Dan Cases on valmistellut uutta pienikokoista C4-SFX-koteloaan enemmän tai vähemmän julkisesti jo pidempään ja tuotantokin on käynnistynyt jo alkuvuodesta. Nyt kotelo on julkaistu myös virallisesti.
Dan Cases C4-SFX v1 -kotelo on luotu tuttuun tapaan yhteistyössä Lian Lin kanssa, joka myös hoitaa koteloiden fyysisen valmistuksen. Kotelo on suunniteltu pienikokoisille kokoonpanoille huomioiden kuitenkin nykyisen huippuraudan tilantarpeen sekä helpon pääsyn eri osiin koteloa.
C4-SFX v1 on oikea tilaihme, sillä vaivaiseen 14,7 litran tilavuuteen saadaan sovitettua 280 mm:n AIO-cooleri, 3,9 korttipaikkaa vievä maksimissaan 334 mm pitkä näytönohjain, DTX-emolevy, SFX-L-virtalähde sekä kaksi 2,5-tuumaista asemaa. Tämän kaiken jälkeen tilaa jää vielä maksimissaan kahdelle 120 tai 140 mm tuulettimelle kyljessä ja katossa sekä yhdelle 80 tai 92 mm tuulettimelle kotelon takana.
Dan Cases C4-SFX v1:n tekniset tiedot:
- Ulkomitat ja paino: 253 x 166 x 350,2 mm (K, L, S, jalat lisäävät 20 mm korkeutta), 3,7 kg
- Materiaalit: 1,5 mm alumiini, 1,2 mm teräs
- Etupaneelin I/O: 1x USB-C 3.2 Gen 2, virtapainike
- Emolevytuki: Mini-ITX, Deep-ITX, DTX
- Levypaikat: 2 x 2,5”
- Tuuletinpaikat:
- 2 x 120/140 mm katossa
- 2 x 120/140 mm kyljessä
- 1 x 80/92 mm takana
- Jäähdytintuki: 240/280 mm jäähdytin, tuuletinten maksimisyvyys 25 mm
- Virtalähdetuki: SFX, SFX-L
- Näytönohjaintuki:
- Max 3,5-korttipaikan näytönohjaimet: 145 x 70 x 336 mm (PCIe-virtaliitinten sijoittelu huomioitava)
- 3,9-korttipaikan näytönohjaimet: 137 x 79 x 334 mm
- Prosessoricooleri maksimikorkeus: 145 mm
- Huomioitavaa: Dan Cases ylläpitää suositeltujen koteloon sopivien coolereiden ja näytönohjainten listoja kotelon tuotesivuilla.
Dan Cases C4-SFX v1 saapuu myyntiin välittömästi. Suomessa kotelon virallinen edustaja on Jimm’s PC-Store, jossa kotelo on hinnoiteltu 199,90 euroon. Se on saatavilla sekä mustassa että hopeisessa värityksessä.
Lähde: Dan Cases
Kuten olisi pitänyt myös kasvattaa syvyyttä tuolla nykyisellä asettelulla kun virtalähde olisi tiellä mATX emolevylle.
Kuten tuossa yllä jo vähän sivuttiinkin, kyllä siihen on yleensä ihan hyvät syyt miksei tämän kokoluokan koteloissa ole tuollaista isomman emon ratkaisua sallittu. Kun pieneen tilaan on sovitettu paljon tavaraa, niin yleensä tuollaisista sentinkin muutoksista seuraa lumipalloefekti, joka saattaa vaikuttaa aika moneen komponenttiin. Ja lisäksi pienehkölläkin mittojen kasvattamisella tilavuus saattaa kasvaa suhteessa aika paljon.
Tämähän on aina se ikuisuuskysymys; sentti lisää sinne, toinen tänne ja hetken päästä käsissä onkin ATX-kokoluokan pönttö. Niitä on markkinoilla jo ihan riittämiin.
Laskeskelin itsekin, että tuohon mahtuisi kaksi kennoa kunhan pumpulle löytää paikan.
Toinen usb-portti olisi mahtunut ainakin paneeliin nätisti.
mATX vaan on form factorina paljon parempi kuin ITX, mutta sille valitettavasti ei ole tarjolla pienikokoisia koteloita, vaan ne ovat aina ATX-pönttöjä joista leikattu 5cm korkeutta. Joku saisi tehdä aidosti pienen mATX-kotelon tämmöisessä ITX-hengessä
Omaan käyttöön en kyllä nopeasti keksi yhtään asiaa mitä matx toisi lisää itx:n verrattuna. Mielestäni ITX on aika optimaalinen koko niin kauan kun ei tee mitään ihan poikkeavaa koneella.
Hankalat addon cardit, huono saatavuus ja isompi hinta ainakin itx emojen riesana.
Lisäkortteja ei moni peruskäyttäjä tarvitse ja kaksi muistipaikkaakin riittää suurimmalle osalle. Ne erikoisemmat käyttötilanteet sitten vaatii isomman emon.
No eipä peruskäyttäjä näitä pikkukoneita muutenkaan rakentele
löyty siis voittaja nykyiselle m1:lle.
Noiden SFX-virtalähteiden kanssa ainakin minulla on ollut jonkun verran meluongelmia. Testasin Coolermasterin ja LianLi:n +800W-virtalähteitä ja kummassakin oli niin paha coil whine etten missään ole aikaisemmin kuullut. Ihmettelin pitkään että voiko tosiaan pitää tuollaista metakkaa, mutta pakko se oli uskoa kun tilalle heitti sen normi-ATX-virtalähteen, niin meteli hävisi sen sileän tien. LianLi:ssä sen ääniresonoinnin tunsi vielä ihan sormenpäässä kun kevyesti koski virtalähteen kylkeä. Ja ääni oli tosiaan Coolermasterilla sellaista jurnuttavaa ulinaa ja LianLin kanssa puhdasta ujeltamista.
Pian 30v ollut jonkunlainen itse kasattu pc käytössä ja tällaista ei vielä vastaan tullut…eka kertaa myös SFX-virtalähteet testissä. Joku toimisto-Compaqqi taisi joskus olla pikkuvirtalähteellä, mutta se olikin vain joku parin sadan watin mötikkä. Sen pari sataa wattia nuo nyt testatut SFX-virtalähteetkin ottaa suht hiljaisesti, mutta siitä eteenpäin…
En jaksanut noiden kahden jälkeen enää taistella vaan luovutin ja vaihdoin kotelon isompaan ATX-yhteensopivaan versioon.
epäilisin kokemustasi kuitenkin huonoksi tuuriksi. ehdottomasti näissä tosin se 90mm tuuletin pitää enemmän mekkalaa kuin atx-virtiksissä.
Näin varmaan. En kuitenkaan jaksanut testailla tuuria enempää, vaan lopetin leikin tuohon. Kaksi eri kauppaa ja kaksi eri merkkiä. Itse tuulettimet olivat noissa mielestäni ihan normaalin kuuloisia. Eivät sanottavammin eronneet 120mm sisaruksistaan.
Tässä jo ihmettelikin tovin, että jääkö pc ura tähän, kun oman ncase m1:seen ei mahdu uudet näyttikset. Nyt olisi siis teoreettinen mahdollisuus taas uudistaa pelikonetta.
Sieltähän on Danilta ja Lian Liltä tulossa alle 20L A3-mATX johon saa sitten tungettua mATX lankkua ja ATX poweria jne. Lian Li/DAN A3-mATX
Tämähän näyttää jotakuinkin siltä miltä pitää, oisko siinä se lopullinen kotelo itselleni. Ainut mitä tekisin eri tavalla olisi mesh-etupaneli ja poweri ottaisi ilmansa sen kautta, mutta eipä tuokaan pahan näköinen järjestely
Tämähän näyttää oikeasti hyvältä.
Etupaneelissa vähän säästelty liikaa kun ainoastaan 2 usb porttia ja resettinappi jääneet pois säästösyistä, mutta nuo voinee korjata pci korttipaikkaan laitettavalla virityksellä.
mielipidekysymyksiä, mielestänin se on paljon huonompi.
pienempi = parempi
Ja V1 myyty loppuun… Kiva. Seuraavaan puoleen vuoteen ei siis tätä koteloa ole tarjolla. Kai se pitää ostaa se NR200P, säästää 120€ ja olla onnellinen.
data-unfurl="true" data-result-id="477024" data-url="https://www.fractal-design.com/products/cases/terra/terra/" data-host="www.fractal-design.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Terra
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.fractal-design.com
Toki tuo on paljon pienempi ja pitää mennä pienillä coolereilla.
Pistää silmään, että miksi virtalähteelle ei ole ilmanottoa etupaneelissa kun se siinä kuitenkin on kiinni? Tuossahan virtalähde nyt kilpailee prossun jäähyn kanssa ilmasta tai jos puhaltaa ulos niin kuumat ilmat suoraan prossulle. Missaanko nyt jotain ilmiselvää vai onko tuota suunnitellessa missattu?
Veikkaan että on olemassa joku markkinatutkimus, jonka tulokset on myyty jokaiselle kotelovalmistajalle ja siinä täysin ylivoimainen enemmistö on ilmoittanut että kotelo, jossa on aukoton etupaneeli, luo paljon premiumimman vaikutelman.
Ja toki varmaan alumiinikotelossa pelkät taivutukset ilman isoja reikiä on merkittävästi halvempi tehdä
En olisi yllättynyt. Ainahan koteloissa on mitä ihmeellisempiä kompromisseja ja puutteita tai sitten rautakehikolla puolen tonnin hinta. Ilmeisesti pieni ja käytännöllisyys edellä suunniteltu kotelo on täysi mahdottomuus. Ihmettelen kuitenkin tuota kun iso osa koteloista on karmeita juustoraastimia kuitenkin joka sivulta ja nyt tukkivat sen kohdan, missä reikiä kannattais olla.
Muutenhan toi näyttäis olevan melko käytännöllinen ja isot osat salliva ja sillähän tuo niin erikoisesti pistikin silmään. Muuten ajateltu kaikki skenaariot läpi ja sitten tämmöinen.
katso liitettä 1119165
katso liitettä 1119164
Tehtaita ja metallityöntekijöitä on tietysti maailma täysi, mutta juuri samalla periatteella, että kuka vaan voi pieniä eriä yksinkertaisia suunnittelemiaan tuotteita tilata halvalla.
Vähän tuntuu siltä, että koteloissa ellei itse suunnittele, niin aina on jokin kompromissi, mutta noiden tekeminen tai teettäminen on se varsinainen ongelma.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä