Vaikka 32-bittisen Windows 10:n jakelu OEM-valmistajille loppuu, tulee käyttöjärjestelmä pysymään toistaiseksi saatavilla jälleenmyyntikanavien kautta.

Tuki 32-bittisille käyttöjärjestelmille on ollut viime vuodet hiipumaan päin ja nyt se alkaa näkymään jo itse käyttöjärjestelmäpuolellakin. TechPowerUp huomasi muutoksen Windows 10:n jakelutiedoissa.

Microsoftin Hardware Dev Centerin dokumenttikirjastossa listataan muun muassa käyttöjärjestelmien minimivaatimukset ja muita niihin liittyviä yksityiskohtia. Windows 10:n ns. perus- ja yritysversioiden minimivaatimuksiin on ilmestynyt nyt huomautus, että Windows 10:n versiosta 2004 lähtien kaikkien valmiskokoonpanojen on käytettävä 64-bittistä Windowsia eikä Microsoft enää jaa käyttöjärjestelmän 32-bittistä versiota OEM-kanaviin.

Tätä voidaan pitää ensimmäisenä askeleena koko 32-bittisen Windowsin tuen päättymisen kannalta, mutta siirtymävaihe tulee luonnollisesti olemaan pitkä. Microsoft tulee päivittämään 32-bittistä Windows 10:iä jatkossakin normaalisti ja 32-bittiset versiot käyttöjärjestelmästä pysyvät edelleen markkinoilla jälleenmyyntikanavien kautta ainakin toistaiseksi.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;