Uusien Zen 4 -tietojen ohella yhtiön julkaisutapahtumalta odotetaan Zen 3 V-Cache -prosessoreita ja uusia RDNA2 -näytönohjaimia.

AMD on varmistanut jo aiemmin tulevansa pitämään keynote-esityksen tammikuussa ensi vuoden messukauden starttaavilla CES 2022 -messuilla. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko keynote ennalta nauhoitettu esitys, vai pidetäänkö se paikan päällä, sillä myös AMD:n kerrotaan rajoittavan läsnäoloaan messuilla koronapandemian vuoksi. Oli tapahtuma virtuaalinen tai ei, se tulee katsottavaksi myös kotistudioista käsin netin välityksellä.

AMD on brändännyt oman CES-tilaisuutensa 2022 Product Premiereksi, mikä antaa vahvan lupauksen paitsi tuotejulkaisuista, myös vähintään vilkaisusta koko ensi vuoden kattaukseen. Yhtiöltä odotetaan alkuvuodesta ainakin uusia Zen 3 V-Cache -prosessoreita sekä uusia RDNA2-näytönohjaimia edulliseen luokkaan.

Myöhemmin samana vuonna odotuksissa on myös uuden prosessorikannan mukanaan tuovat Zen 4 -prosessorit. AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster onkin varmistanut jo haastattelussa, että yhtiö tulee kertomaan lisää yksityiskohtia itse Zen 4 -arkkitehtuurista jo CES-messuilla, vaikkei kaikkea kerralla tullakaan paljastamaan.

Zen 3 V-Cache- ja Zen 4 -prosessoreiden lisäksi AMD:n odotetaan julkaisevan ensi vuonna myös uusia RDNA3-arkkitehtuurin näytönohjaimia, mutta niiden aikataulu on muita enemmän avoin ainakin huhukentällä. RDNA3:n odotetaan tuovan prosessoripuolelta tutun ”pikkusirut” myös näytönohjainten puolelle. Huhukentällä Navi 31:n ja 32:n odotetaan perustuvan erillisiin IO-siruihin ja GCD-laskentasiruihin, kun muut mahdolliset Navi 3x:t olisivat tuttuun tapaan yhden sirun ratkaisuja.

Päivitys: AMD on varmistanut, että se tulee jättäytymään ulos CES 2022 -messuilta fyysisten näytteillepanojen ja vastaavien osalta. Luvassa on siis virtuaalinen keynote-esitys ja 2022 Product Premiere -tapahtuma.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;