Ensi viikolla julkaistava BIOS-päivitys parantaa uusien 3. sukupolven Ryzen-prosessoreiden Boost-ominaisuuden toimintaa.

AMD on saanut osakseen runsaasti ihmittelyä ja kritiikkiä uusien 3. sukupolven Ryzen-prosessoreiden Boost-kellotaajuuksista, jotka ovat käytännön tasolla jääneet alhaisemmiksi kuin myyntipakkauksessa luvatut lukemat. Aihetta ovat käsitelleet niin Gamers Nexus kuin saksalainen ylikellottaja Der8auer Youtube-videoillaan. Lisää hämmennystä on aiheuttanut se, että AMD ei ole toistaiseksi kertonut kovinkaan tarkkoja yksityiskohtia Boost-ominaisuutensa toiminnasta ja optimaalisista olosuhteista, kuten lämpötilasta, virrankulutuksesta tai kuormasta.

io-techin omissa testeissä ainoastaan Ryzen 5 3600:n kellotaajuus nousi yhden säikeen Blender-rasituksessa luvattuun 4,2 GHz:n Boost-taajuuteen, kun muilla prosessoreilla jäätiin noin 100-300 MHz alle Boost-maksimiarvojen.

AMD on nyt antanut aiheeseen liittyen virallisen lausunnon, jossa se kertoo tarkkailleensa käyttäjäpalautetta ja löytäneensä ongelman biosista, joka laskee Boost-kellotaajuutta joissain tilanteissa. Yhtiö on parhaillaan valmistelemassa BIOS-päivitystä yhteistyössä emolevyvalmistajien kanssa, joka korjaa edellä mainitun ongelman ja sisältää muutamia uusia optimointeja Boost-ominaisuuteen. BIOS-päivityksen aikataulusta kerrotaan tarkemmin 10. syyskuuta.

Yhtiön julkaisema lausunto kokonaisuudessaan:

AMD is pleased with the strong momentum of 3rd Gen AMD Ryzen™ processors in the PC enthusiast and gaming communities. We closely monitor community feedback on our products and understand that some 3rd Gen AMD Ryzen users are reporting boost clock speeds below the expected processor boost frequency. While processor boost frequency is dependent on many variables including workload, system design, and cooling solution, we have closely reviewed the feedback from our customers and have identified an issue in our firmware that reduces boost frequency in some situations.  We are in the process of preparing a BIOS update for our motherboard partners that addresses that issue and includes additional boost performance optimizations. We will provide an update on September 10 to the community regarding the availability of the BIOS.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;