Näytönohjainmarkkinoita seuraavan Jon Peddie Researchin mukaan erillisnäytönohjainten myynnit laskivat peräti 16 % vuoden takaiseen nähden.

Kryptolouhinta piti alkuvuoden näytönohjainten hinnat huomattavasti niiden suositushintoja korkeampina. Sittemmin tapahtunut louhintabuumin romahdus palautti ne kuitenkin vähitellen normaalitasolle ja aiheutti valmistajille kiusallisia varastotilanteita. Nyt näytönohjainten myyntejä seuraava Jon Peddie on julkaissut karut luvut erillisnäytönohjainten myynnistä.

Kryptolouhinnan romahduksen jäljiltä NVIDIA kertoi yhtiön varastojen olevan täynnä GeForce GTX 1060 -näytönohjaimia, jotka se toivoo saavansa myydyksi kuluvan fiskaalineljänneksensä aikana eli ensi tammikuun loppuun mennessä. AMD ei ole kommentoinut paljonko sillä on ylimääräistä varastoa, mutta NVIDIAn toimitusjohtaja Jensen Huangin arvion mukaan yhteensä koko tuotantoketjussa molempien valmistajien varastoineen on tällä hetkellä yli vuosineljänneksen edestä näytönohjaimia odottamassa myyntiä.

Jon Peddien julkaisemien lukujen mukaan erillisnäytönohjainten kysyntä romahti kryptolouhinnan romahduksen yhteydessä vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Yhtiön arvion mukaan erillisnäytönohjainten myynnit laskivat peräti 16 % vuoden takaiseen nähden. Yhteensä näytönohjainten myynti laski vuoden takaiseen nähden vain 2,2 %, sillä näytönohjaimiin päätyvien grafiikkaohjainten toimitukset kasvoivat 7 prosentilla.

Yleisesti näytönohjainten myynnit nousivat 10,64 % vuoden toiseen neljännekseen nähden, mutta tästä kuuluu kiitos lähinnä Intelin integroiduille grafiikkaohjaimille. Myös AMD:n ja Intelin toimitusmäärät nousivat edeltävään neljännekseen nähden, mutta se on tyypillistä kolmannelle vuosineljännekselle ja vertailu vuoden takaiseen tilanteeseen kertoo karua kieltään erillisnäytönohjainten kaupasta.

Markkinaosuuksien saralla Intel kasvatti omaa osuuttaan AMD:n ja NVIDIAn kustannuksella. AMD:n osuus potista laski 0,6 prosenttiyksikköä ja NVIDIAn 0,97 prosenttiyksikköä, kun Intelin osuus kasvoi 1,5 prosenttiyksiköllä.

Lähde: Jon Peddie Research

This site uses XenWord.
;