Uusi M.2-pohjainen 5G-modeemi käyttää pohjanaan aiemmin julkaistuja Snapdragon X65- ja X62-modeemeja.

Qualcomm on tänään julkaissut uuden 700-sarjalaisen järjestelmäpiirin ja 5G-yhteyksien entistä laajemman yleistymisen mahdollistavan M.2-liitäntäisen 5G-modeemin referenssiversion, jonka myötä 5G-yhteyksien toteuttaminen muun muassa tietokoneisiin pitäisi olla entistä helpompaa.

Qualcommin uusi M.2-liitäntäinen 5G-modeemi hyödyntää valmistajan aiemmin julkaistuja Snapdragon X65- ja X62-modeemeja.  M.2-liitäntäisen referenssialusta on suunniteltu plug-and-play-tyyliseksi, minkä myötä OEM-valmistajien pitäisi olla helppo ottaa se käyttöön tuotteissaan. Samalla Qualcomm myös laajensi päivityksellä kaikkien X65-modeemiensa ominaisuuksia parantamalla virranhallintaa, tuomalla tuen 200 MHz:n mmWave-taajuudelle ja tuomalla tuen mmWave:n stand alone (SA) -tekniikalle.

Uusi Snapdragon 778G 5G -järjestelmäpiiri puolestaan sijoittuu nimensä mukaisesti maaliskuussa julkaistun Snapdragon 780G 5G:n alapuolelle. Niin ikään nimestä on myös pääteltävissä se, ettei piirien välillä kovinkaan suuria eroja ole odotettavissa. Snapdragon 778G käyttää AI-laskentaan 780G:stä tuttua AI Engineä ja Qualcomm Hexagon 770 -prosessoria ja tukee kolmen kuvaprosessorinsa myötä kolmen samanaikaisen kuvan tai videon kuvaamista.

Myös suorituskyvyn osalta Snapdragon 778G 5G:n pitäisi olla kohtalaisen lähellä sisarusmalliaan. Prosessoriydinten tarkempia tietoja valmistaja ei tiedotteessaan kertonut, mutta sisällä sykkii Kryo 670 -ytimiä Snapdragon 780G:n tapaan. Grafiikkasuorituskyvystä puolestaan huolehtii Adreno 642L-GPU, joka sijoittunee jonkin verran 780G:stä löytyvän Adreno 642:n alapuolelle.

Uudet M.2-pohjaiset Snapdragon X65- ja X62 -referenssialustat ovat tällä hetkellä Qualcommin kumppaneiden saatavilla, mutta niitä käyttävien laitteiden saatavuudelle Qualcomm ei ole vielä antanut aikatauluja. Snapdragon 778G 5G:tä käyttäviä laitteita puolestaan on odotettavissa markkinoille vielä kuluvan vuoden toisen neljänneksen aikana ainakin Honorilta, Motorolalta, Oppolta ja Xiaomilta.

Lähde: Qualcomm

This site uses XenWord.
;