Yhtiön omaan Cinema 4D -sisällöntuotantosovellukseen perustuva testikokonaisuus perustuu nyt sekä CPU-testin että paluun tekevän GPU-testin osalta Redshift-renderöintimoottoriin.

Maxon on sisällöntuotantosovelluksiin keskittynyt saksalaisyritys, joka lienee ainakin io-techin lukijoille parhaiten tuttu Cinebench-testisovelluksestaan. Yhtiö on nyt julkaissut testikokonaisuudestaan uuden merkittävästi päivittyneen Cinebench 2024 -version.

Maxon Cinebench 2024 vaihtaa käyttämänsä renderöindimoottorin Cinema 4D:n standardista sen nykyiseen oletusrenderöijään, Redshiftiin. Redshiftiä käytetään sekä prosessoritesteissä että jälleen mukaan palanneissa näytönohjaintesteissä. Näytönohjaintesti oli viimeksi mukana vuoden 2013 Cinebench R15 -versiossa.

Cinebench 2024 tukee x86-64- ja Arm64-prosessoreita sekä macOS- että Windows-alustoilla, mikä laajentaa tuen nyt myös Snapdragon-prosessoreille. Aiemmin Arm64 on ollut tuettuina vain macOS-alustalla. Windowsilla muistivaatimus on asetettu 16 gigatavuun ja Applella 8 gigatavuun, mutta 8 Gt:n muistin kerrotaan aiheuttavan tulokseen muistinkäytön yltäessä jopa yli 8,5 Gt:n.

Näytönohjainsuorituskykyä pääsee testaamaan hieman rajoitetummin; vaatimuksina on Applen GPU ja vähintään 16 Gt muistia järjestelmässä, NVIDIAn vähintään CUDA 5.0:aa tukeva GPU 8 Gt:n tai yli muistilla tai AMD:n RDNA- tai Vega-arkkitehtuureihin perustuva näytönohjain HIP-tuella ja 8 Gt:n tai yli muistilla. AMD:n näytönohjaimet toimivat sekä macOS- että Windows-versiossa testistä.

Testiohjelmaa on viilailtu monin osin muutoinkin, eikä sen tulokset ole vertailukelpoisia aiempien versioiden kanssa. Prosessoripuolella Maxon vihjaa moniydintestin olevan nyt laskennallisesti noin kuusinkertaisesti niin raskas, kuin R23:n. Erilaiset suorituskykyä parantavat ominaisuudet ovat puolestaan nostaneet testin muistijalanjäljen kolminkertaiseksi R23:een nähden.

Cinebench on ladattavissa välittömästi ja sen on tuttuun tapaan ilmainen testikokonaisuus.

Lähde: Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;