8 / 128 Gt mallien väliin. Tämän myötä myös hinta on korkeampi kuin ulkomaiden lähtömallilla.

Redmi Note 10 5G saapuikin Suomessa myyntiin 250 euron suositushinnalla, mikä sijoittaa laitteen suhteellisen selvästi markkinoiden edullisimpien 5G-puhelinten yläpuolelle ja suositushinnallaan samalle tasolle kuin puolisen vuotta vanha Redmi Note 9T. Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan puhelinta myydään artikkelin kirjoitushetkellä heinäkuun alussa kuitenkin lähes poikkeuksetta 199 euron tarjoushintaan, joka niin ikään vastaa Redmi Note 9T:n Early Bird -tarjousten hintaa.

Tässä artikkelissa tutustumme Xiaomi Redmi Note 10 5G:hen vajaan kahden viikon ympärivuorokautisten käytön pohjalta hieman täysimittaista testirutiinia lyhyemmässä vuodossa.

5G-liittymän verkkotestejä varten tarjosi ystävällisesti DNA.

 

Pakkaus ja sen sisältö

Redmi Note 10 5G toimitetaan valkoisessa pahvipakkauksessa, jonka päällä komeilee värillinen kuva puhelimesta. Puhelimen näyttöön on esiasennettu muovinen suojakalvo, joka on paikallaan myös tämän artikkelin testikuvissa.

  • pikaohje- ja takuutietolappuset
  • korttikelkan avaustyökalu
  • Joustava muovinen suojakuori
  • USB-A -> USB-C -kaapeli
  • 22,5 watin verkkovirtalähde

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Ulkoisesti Redmi Note 10 5G ei juurikaan muistuta edeltäjiään, vaan sen sijaan se on ottanut askelen aavistuksen geneerisempään suuntaan muistuttaen enemmän muita markkinoiden puhelimia.

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 161,81 x 75,34 x 8,92 mm
  • Paino: 190 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 83,7 %
  • Näytön suojana Gorilla Glass 3, muovirunko ja muovinen takakuori

Ulkomitoiltaan kyseessä on varsin tavanomaisen kokoinen puhelin 6,5-tuumaisine näyttöineen. Redmi Note 9T:hen verrattuna ulkomitat ovat kasvaneet pituussuunnassa 0,6 mm, mutta leveyttä laitteelta on lähtenyt 2 mm ja paksuutta 0,2 mm. Vastaavan kokoisella näytöllä varustettuun Moto g50:een verrattuna Xiaomin uutuus on peräti 3,1 mm lyhyempi ja 0,1 mm ohuempi, mutta 0,4 mm leveämpi.

Yhden käden käyttöä Redmi Note 10 5G:ssä helpottaa takakuoren pitkille sivuille tehdyt loivat pyöristykset. Materiaalivalinnat ovat 200 euron hintaluokassa tavanomaisia ja puhelin on kokonaan muovinen. Takakuori ansaitsee kuitenkin kehut siitä, ettei se juurikaan kerää pölyä ympäristöstä – valitettavasti sormenjäljet tarttuvat utuisen kiiltävään pintaan varsin voimakkaasti.

Näytön suojana puhelimessa on nykyisin jo suhteellisen vanhahko Gorilla Glass 3, mikä ei 250 euron hintaluokassa ole mitään poikkeuksellisen hyvä suoritus, mutta 199 euron nykyisessä hinnassaan ihan kiva lisä täysin nimettömien lasien sijaan. Minkäänlaisia vedenkestävyyksiä Xiaomi ei Redmi Note 10 5G:lle lupaa, joten kaikenlaista puhelimen kastelemista kannattanee vältellä.

  • Alapääty:
    • mikrofoni
    • monokaiutin
    • USB-C 2.0 -liitäntä
  • Yläpääty:
    • mikrofoni
    • infrapunalähetin
    • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
  • 8 megapikselin etukamera, f2.0

Päädyissään Redmi Note 10 5G ei tarjoa juurikaan mitään poikkeavaa, mutta valmistajalle totuttuun tapaan yläpäädyssä on tarjolla nykyisin suhteellisen harvinainen infrapunalähetin, jonka avulla puhelinta voi käyttää esimerkiksi television kaukosäätimenä. Lisäksi 3,5 mm:n kuulokeliitäntä miellyttänee edelleen langallisia kuulokkeita käyttäviä kuluttajia.

Keskellä näytön ylälaitaa reiässä lepäävä 8 megapikselin etukamera tuottaa kohtalaista jälkeä. Optimivalaistuksessa kuva on hyvää, mutta jo hiemankaan heikommissa valaistusolosuhteissa värit ja yksityiskohdat alkavat kärsiä jonkin verran.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,5” IPS LCD -näyttö
  • 20:9-kuvasuhde, 1080 x 2400 pikseliä, 405 PPI
  • 400 cd/m² (nit) tyypillinen
  • 90 hertsin virkistystaajuus

Redmi Note 10 5G:n näyttö tarjoaa hintaluokassaan varsin mukavat 90 hertsin virkistystaajuuden yhdessä Full HD+ -resoluution kanssa, minkä lisäksi näytön kuvanlaatukin on kohtalaisella tasolla ja katselukulmat kiitettävät. Korkeampi virkistystaajuus onkin miellyttävä kehityssuunta edeltäjänä toimineeseen Redmi Note 9T:hen nähden ja yhdessä 1080p-resoluution kanssa se on 200 euron hintaluokassa vielä kohtalaisen harvinainen näky.

400 nitin maksimikirkkaus riitti kesäisessä päivänvalossa kohtalaisesti, minkä lisäksi suorassa auringonpaisteessa puhelin kykenee nostamaan kirkkautta vielä pykälän korkeammalle. Tuossa ulkoilmatilassa näytön värintoisto kuitenkin kärsii selvästi, sillä tummat sävyt vaalenevat haalean harmaiksi, jotta kuva olisi selkeämpi.

Rautansa osalta Redmi Note 10 5G ei aivan onnistu vakuuttamaan hintaluokassaan samaan tapaan kuin Xiaomilla on usein tapana ollut. Dimensity 700 ei missään nimessä ole puhelimen nykyisessä 199 euron tarjoushinnassa huono piiri, mutta puhelimen 250 euron suositushinnassa se jää jo selvästi jälkeen pahimmista kilpailijoistaan ja viime vuoden 5G-puhelimista. 199 euron hintaankaan se ei onnistu erottumaan juuri edukseen, vaan esimerkiksi nykyisin edullisimmillaan 150 euron hintaan saatavilla olevan Motorolan Moto G50:n sisältä löytyvä Snapdragon 480 5G tarjoaa käytännössä monin osin lukujen valossa vastaavat tehot. Eroja vertaillessa kannattaa ottaa myös huomioon, että valitettavan usein MediaTekin piirien optimointi ei sovellusten ja käyttöliittymän sulavuuden suhteen ole Snapdragoneiden tasolla.

Redmi Note 10 5G on siis hyvin pitkälti nykyisen hintaluokkansa tasolla tehoissa, eikä mitenkään poikkeuksellinen suuntaan tai toiseen. Xiaomilla on kuitenkin tapana ollut usein tarjota hintaluokassaan hyvää tehoa, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että viime vuoden lopulla julkaistu Redmi Note 9T tarjoaa tehokkaamman Dimensity 800U -järjestelmäpiirin ja on nykyisin saatavilla jopa 149 euroon, ollen selvästi uudempaa mallia edullisempi.

Redmi Note 10 5G menee toki 9T:n edelle 128 gigatavun tallennustilallaan, mikä on muutenkin 199 euron hintaluokassa erittäin hyvä suoritus. 4 Gt:n RAM-muisti ja 5000 mAh:n akku kuuluvat nykyisin luokassaan hyviksi peruslukemiksi.

Yhteysominaisuuksien osalta Redmi Note 10 5G:n suurin myyntivaltti on nimensä mukaisesti 5G-yhteydet, mutta erityisen poikkeuksellisia ne eivät enää 200 euron hintaluokassa nykyään ole. Juuri edellä mainitut Moto g50 ja Redmi Note 9T:kin ne nimittäin tarjoavat. 4G-yhteyksien nopeuksia valmistaja ei ole ilmoittanut, joten niiden arviointi on valitettavasti mahdotonta. Muilta osin yhteysominaisuudet ovat luokassaan hyvällä tolalla ja tuettuna ovat Bluetoothin 5.1-versio sekä Wi-Fi 5.

Bluetoothin osalta Redmille on annettava kuitenkin pienoinen miinus, sillä testijaksolla Bluetooth-kuulokkeiden kanssa havaittiin tavanomaista enemmän yhteyshaasteita ja Applen AirPods-kuulokkeet katkoivat yhteyttä jo puhelimen ollessa housujen taskussa. Oikean kyljen virtapainikkeeseen sijoitettu sormenjälkilukija toimi testijaksolla sen sijaan nopeasti ja moitteetta.

Tekniset ominaisuudet:

  • MediaTek Dimensity 700 (2 x 2,2 GHz Cortex-A76, 6 x 2,0 GHz Cortex-A55 CPU, Mali-G57 MC2 GPU)
  • 4 Gt LPDDR4X-RAM-muistia (ulkomailla myös 6 Gt:n versio)
  • 128 Gt tallennustilaa (UFS 2.2, vapaana n.111 Gt, ulkomailla saatavilla myös 64 Gt:n malli), microSD-korttipaikka (käyttää toisen SIM-kortin paikan)
  • 5G-tuki, SA & NSA, Sub 6 GHz (n1, n3, n7, n8, n20, n28, n38, n40, n41, n66, n77, n78)
  • LTE, Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac (Wi-Fi 5), Bluetooth 5.1, NFC
  • (A)GPS(L1), Glonass(L1), Galileo(E1), Galileo (E1), BeiDou
  • Sormenjälkilukija oikean kyljen virtapainikkeessa
  • 5000 mAh akku, USB Type-C (USB 2.0), 18 watin latausnopeus

 

Kamera

Xiaomi Redmi Note 10 5G:n takakamerat ovat laitteen vasemmassa yläkulmassa hieman takakuoren pinnasta ylös nousevassa kamerasaarekkeessa. Puhelin keikkuu jonkin verran sitä pöydällä käytettäessä.

Kameran tekniset tiedot:

  • 48 megapikselin pääkamera (1/2”, 0,8 um pikselikoko, 26 mm), f1.79, automaattitarkennus
  • 2 megapikselin makrokamera, f2.4
  • 2 megapikselin syvyystietokamera, f2.4
  • Dual-LED-salama
  • Videokuvaus: 1080p 30 FPS FPS, hidastusvideo: 4K 120 FPS’

Kameravalikoimaltaan Redmi Note 10 5G on varsin yksinkertainen – kuvauskelpoisina kameroina tarjolla ovat vain 48 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin makrokamera. Näiden lisäksi mukana on myös 2 megapikselin syvyystietokamera, jota käytetään bokeh-efektin luomiseen muotokuvatilassa.

Videokuvausta puhelin tukee vain 1080p 30 FPS -tasolla, mikä on luokassaan jopa heikko suoritus, sillä vähintään 1080p 60 FPS olisi nykyään jonkinlainen pohjataso. Myös 4K-videokuvaus on useilla kilpailijoilla saatavilla tässä hintaluokassa ja esimerkiksi valmistajan vanhempi Redmi Note 9T tuki myös 4K-kuvausta.

Kamerasovelluksessa ei tapahtunut uusia muutoksia ja se onkin tuttu muistakin MIUI 12 -pohjaisista laitteista, kuten aiempi Redmi Note 9T ja toukokuussa arvioitu Xiaomi Mi 11 Lite 5G.

Sovellus on totuttuun tapaan toimiva ja hyvin käyttäjän itsensä muokattavissa, mutta miinusta on edelleen annettava makrokameran sijoittamisesta vasemman puolen lisäasetusten taakse oikean puolen kuvaustilojen sijaan.

Hyvässä valaistuksessa Redmi Note 10 5G:n pääkamera kykenee tuottamaan luokassaan kiitettävää jälkeä. Kuviin kertyy hyvin yksityiskohtia, värintoisto on luonnollista ja miellyttävää, eikä kontrastoinnin tai terävöityksenkään kanssa ole havaittavissa ylilyöntejä. Hintaluokka on kuitenkin kamerasta edelleen nähtävissä ja dynamiikassa olisi selvästi parannettavaa, sillä päivänvalossa taivas palaa helposti puhki.

Hämärässäkin kamera pärjää hyvin ja onnistuu keräämään kiitettävästi yksityiskohtia ilman, että väritkään juuri kärsisivät. Xiaomi on myös pitänyt kohinanvaimennuksen miellyttävän hillittynä, minkä myötä yksityiskohdat säilyvät kohtalaisen hyvin. Toisaalta vastapainona kuvissa on havaittavissa kohinaa, joka kuitenkin pysyy yksisävyisenä ja suhteellisen huomaamattomana.

Redmi Note 10 5G:n vain pääkameraa tukeva yökuvatila ei valitettavasti onnistunut tuottamaan yhtä hyvää vaikutelmaa kuin pääkameran kuvat perustilassa. Yökuvatila ei onnistunut käytännössä lainkaan parantamaan kuvien yksityiskohtaisuutta tai värintoistoa, vaan hieman lisääntyneen valovoimaisuuden lisäksi tila käytännössä nosti kontrastit kattoon tuottaen epärealistisempia lopputuloksia. Yökuvatilassa myös kameran kohinan määrä kasvoi huomattavasti verrattuna perustilaan, mikä ei missään nimessä ole toivottava ominaisuus erilliselle hämäräkuvaustilalle.

Myöskään kahden megapikselin makrokameran kuvanlaatu ei onnistu vakuuttamaan. Resoluutioltaankin kamera edustaa markkinoiden heikompaa kastia, minkä lisäksi siitä puuttuu myös automaattitarkennus, joten käyttäjän on kiinnitettävä huomiota sijoittautumiseensa, jotta kuva pysyisi tarkkana.

Kuvanlaadultaankin kamera jää pettymykseksi ja häviää varsin selvästi esimerkiksi jo aiemminkin mainitulle Moto g50:lle. Kuviin ei kerry erityisen hyvin yksityiskohtia ja ne jäävät selvästi rosoisiksi. Värintoistokaan ei juuri kehuja ansaitse, sillä kamera kontrastoi kuvia liikaa tuottaen varsin epäluonnollisia lopputuloksia. Hämärässä kamera ei pärjää lainkaan, vaan pääkameran kuvissa näkyvän palapelin lähikuva toistuu käytännössä täysin mustana.

Kuvanlaadultaan Redmi Note 10 5G:n video on kohtalaista, mutta resoluution rajat ovat selvästi nähtävissä. Kuvanvakautus tekee tärinöiden hävityksen suhteen hyvää jälkeä, mutta valitettavasti kokonaisuudessa olisi silti myös selvästi parannettavaa, sillä kamera pumppaa valotustaan kävelyn tahdissa.

 

Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto

Redmi Note 10 5G:n sisällä pyörii Androidin tuorein 11-versio, jonka päällä pyörii valmistajalle totuttuun tapaan MIUI 12 -käyttöliittymä. Testijaksolla MIUI päivittyi versioon 12.0.9 ja Androidin tietoturvakorjaukset kesäkuun tasolle, eli Android-päivitysten suhteen puhelin on hyvin ajantasainen.

Positiivisena huomiona Redmi Note 10 5G kuuluu myös Android Enterprise Recommended -ohjelmaan, minkä vuoksi Xiaomi lupaa sille perinteistään poiketen selvän päivityslupauksen. Valmistaja lupaa uutuudelle yhden suuren Android-versiopäivityksen ja kolmen vuoden tietoturvakorjaukset, mikä häviää valitettavasti hintaluokan parhaimmistolle, mutta on kuitenkin ehdottomasti täyttä päivityslupauksettomuutta parempi.

MIUI 12 peittää totuttuun tapaan vakiokuntoisen Androidin kattavasti alleen tarjoten omanlaisensa ulkonäön. Positiivisena huomiona on mainittava, että MIUI 12 tarjoaa myös kattavat kustomointimahdollisuudet, joilla käyttöliittymästä saa todennäköisesti itselleen mieluisen. Miinuksena puolestaan on mainittava suuret määrät esiasennettuja sovelluksia, joihin kuuluu perusominaisuuksien lisäksi myös pelejä ja kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka on kuitenkin mahdollista poistaa.

Suorituskyvyn osalta Dimensity 700 pärjäsi testijakson aikana peruskäytössä kohtalaisen hyvin. Puhelin kuitenkin tuntuu käytössä Snapdragon 480 5G -piiriä käyttävien laitteiden tavoin juuri siltä, mitä se onkin eli alle 200 euron puhelimelta. Pelaamiseenkin piiri kuitenkin riittää ja esimerkiksi PUBG Mobile pyöri maksimissaan keskitason grafiikka-asetuksilla. Täysin sulavaksi pelikokemusta tosin pystyi sanomaan vasta pykälän alemmilla asetuksilla. Käytännössä pelikokemus oli vastaava kuin Snapdragon 480 5G:n sisältävillä Full HD -resoluution laitteilla.

Testasimme järjestelmäpiiriä myös synteettisissä suorituskykytesteissä, mutta valitettavasti puhelin kieltäytyi ottamasta yhteyttä 3DMarkin tai GFXBenchin servereille, minkä myötä grafiikkasuorituskyvyn osalta testit jäivät pelkkien käytännön pelitestien tasolle. Prosessorisuorituskyvyssä Redmi Note 10 5G sijoittui aavistuksen Snapdragon 480 5G:n sisältävän Moto g50:n yläpuolelle, mutta kuitenkin Redmi Note 9T:n Dimensity 800U:n alapuolelle.

199 euron nykyisessä myyntihinnassa suorituskyky on siis täysin käyttökelpoista, mutta siitä huolimatta se on myös väistämättä hienoinen pettymys, sillä pykälän tehokkaamman edeltäjämallin, Redmi Note 9T:n, hinnat olivat uutena vastaavat ja nykyisin jopa edullisemmat.

5000 mAh:n akku pärjäsi testijaksolla hyvin, mutta mihinkään poikkeukselliseen Redmi Note 10 5G:n käyttöajat eivät kuitenkaan yltäneet. Erittäin vähällä noin tunnin päivittäisellä käytöllä puhelin kesti kolmekin päivää yhdellä latauksella, mutta pääsääntöisesti puhelimen sai ladata jo toisen päivän päätteeksi. 18 watin latausteho on tässä hintaluokassa hyvä taso ja riittää lataamaan puhelimen tyhjästä täyteen reilussa kahdessa tunnissa.

Akun latausnopeus:

  • 18 min – 4 %
  • 30 min – 17 %
  • 1 h 43 min – 90 %
  • 2 h 6 min – 100 %

5G-yhteyksiä testattiin totuttuun tapaan Oulun keskustassa DNA:n verkossa, eikä toiminnassa havaittu mitään poikkeavaa. Puhelin ylsi 5G-yhteydellä iltapäiväaikaan noin 900 Mbit/s nopeuksiin.

 

Yhteenveto

Kokonaisuutena Xiaomin Redmi Note 10 5G on mallistossaan hieman hajuton uutuus ja sen myötä jopa pienoinen pettymys. Xiaomi on usein onnistunut tarjoamaan hintaluokassaan erottuvan tehokasta rautaa, mutta tällä kertaa uutuus ei juurikaan onnistu joukosta erottumaan. Suurimpana ongelmana toimiikin laitteen hinta, joka on Suomessa ulkomaita pykälän korkeampi, sillä kotimaamme markkinoille saapui vain malliston keskihintainen malli pohjamallin sijaan.

Viime vuoden lopulla julkaistuun Redmi Note 9T:hen verrattuna uutuus sijoittuu vastaavaan hintaluokkaan niin suositushinnaltaan, kuin myös käytännön 199 euron myyntihinnaltaan, mutta siitä huolimatta puhelinta on osin leikattu edeltäjäänsä nähden, sillä laitteen sisällä sykkivä MediaTek Dimensity 700 on hieman heikompi piiri kuin edeltäjämallin Dimensity 800U. Alle 200 euron hintaluokassa piiri ei kuitenkaan missään nimessä ole huono, vaan vaikuttaisi kilpailevan suhteellisen tasaisesti Qualcommin Snapdragon 480 5G:n kanssa, jota kuitenkin saa esimerkiksi Moto g50:n sisällä edullisimmillaan jo 150 euroon.

Sekä edeltäjästään, että 200 euron hintaluokan normeista Redmi Note 10 5G onnistuu nousemaan yli tallennustilansa osalta, sillä sitä on tarjolla 128 gigatavua, mikä on ehdottomasti hyvä lukema. Myös laitteen näyttö onnistuu erottumaan edukseen, sillä se tarjoaa 90 hertsin virkistystaajuuden lisäksi Full HD -resoluution, kun yleensä alle 200 euron puhelimissa saa valita käytännössä vain toisen noista kahdesta. RAM-muistia puhelin tarjoaa tavanomaiset 4 Gt ja akunki koko on nykyisin kohtalaisen yleinen 5000 mAh.

Kamerajärjestelmä Redmi Note 10 5G:ssä on varsin yksinkertainen, mutta pääkameransa kuvanlaadusta laite ansaitsee kehut, sillä se kuuluu ehdottomasti hintaluokkansa parhaimmistoon. Valitettavasti makrokamera ei yllä samalle tasolle, vaan jää selvästi jälkeen esimerkiksi Moto g50:n tarjoamasta, minkä lisäksi yökuvaustilan kuvanlaatu osoittautui pettymykseksi.

Käyttöliittymä on Xiaomin muista laitteista tuttu ja ulkonäöltään se jakanee edelleen mielipiteitä, mutta kyseessä on kuitenkin ehdottomasti toimiva kokonaisuus. Xiaomin laitteille kohtalaisen harvinaisesti Redmi Note 10 5G:llä on olemassa myös päivityslupaus ohjelmistolleen, sillä laite kuuluu Android Enterprise Recommended -ohjelmaan. Yhden suuren Android-päivityksen ja kolmen vuoden tietoturvakorjausten lupaus ei yllä markkinoiden parhaimmiston tasolle, mutta on ehdottomasti parempi kuin ei lupausta lainkaan.

Xiaomin Redmi Note 10 5G on nykyisessä 200 euron hintaluokassaan sinänsä toimiva laite, joka tarjoaa hyvän kameran ja teknisesti kehittyneen näytön, mutta ei onnistu silti juurikaan erottumaan edukseen kilpailijoistaan. Erityisesti edeltäjäänsä nähden pykälän heikompi järjestelmäpiiri käytännössä vastaavalla ja nykyiseen hintatasoon nähden jopa kalliimmalla hinnalla on selvä miinus. Snapdragon 480 5G:n sisältävän Moto g50:n ollessa saatavilla 150 euron tarjoushintaan voi 200 euron maksamista Xiaomista olla vaikea perustella muuten kuin kehittyneemmän näyttönsä myötä. 250 euron suositushinta on puolestaan väistämättä liian korkea.

Plussaa

  • Pääkameran kuvanlaatu
  • Näytön 1080p-resoluutio yhdessä 90 hertsin virkistystaajuuden kanssa
  • 128 Gt tallennustilaa

Miinusta

  • Ei 1080p 60 FPS tai 4K-videokuvausta
  • Makrokameran kuvanlaatu
  • Yökuvatilan kuvanlaatu
  • Heikko Bluetooth-yhteys
This site uses XenWord.
;