OnePlus 10 Pro on ehtinyt jo esiintymään kuvavuodoissa ja yhtiön toimitusjohtaja Pete Lau ilmoitti puhelimen julkaisun tapahtuvan kenties hieman yllättävästikin jo tammikuussa. Riippumatta totuttua aikaisemmasta julkaisuajankohdasta yksi vakio universumissa pitää edelleen, eli kaikki oleelliset tiedot tulevista lippulaivamalleista vuotavat ennakkoon.
Twitter-käyttäjä Ishan Agarwal on saanut ennakkoon käsiinsä tulevan OnePlus 10 Pron tekniset yksityiskohdat. Osa tiedoista oli vuotanut jo ennakkoon, mutta tuore vuoto varmistaa myös uusia seikkoja kuten joidenkin termien Oppoutumisen.
OnePlus 10 Pro tulee rakentumaan 6,7-tuumaisen QHD+-näytön ympärille. Agarwalin twiitissä puhutaan LTPO:sta, mutta aiempien vuotojen perusteella kyse on ”LTPO 2.0” -teknologiasta. Näyttö tukee maksimissaan 120 hertsin vaihtelevaa virkistystaajuutta. Puhelimen sydämenä sykkii odotetusti Qualcommin uusi lippulaivapiiri Snapdragon 8 Gen 1, jonka tukena on LPDDR5-muistia ja UFS 3.1 -tallennustilaa.
Puhelimen huomiotaherättävän kookas takakamerasaareke on kehitetty yhteistyössä Hasselbladin kanssa ja sen keskeltä löytyvät 48, 50 ja 8 megapikselin sensorit. Selfieitä voi twiitin mukaan napsia 32 megapikselin kameralla.
Oppoutuminen näkyy eniten latausteknologian termistössä. OnePlussan Warp Charge -termi on twiitin mukaan haudattu ja 5000 mAh:n akun kerrotaan latautuvan sen sijasta 80 watin SuperVOOC-pikalatauksella. Puhelin tukee myös 50 watin langatonta AirVOOC-latausta sekä käänteistä langatonta latausta. Latausteknologioiden Oppo-termeistä huolimatta puhelimen käyttöjärjestelmä tottelee nimeä OxygenOS 12, vaikka ennakkoon onkin jo tiedossa sen pohjalla olevan koodin vaihtuminen Oppon ColorOS:ään. Puhelimen mitoiksi ilmoitetaan 163 x 73,8 x 8,5 mm.
Lähde: Ishan Agarwal @ Twitter
OnePlus ei ole aiemmin virallisesti sanonut, että tekniikat olisivat yhteensopivia, mutta ehkä se muuttuu OnePlus 10 -sarjan julkaisun myötä.
Se on juuri näin, OP on käyttänyt VOOCia jo pitkään, muistaakseni ainakin OP6:sta asti. Se on 1:1 muiden VOOC laitteiden kanssa; OnePlus on vain brändänny voocille oman nimensä eli WarpCharge.
data-unfurl="true" data-result-id="269816" data-url="https://en.m.wikipedia.org/wiki/VOOC" data-host="en.m.wikipedia.org" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
VOOC – Wikipedia
data-onerror="hide-parent"/>
en.m.wikipedia.org
Eikös uutisessa puhuta juurikin lataustermeistä tekniikoiden sijaan, eli Warp Charge – nimestä on luovuttu ja jatkossa käytetään Oppon Super VOOC termiä. Oneplus on ilmoittanut yhdistävänsä toimintojaan ja kehitystä Oppon kanssa.
"Oppoutuminen näkyy eniten latausteknologioissa."
->
"Oppoutuminen näkyy eniten latausteknologian termistössä" tai "Oppoutuminen näkyy eniten latausteknologian nimessä".
Nyt sanotaan että latausteknologiassa, jossa ei siis tapahtu oikeasti juuri mitään muutosta. OP:lla on ollut VOOC-laturit käytössä jo vuosia, ja on näköjään jatkossakin. Nimi vaihtuu emoyhtiön brändiin (joka sattumalta on se keneltä tekniikka on aiemmin lisensoitu).
Seuraavassa lauseessa "Latausteknologioiden Oppo-termeistä huolimatta". Uutista on nyt hieman päivitetty, että kaikki varmasti ymmärtävät mistä on kyse, ettei tule turhaan tahattomia väärinymmärryksiä.
Enhän minä ole uutista missään vaiheessa kritisoinut? Kirjoitin vain termit edelliseen viestiin ylös ihan puhtaasti omasta mielenkiinnosta.
Juu, ilmeisesti joku ei ollut alkuperäisestä uutisesta ymmärtänyt, että kyse oli termeistä eikä varsinaisista tekniikoista.
Hyvä, että lataushommia koitetaan yhtenäistää edes jotenkin, alussa tämäkin toki vaan sotkee kun vanhat mallit jäävät vanhoille mallinimille. Odottelen autoharrastuksen takia sitä päivää kun saavat haudattua nuo 5V-tekniikat ja nämäkin vehkeet latautuvat suoraan 12V lähteestä.
Warp Charge 65 / SuperVOOC 2.0 taitaa tukea USB PD:tä 45W asti, joten varmaan myös tämä uudempi SuperVOOC 3.0:kin.
Toinen kysymys on sitten, mitä tekniikka puhelin tukee. Jostain 2019 vuodesta lähtien USB type-C:llä varustettujen puhelimien pitää tukea USB PD:tä jossain määrin (ilmeisesti jotain 15W). Qualcommin QC 4.0 on yhteensopiva USB PD:n kanssa johonkin pisteeseen mutta QC 3.0 ei vielä ollut.
Jospa tässä pikku hiljaa saadaan jokin tolkku .
Vähän kasvaa taas pituutta One+ 8T verraatuna, joka mun mielestä väärä suunta. Ei paljoa ole mutta sen huomaa kyllä, jo kun ottaa suojakuoren pois niin luuri tuntuu huomattavasti sirommalta.
One+ 8T: 160.7 x 74.1 x 8.4 mm
One+ 10: 163 x 73,8 x 8,5 mm
Voi jäädä monella ostamatta oneplus 10 oppoutumisen takia. Itsekin hyvin skeptinen mitä android 12 oppoutus tuo oneplus 9 pro:lle. Pahimmassa tapauksessa valmista ser kamaa molemmat niin oneplus 9 kuin 10.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä