Maksimissaan 16-ytiminen ja 32 säiettä samanaikaisesti suorittava Ryzen Threadripper on AMD:n ratkaisu kaikkein tehokkaimpia työpöytäprosessoreja vaativille tehokäyttäjille ja X399 sen tarpeisiin räätälöity piirisarja.

AMD esitteli aiemmin tässä kuussa tehokäyttäjien markkinoille suunnatut Ryzen Threadripper -prosessorit. Threadripper-prosessorit ovat kahden Zeppelin-sirun MCM-prosessoreita (Multi-chip Module), joissa on käytössä maksimissaan 16-ytimisiä.

Ryzen Threadripper -prosessoreiden julkaisun yhteydessä AMD oli vielä hiljaa tulevista emolevyistä, mutta nyt Computex-messujen myötä lukuisat emolevyvalmistajat ovat esitelleet tulevia X399-piirisarjaan perustuvia, LGA-tyyppisellä Socket TR4-kannalla varustettuja Threadripper-emolevyjään. Socket TR4 -kannassa on 4094 pinniä. Kuten kuvista näkyy, on aiemmin SP3r2-nimellä tunnettu kanta suorastaan massiivinen verrattuna muihin markkinoilta löytyviin prosessorikantoihin.

Asus on esitellyt Computexin yhteydessä vain yhden X399-emolevyn, ROG Zenith Extremen. Emolevyltä löytyy yhteensä kahdeksan DDR4-muistipaikkaa, neljä PCI Express x16 -kokoista liitäntää sekä yksi PCI Express x1- ja yksi PCI Express x4 -liitäntä.

Gigabyten Aorus Gaming 7:ssa on kahdeksan metallivahvikkeista DDR4-muistipaikkaa ja viisi niin ikään metallivahvistettua PCI Express x16 -kokoista liitäntää. Hieman erikoisesti emolevystä puuttuu nykypäivänä liki kaikista high end -emolevyistä löytyvä WiFi-tuki.

ASRockilta ehti esittelemään heti kaksi Ryzen Threadripper -emolevyä, X399 Professional Gamingin ja X399 Taichin. Emolevyt vaikuttavat pidemmänkin tutkailun jälkeen liki identtisiltä toistensa kanssa jäähdytysratkaisuja, tyyliseikkoja ja verkko-ohjaimia lukuun ottamatta. PCI Express x16 -kokoisia paikkoja on kummassakin emolevyssä neljä ja ne on varustettu metallivahvikkeilla.

Lähteet: Asus, ComputerBase, Expreview

This site uses XenWord.
;