Strix Point tulee olemaan Zen 5- ja mahdollisesti Zen 5c -ytimiin perustuva monoliittinen ns. APU-piiri, eli prosessori järeämmällä integroidulla GPU:lla.

Benchleaks on Twitter-botti, joka käy läpi eri testiohjelmistojen tulostietokantoja etsien niistä muun muassa vielä julkaisemattomia tuotteita. Botin haaviin on tarttunut tälläkin kertaa saalista.

Benchleaksin tuorein löytö on tunnistettu AMD:n tulevaksi Strix Point -koodinimelliseksi APU-piiriksi. Strix Point tullaan näkemään markkinoilla osana Ryzen 8000 -sarjaa ja se perustuu Zen 5 -arkkitehtuuriin, tai mikäli huhuihin on uskominen, Zen 5- ja Zen 5c -arkkitehtuureihin. Grafiikkaohjain tulee tämän hetkisten tietojen mukaan olemaan jonkinlainen välimuoto RDNA3:n ja 4:n välistä, eli ”RDNA 3.5”.

MilkyWay@home-projektista löydetty Strix Point tunnistuu nimellä AuthenticAMD AMD Eng Sample: 100-000000994-03_N [Family 26 Model 32 Stepping 0] ja kyseessä on nimensä mukaisesti Engineering Sample -prosessorista. Prosessori tunnistuu 24-ytimisenä, eli mikä tarkoittaa käytännössä 12 ydintä SMT-tuella. Kyseessä näyttäisi olevan toinen kerta, kun AMD kasvattaa monoliittisten APU-piiriensä ydinmäärää. Valitettavasti muita tietoja vuoto ei prosessorista käytännössä paljasta, mutta huhujen mukaan 12 ydintä olisi jaettu 8/4 Zen 5 ja 5c ytimeen, mutta kumpia olisi enemmän on vielä arvailun varassa.

Lähde: Benchleaks @ Twitter, VideoCardz

This site uses XenWord.
;