Logitech on julkaissut tänään uudet Studio-sarjan näppäimistön ja hiiren. POP Keys ja POP Mouse pyrkivät erottumaan massasta ainakin poikkeuksellisella ulkonäöllään ja yhtiön mukaan niiden idea onkin tuoda persoonallisuutta työpisteelle.
POP Keys on mekaaninen 75 % -kokoluokan näppäimistö, mutta useimmista kokoluokan edustajistaan poiketen näppäimistössä ei ole lainkaan Page Up- ja Down- tai Home- ja End-näppäimiä, vaan ne on korvattu hymiöillä. Hymiönäppäimiä on yhteensä neljä ja paketissa tulee kahdeksan eri hymiöillä varustettua hattua niihin. Lisäksi hymiörivin alimmaisena on pikanäppäin käyttöjärjestelmän hymiövalikkoon.
Näppäimistö poikkeaa massasta myös pyöreiden ja pyöreäkulmaisten näppäinhattujensa osalta. Toinen perinteistä poikkeava muutos on lisäykset Fn-näppäimen ja funktionäppäinten takana oleviin toimintoihin, joihin lukeutuvat POP Keysin kohdalla perinteisten mediakontrollien lisäksi esimerkiksi Snip Screen- ja Text-to-Speech-työkalut sekä mikrofonin mykistys.
Logitech ei ole paljastanut käyttämiensä kytkinten tyyppiä, mutta kertoo niiden tuntuman jäljittelevän retrohenkisesti perinteisiä kirjoituskoneita ja kestävän jopa 50 miljoonaa painallusta. Näppäimistön voi yhdistää samanaikaisesti parhaimmillaan kolmeen laitteeseen Bluetoothilla tai Logi Bolt -USB-vastaanottimella. Langattomalle näppäimistölle piisaa virtaa kahdesta AAA-paristosta, joiden luvataan kestävän jopa kolme vuotta hieman käytöstä riippuen. Näppäimistön
POP Mouse noudattaa näppäimistön kompaktia linjaa ja sen strategiset mitat ovatkin vaivaiset 104,8 x 59,4 x 35,2 mm ja 82 grammaa. Hiirestä löytyy yhteensä neljä painiketta: perinteiset vasen ja oikea pääpainike, rullan painike sekä erillinen rullan takaa löytyvä painike, joista viimeisimmän voi kustomoida Emoji Software -sovelluksella. POP Mousen optinen sensori kykenee 1000-4000 DPI:n tarkkuuteen.
Näppäimistön tavoin POP Mouse voidaan yhdistää parhaimmillaan kolmeen laitteeseen Bluetoothilla tai Logi Bolt -USB-vastaanottimella. Virtaa hiirelle piisaa parhaimmillaan kahdeksi vuodeksi yhdellä AA-paristolla.
Logitech POP Keys ja Mouse tulevat saataville kuluvan kuun aikana, mutta Eurooppaan tuotteet ovat tulossa vasta tammikuussa.
POP Keys -näppäimistön veroton suositushinta on 99,99 dollaria ja POP Mouse -hiiren 39,99 dollaria. Lisäksi saataville tulee pastellisävyihin sopiva Desk Mat 19,99 dollarin verottomaan suositushintaan. Molemmista tulee saataville pastellisävyinen Daydream-, keltamusta Blast- ja pinkin sävyjä hakeva Heartbreaker-versio.
Lähde: Logitech
Vaikka pelinäppäimistön kanssa varmaan tulisinkin jotenkuten toimeen ilman Page Uppia ja Page Downia, missään työkäytössä niiden puute kyllä aiheuttaisi ihan taatusti harmaita hiuksia. Ei jatkoon (arvioimatta edes muita ominaisuuksia mitenkään).
Hyvä näppäimistö varmaan jos ei osaa kirjoittaa muutakuin lyhenteitä kuten lmao, kvg, omg ym. ja käyttää hymiöitä.
Maailma ei tarvitse enää yhtään uutta normaalikorkuista mekaanista näppistä.
Näkökulma tuokin. Itse en ikinä maksaisi low-profilesta jonka ainut etu on helpompi kuljetettavuus vaikka läppärilaukussa. Normaalikorkuisillakaan ei tee mitään, jos ei jalkoja käännä ylös että saa sopivan kulman siihen vekottimeen. Suosittelisin esim. rannetukea, jos ei jaksa kannatella omaa kättään irti pöydän pinnasta.
Eipä ole osunut minulla kohdalle rannetukea joka toimisi noiden normaalikorkuisten kohdalla. Joko epämukavia tai vievät ihan liikaa tilaa
Jep. Parempi pitää ranteet suorina ja kädet ilmassa. Tällöin näppiksen korkeus määrittää lähinnä sen suhteellisen sijainnin kahvikuppiin.
Ranteiden pitäminen kiinni pöydässä on ergonomian kannalta suht huono idea.
Edit: jos nojailua haluaa harrastaa, niin sit suoraan joku maltronin kuppinäppis tmv. kaupasta, niin ei tarvi leikkauttaa ranteita viiskymppisenä.
Ei kai juuri kukaan tänä päivänä syötä käsin numeroita tietokoneella? Automaattinen tietojenkäsittely on jo keksitty.
Ehkä jossain cadityöskentelyssä tuosta voi olla hyötyäkin. Silloinkin erillinen numpadi on aika hyvä idea työpisteen layoutin kohdalleen virittämisessä.
Voi kyllä syöttää… kaupan alalla varsinkin monessa mestassa on järjestelmät niin 80-lukua…
Toisaalta mikäs siinä jos työnantaja haluaa maksaa kovaa liksaa siitä että hakkaa numeroita koneelle. Mielestäni kyse on ns. ojankaivuusta lapiolla, mutta onhan silläkin työllistävä vaikutus.
Mites pelailu? pelaat ranteet ilmassa?
FPS pelejä pelatessa tulee käytettyä kapeaa rannetukea, joka pitää ranteen hyvässä asennossa, viemättä hirveää tilaa pöydältä. Pelejä tulee kuitenkin pelattua aika vähän verrattuna muuhun koneella vietettyyn aikaan, niin paska ergonomia ei kyseisessä hommassa ole ehkä kovin paha juttu.
Et sä varmaan kauheasti pelaillessa vasemmalla kädellä vaeltele. Joku 10x10cm käsituki riittää hyvin.
Ergonomian kannalta tuki olisi hyvä olla aina pelatessa, riippumatta näppiksen paksuudesta.
Voisi olettaa, että käytettävyys näin teknisestä näkökulmasta on mitä on, ja nuo emoji-näppäimet vain vahvistavat mielikuvaa. Mutta on tuo toisaalta ihan kiva idea, vaihtelu virkistää jne. Toivottavasti löytää kohderyhmän.
Low profile on taas sormikuorman kannalta umpisurkea idea ainakin itselle. Bottomaava näppis aiheuttaa selkeästi enemmän sormikuormaa.
Low profilet on aivan täysi no-no itselle. Tästä seuraa myös että vastekaan ei kestä olla superlöysä. Vaan tarvitaan juuri sopiva.
Jos noi hymiönäppäimet saa konfattua suht helposti normaaleiksi/hyödyllisimmille toiminnoille ni mikä jottei (ehkä Powertoolsilla…)