OnePlus on virallisesti myöntänyt puhelintensa rajoittavan suorituskykyä tietyillä suosituilla sovelluksilla, jotta puhelinten virrankulutus pysyisi pienempänä ja siten akunkesto parempana.

Anandtech julkaisi eilen artikkelin, jossa tutustuttiin OnePlussan puhelinten virranhallintaan ja sovellusten virrankäyttöön. Sivuston löydöksien mukaan OnePlus on rajoittanut tuoreimmissa 9-sarjan älypuhelimissaan useita sovelluksia pääsemästä käsiksi Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin tehokkaimpaan X1-ytimeen. Pahimmillaan Chrome-verkkoselain oli rajoitettu jopa A55-pohjaisille virransäästöytimille.

Rajoituksista huolimatta muun muassa suositut suorituskykyä mittaavat sovellukset, kuten GeekBench kuitenkin toimivat täydellä teholla. Virranhallintarajoitusten tultua ilmi on Geekbench ilmoittanut Twitterissä tulkitsevansa OnePlussan harrastavan suorituskykysovellusten tulosten manipulointia, minkä myötä OnePlus 9:n ja OnePlus 9 Pron tulokset on poistettu Geekbenchin suorituskykytaulukoista.

Aiempina vuosina keskustelua herättäneistä benchmark-sovellusten manipuloinneista OnePlussan toiminta kuitenkin eroaa sen osalta, ettei puhelin tunnista nimenomaan synteettisiä testisovelluksia nostaakseen suoritustasoaan, vaan sen sijaan laite tunnistaa muita sovelluksia, joita varten se tarkoituksellisesti rajoittaa toimintaansa. Chromen lisäksi suorituskykyrajoituksia OnePlus harrastaa Anandtechin mukaan useissa muissakin suosituissa sovelluksissa, kuten Zoom, WhatsApp, YouTube, Pokemon Go ja Word.

XDA-Developers-sivustolle antamassaan virallisessa lausunnossa OnePlus myöntää toimintansa ja perustelee sen syyt, minkä lisäksi me saimme saman vastauksen myös Suomen OnePlussalta. Lyhyesti ilmaistuna kyseessä on akunkeston parantamiseksi tehtyjä virrankulutusoptimointeja.

OnePlus Suomen vastaus:

Meille on aina tärkeintä tarjota loistava käyttökokemus, ja tämä perustuu osittain siihen, että toimimme nopeasti käyttäjien palautteen perusteella.

Kun OnePlus 9 ja 9 Pro julkaistiin maaliskuussa, jotkut käyttäjät kertoivat meille, kuinka voisimme parantaa laitteiden akunkestoa ja lämmönhallintaa.

Tämän palautteen seurauksena tutkimus- ja kehitystiimimme on viime kuukausien aikana pyrkinyt optimoimaan laitteiden suorituskykyä erityisesti monien suosittujen sovelluksien kuten Chromen osalta. Tämä on tehty sovittamalla sovelluksen prosessorivaatimukset sopivaan tehoon.

Tämä on auttanut tarjoamaan sujuvan käyttökokemuksen ja vähentämään virrankulutusta. Vaikka tämä voi vaikuttaa laitteiden suorituskykyyn joissakin testi-/benchmark-sovelluksissa, meidän fokus on aina pyrkiä tekemään kaikkemme parantaaksemme laitteen suorituskykyä ja kokemusta käyttäjille.

Lähteet: Anandtech, Geekbench@Twitter, XDA-Developers

This site uses XenWord.
;