Intelin tiedetään valmistelevan parhaillaan uusia, kuluttajaluokkaan sijoittuvia 8-ytimisiä prosessoreita. Tulevien prosessoreiden Engineering Sample -versiot ovat jo ehtineet ensimmäisiin SiSoft Sandra -vuotoihin ja nyt niistä saatiin lisää tietoa suoraan Inteliltä itseltään.
Intelin verkkosivuilta löytyy Intelin viralliset testikäytännöt tulevien prosessoreiden validointiin eri alustoilla. Listaus varmistaa, että 8-ydin prosessorit tulevat kuulumaan Coffee Lake-S -perheeseen ja että ne tulevat saataville 80 ja 95 watin TDP-arvoilla. Samasta paketista löytyy myös päivitettyjä tietoja Coffee Lake-S -perheen 4- ja 6-ydinmallien rajoituksista, ilmeisesti liittyen lähinnä TDP-arvoihin. 8-ytimisten prosessoreiden kohdalla voidaan pitää todennäköisenä, että 80 watin TDP:lla varustetut versiot ovat kerroinlukollisia ja 95 watin versiot kerroinlukottomia.
Vaikka Intel on tahallisesti tai tahattomasti lipsauttanut jo muun muassa tulevan Z390-piirisarjan tiedot nettiin, toistaiseksi ei ole selvinnyt tulevatko 8-ytimiset Coffee Lake -prosessorit toimimaan vain sillä, vai mahdollisesti myös Z370-emolevyillä. Mikäli prosessorit tulevat toimimaan myös Z370-piirisarjalla on mahdollista, että modaajat saisivat myös 8-ydinprosessorit toimimaan vanhemmilla Z170- ja Z270-piirisarjoilla.
Lähde: ComputerBase
Mielenkiintoista, vaikka ne pari lisäydintä taitavatkin hyödyttää merkittävästi vain hyötyohjelmissa. Jos näissä on myös grafiikkapiiri, tulee näistä aika pirun kovia kiviä Adobe Premiere -käyttäjille, nyt kun softa on päivitetty hyödyntämään myös iGPU:ta jo olemassaolevan rautatuen lisäksi.
Lieko odotettavissa taas purkkaa HS:n alla. Äänestän siinätapauksessa kilpailevaa leiriä.
Miksi kysyt tuollaista? Vastauksen saat tuohon katsomalla mitä löytyy i9-7980xe:n alta 🙂 .
Vaikuttaa aika järeästi paperijulkaisulta. Intel kusi itseään jalkaan ja nyt sitten paikkaillaan vuosien kusetuksen jälkiä kusemalla toiseen jalkaan;) Hienoa…
Miltä niin? Ei Intel ole tässä mitään julkaissut, vaan niiden kotisivuilta löytyy testirutiinit sun muut setit valmistajille noita prossuja varten
Miten tuo nyt voi muuten tajuta…Intel varmisti? No se ja sama. Paperia silti ja edessä on jälleen piirisarjakusetus missä asiakkaat sinisessä leirissä kiimassa ostaa uutta emoa ja eiköhän siihen ympätä jotain muutakin raid saissea jne.
Varmasti tosi kalliita. Intel saisi tehdä kokonaan oman prossusarjan pelikoneisiin.
Intelin tuntien ei varmasti toimi Z370 piirisarjalla.
Sit mä odotan että @Luumi vetelee Z170:lla 😉
Mitä Core i5:t on sitten sun mielestä tähän saakka olleet jos ei juuri tuota? :confused:
Yllättävän pienillä tdp:llä julkaisevat eli kellot lienee melko maltilliset.
Eiköhän se ole TDP termi tulkittu ”luovasti” kuten 8700K:nkin tapauksessa.
No varmasti kun jo 8700K:ssa oli pienet kellot vrt 7700K.
Yllättävän pienellä (vaikka joku 200mhz) tiputuksella tuosta voi selvitä, jos on sama valmistusprosessi. Kellotaajuus ja tehonkulutus kun eivät mene lineaarisesti. Enemmän kiinnostaa miten MCE taas reagoi noiden kanssa, eli onko paperilla 95W kivi, mutta emolevyjen viritysten takia ollaankin 150-200W luokassa.
Väliäkö tuolla kun kuitenkin purkat välissä. 😀
Parempi sekin olisi kuin Core i5 joka ei sano mitään.
Korkkaamaton 8-core i7(?) +4ghz = kannattaa varmaa vilkaista onko se kodin palovakuutus kunnossa…
Aika todennäköistä että kellot ovat merkittävästi alhaisemmat ja virrankulutus korkeahko. Jälleen kerran hyviä niille, jotka ovat valmiita panostamaan jäähdytykseen, mahdollisesti korkkaamaan kiven jos niikseen tulee ja maksamaan reippaasti hyvästä kellotusemosta. Tehoa riittää monen laiseen käyttöön kyllä rutosti, mutten usko että pelitehoa tullaan saamaan pakosti yhtään lisää, ainakaan vielä nykypeleillä.
Niinhän se menee parhaiten kaupaksi, ja sehän se ongelma onkin. Kaikenlaisten gaming-brändien alla myydään ihan uskomatonta kuraa tietämättömille kuluttajille, sen sijaan että olisi vaan mallinumero mikä ei anna katteettomia lupauksia.
D15, ehkä. 360mm AIO, ehkä. Oikein järeä custom parilla radilla? Kyllä.
Virrankulutus tulee olemaan todennäköisesti hillitöntä kun laitetaan kellotaajuuteen nelosella alkava luku. Tehokkaampi kuin Ryzen, mutta vakiojäähdytin ei tule olemaan riittävä. (No joo korkattuna ehkä) Hinta/laatusuhdekkaan tuskin tulee olemaan kovin järkevä.
Jos se olisi kissan kokoisin kirjaimin Intelin sivuilla niin ymmärtäisin toki, mutta tuo on siis kaivettu jostain Intelin lähinnä partnereille tarkoitetusta dokkariarkistosta esiin.
Mistä toi S versio tulee eikö se ole vähävirtaisten mallien versiot?
Noi 8 ytimiset ovat ainostaan AMD.n takia kun ryzen mallit tulivat muuten oltaisiin vielä 4 ytimisten mallien kourissa.
Toivottavasti pistävät toi integroidun gpu ohjaimen jossain vaihessa myös pois suorituskykyisempien mallien kohdalla kun on kuitenkin typerää ostaa selllaista kun ikinä ei tule sitä käytetty.
Eikös sitä graffaydintä hyödynnetä vaikka missä ohjelmissa, vaikka se ei mitään piirtäisikään. Soveltuu monenlaiseen laskentaan ja purkamiseen ja pakkaamiseen. Vai vieläkö gpu cpu ovat niin erillisiä etteivät ne juttelele keskenään muun kuin kuvan suhteen?
Ihan normi desktopsirujen perhe
Mielenkiintoista nähdä onko näissäkin sahajauhot HS:n välissä. Jos/kun näin on, niin kellotukset voidaan varmaan unohtaa ilman korkkausta. Kaupan päälle vielä uusi piirisarja niin houkuttelevuus voi olla kyseenalainen.
Mediayksiköitä hyödynnetään jne, mutta ei sitä GPU:n laskuvoimaa mihkään käytetä Intelillä
Vähän ontuvaa päättelyä.
Lämmöntuotto toki kasvaa, mutta niin kasvaa ytimen fyysinen kokokin.
Ei samassa suhteessa,jos oletetaan että CFL-S saavuttaisi samat kellot kuin CFL, mutta samalla tehonkulutuksella ensiksi mainittu käy viileämpänä ja on helpompi jäähdyttää.
CFL-S ytimen koko lienee jossain 178mm² kieppeillä, kun CFL:n koko on 152mm².
Tulee varmasti kaupan päälle uusi piirisarja.
ddr5 muistit piti tulla ulos 2019, joten kuluttajaa hemmotellaan ehkä kahdella piirisarjalla lyhyeen ajanjaksoon.
Jääkö noissa uudemmissa Inteleissä iGPU nykyisin päälle jos/kun systeemiin on isketty dGPU kiinni. Itse porskutan vielä 3770k:lla joten en tiedä. Tämähän iskee tuon iGPU:n pimeäksi bootissa jos ensimmäisestä PCIE 16 rööristä löytyy dGPU. Mietin tuotanoinniin vaan sitä, että sillähän on hyvä laskea mitään jos siitä katkotaan virrat/toiminta. =)
Vähän OT, mutta uudet muistiteknologiat (DDR3, DDR4) on aina ensin Intelillä tulleet HEDT-alustalle. Eli ei näille peruskuluttajavehkeille.
Ja aina uusiin muistiteknologian siirtyminen ei ole kovin kummoista parannusta tuonut heti alkuun vasta taajuksien ja latenssien kiristymisen myötä hyöty on tullut.
Suurempi hyöty on yleensä tyyliin ”mahdollistaa 16GB kammat 8GB sijaan ilman erikoistekniikoita”, mikä on usein jees.
Esim. Eipä itseäni juuri houkuttelisi enää 8GB muistikampoja koneeseen hommailla.
Kun AMD kellotti prossut maksimiin ja käyttäjät oli näreissään ettei kellotus juuri onnistu ja käy kuumana.
Näyttää että Intel on kellottanu matalalle jotta tehon kulutus ei kasva ja käyttäjät on tyytyväisiä kun saa kellottaa maksimiin että prossu paistuu.