Cooler Master on esitellyt MasterKeys-näppäimistömallistoonsa uuden MK850-huippumallin, joka tukee Aimpadin patentoitua analogista painalluksentunnistustekniikkaa.
Aimpad-tekniikka on asennettu QWERASDF-näppäimiin ja se pystyy tunnistamaan painalluksen syvyyden koko Cherry MX -kytkimen neljän millimetrin painallusmatkalta. Tuettuja pelejä on vajaat 300 kappaletta ja niiden listaus löytyy Aimpadin sivuilta. Ainakin aluksi näppäimistö tulee saataville vain lineaarisilla punaisilla Cherry MX -kytkimillä.
Alumiinikuorisessa näppäimistössä on lisäksi irrotettava pehmustettu rannetuki, RGB-valaistus, erilliset multimedianäppäimet, kaksi ohjelmoitavaa vierityspyörää, viisi erillistä makronäppäintä, 32-bittinen Cortex-M3-suoritin, 512 kt muistia sekä irrotettava USB Type-C -kaapeli.
MasterKeys MK850 tulee saataville Pohjoismaissa lähiaikoina noin 230 euron suositushintaan. Näppäimistölle myönnetään kahden vuoden takuu.
Lähde: Cooler Master
Tähän tuskin tulee muita kuin lineaarisia kytkimiä. Olisi varmaan aika kökkö käyttää painalluksen syvvydentunnistusta kytkimen kanssa, jonka vastus muuttuu epälineaarisesti näppäintä painaessa ;o
Tuo Aimpad kuulostaa näin äkkiseltään ihan mielenkiintoiselta tekniikalta. Tuo varmaan liikkeeseen mukavasti sulavuutta eikä tarvitse erikseen painella kävelynappeja, yms.
Houkuttelee varsinkin punaisten rahisevien tahmaavien cherryjen kanssa. Idea on kyllä pirun hyvä. Monissa peleissä tekisi mieli vaikuttaa vaikkapa kävelynopeuteen samalla tavalla kuin analogipadilla.
Näinhän se on.
Ajatuksena ihan kiva, paitsi kun on olemassa Wooting.
@Juha Kokkonen taannoin uutisoikin Wooting ja Seasonic tulevasta yhteistyöstä.
Seasonic ottaa Wootingin analogiset mekaaniset näppäimistöt valikoimiinsa
Joten puolestani jää Cooler Masterin yritys ainakin hyllylle.
Eihän noissa wootingin näppäimistöissä ole edes makroille omia nappuloita.
Muuten ideana ihan hyvä mutta en juuri noita näppäimiä käytä pelatessa eli ei jokaiselle sovellu.
Itseltä löytyy Wooting one, niin kiinnitin huomiota uutisessa tähän kohtaan: "se pystyy tunnistamaan painalluksen syvyyden koko Cherry MX -kytkimen neljän millimetrin painallusmatkalta"
Wootingin heikkous on että se ei tunnista tuota painalluksen syvyyttä koko matkalta vaan painalluksen ensimmäiset 1.5mm on aina deadzonea jonka jälkeen se tunnistaa sitten seuraavat 2.1mm, eli 1.5-3.6mm on se range jonka wooting tunnistaa näppäimen koko liikeradan ollessa 4mm.
Eli about puolet näppäimen liikeradasta on deadzonea, ei hyvä juttu ja omasta mielestäni onkin oikeasti lähes käyttökelvoton analogisena.
Onneksi näppäimistö on kuitenkin ainakin omasta mielestäni silti aivan loistava ihan tavallisessa digitaali modessa jossa näppäimen aktivointikohdan saa itse päättää tuolta 1.5-3.6mm alueelta, vielä kun toisivat tähänkin modeen mahdollisuuden päättää tuon aktivointikohdan näppäinkohtaisesti niin olisi mielestäni täydellinen.
Nykyisellään tulee sillointällöin pelatessa vahingossa painettua välilyöntiä kun tykkään pitää tuon aktivointikohdan mahdollisimman herkkänä.
Ovat muuten blogipostauksessa uhonneet että tulevaisuudessa saataisiin wootingissakin tuo näppäimen koko 4mm liikeradan syvyys havaittua, joka on hyvä juttu jos totta.
Mutta se tulee vaatimaan kytkinten vaihdon ainakin, joka kuitenkin on halpaa verrattuna siihen että jos ihan koko näppäimistö pitäisi vaihtaa.
Kunhan tuon teknisen ongelman ratkaisevat ja pelit rupeaisi paremmin tukemaan näitä niin sitten voisi minunkin mielestäni analogisena olla hyvä tämä.
Tulevaisuuden uskon kyllä olevan täynnä kaikenlaisia analogisia näppäimistöjä, ja wooting on kova koska jokainen näppäin on analoginen.
Tulikin aikamoinen tekstiseinä kirjoitettua Wootingista vaikkei uutinen sitä koskenutkaan, sori siitä. 😀
Itseasiassa kiitos viestistäsi. Wooting ja sen tulevaisuus kun on minulle mielenkiintoisin asia mitä näppäimistömarkkinoilla tapahtuu, niin on todella mukavaa että jaksoit kertoa omat käyttökokemuksesi.
Wooting Two on ollut siitä asti mietintämyssyssä, kun ekat kuvat siitä tuli julki.
Onhan tuo mielenkiintoinen ratkaisu, jos voi hiisviskellä pintäpainalluksella, kävellä kun kouraisee näppäintä vähän syvemmälle ja pinkoi tosi lujaa kun runttaa näppäimen lankusta läpi!
Olis kiva nähdä demo siitä, kuinka hyvin tuo oikeasti toimii!
Ps, edelleen odottelen sitä matalien mekaanisten näppäimistöjen testiä!
🙂