AMD on varmistanut jo aiemmin tulevansa pitämään keynote-esityksen tammikuussa ensi vuoden messukauden starttaavilla CES 2022 -messuilla. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko keynote ennalta nauhoitettu esitys, vai pidetäänkö se paikan päällä, sillä myös AMD:n kerrotaan rajoittavan läsnäoloaan messuilla koronapandemian vuoksi. Oli tapahtuma virtuaalinen tai ei, se tulee katsottavaksi myös kotistudioista käsin netin välityksellä.
AMD on brändännyt oman CES-tilaisuutensa 2022 Product Premiereksi, mikä antaa vahvan lupauksen paitsi tuotejulkaisuista, myös vähintään vilkaisusta koko ensi vuoden kattaukseen. Yhtiöltä odotetaan alkuvuodesta ainakin uusia Zen 3 V-Cache -prosessoreita sekä uusia RDNA2-näytönohjaimia edulliseen luokkaan.
Myöhemmin samana vuonna odotuksissa on myös uuden prosessorikannan mukanaan tuovat Zen 4 -prosessorit. AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster onkin varmistanut jo haastattelussa, että yhtiö tulee kertomaan lisää yksityiskohtia itse Zen 4 -arkkitehtuurista jo CES-messuilla, vaikkei kaikkea kerralla tullakaan paljastamaan.
Zen 3 V-Cache- ja Zen 4 -prosessoreiden lisäksi AMD:n odotetaan julkaisevan ensi vuonna myös uusia RDNA3-arkkitehtuurin näytönohjaimia, mutta niiden aikataulu on muita enemmän avoin ainakin huhukentällä. RDNA3:n odotetaan tuovan prosessoripuolelta tutun ”pikkusirut” myös näytönohjainten puolelle. Huhukentällä Navi 31:n ja 32:n odotetaan perustuvan erillisiin IO-siruihin ja GCD-laskentasiruihin, kun muut mahdolliset Navi 3x:t olisivat tuttuun tapaan yhden sirun ratkaisuja.
Päivitys: AMD on varmistanut, että se tulee jättäytymään ulos CES 2022 -messuilta fyysisten näytteillepanojen ja vastaavien osalta. Luvassa on siis virtuaalinen keynote-esitys ja 2022 Product Premiere -tapahtuma.
Lähde: Tom’s Hardware
Se ei valitettavasti ole yhdestä firmasta kiinni, oli firma mikä tahansa.
Kysyntää voi säädellä triviaalisti hintoja korottamalla. Silloin pula piireistä loppuu kyllä aika äkkiä.
AMD-prossuistahan ei kait mitään suurta pulaa enää olekaan.
Vaikka onkin parempi tuote niin ei näytä myyvän kovin hyvin kun katsoo amazonin best seller listoja näin 2 kuukautta julkaisusta. Keskihintaisten emojen puute varmaankin suurin syy miksi ostajat eivät ole hypännyt AL kelkkaan plus tietenkin ryzenilla on edelleen vahva brändi.
Eihän ne high end mallit ole ikinä mitään myyntimäärähittejä.
Odotappas kun 12100 ja 12400 mallit tulee
Kuvittelisi että 12600k ja 12700k(+äffät) myisivät paremmin kuin vastaavan hintaluokan 5600X ja 5800X. Highend ei nyt myy AMD:lläkään isoja lukumääriä.
Njaaha ja milläköhän perusteella/mittarilla Alder Lake on parempi tuote? Ihan mielenkiinnosta haluan lukea perustelusi
P-ytimet ovat tehokkaampia, kuin zen 3 ytimet, eikä e ytimet ihan mahdottomasti jää jälkeen.
P ytimiä on saman verran samassa hintaluokassa, kuin zen 3 ytimiä ja kaupan päälle saa e ytimet.
Ainoa vika vain on että Alder lake emot ovat kalliita.
12600K on miltei kaikessa parempi kuin 5800x ja sama 12700K vs 5900x. Intel meni ohi ja amdn pitäisi pudottaa hintoja semmoiset 70-100€.
Golden cove ytimen single thread vääntö on aivan omaa luokkaansa.
Kaippa ne molemmat on kuluttajamarkkinoiden kärkeä ja näyttää että kilpailu on kovaa kun Zen 4:sta puskee AMD:lta ja Inteli varmaan lykkää vastinettaan myös pian. Noista P- ja E-ytimistä oon nähny jotain mainintaa mutten ole tietoinen tai tutkinut sen enempää. Mutta testeissä AMD on kyllä pessyt peruskelloilla (alla linkki) mielestäni vaikkei käytännön merkitystä olekkaan.
ps. Enemmän kiinnostaa nuo Intelin GPU puolen ARC:ien suorituskyky ja niiden hinnoittelu.
katso liitettä 760951
https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-9-5900X-vs-Intel-i7-12700K/3870vs4609
Ja myös että vähemmän yllättäen säikeistyvässä kuormassa 24 säiettä on parempi kuin 20
Mielenkiinnolla CES-messuja odotellessa, kiinnostaisi raudan päivitys mutta odotan kunnes molemmat valmistajat ovat saaneet DDR5:sta tukevat vehkeensä pihalle, turha sitä tässä vaiheessa enää DDR4:sta tukevaa konetta on kasata.
PaskaMark nyt on nimensä mukainen… Intel voittaa peleissä pienellä, mutta toistuvalla marginaalilla, mutta hyötyohjelmissa tulee sitten isoja swingejä ja pääasiassa siihen suuntaan, että Intel voittaa rajulla erolla yksittäisissä ohjelmissa. Molemmilla on omat vahvat sovelluksensa, mutta sellaisia ohjelmia ei enää oikein ole, missä AMD täysin dominoisi. Keskiarvot tulevat kääntymään AMD:n puolelle Zen 3D välimuistihirmujen myötä, mutta niitä pitää myös myydä kilpailukykyiseen hintaan sitten.
Gigahertsien kannattaisi kiinnostaa. Ne kun ovat puolet suorituskyvyn yhtälöstä
Viideltä iltapäivällä pitäisi olla jos oikein laskin kun uutisen cessin keynoteista kirjoitin joskus aiemmin