Qualcommin mukaan Snapdragon 855 tarjoaa edeltäjäänsä nähden parhaimmillaan 45 % parempaa prosessorisuorituskykyä, 20 % nopeamman grafiikkaohjaimen ja kolminkertaiseen nopeuteen yltävän tekoälykiihdyttimen.

Uutisoimme aiemmin tänään Qualcommin esitelleen tulevaa Snapdragon 855 -alustaansa Snapdragon Technology Summit -tapahtumassa. Nyt esittelyä on seurannut varsinainen julkistus, jossa kerrottiin järjestelmäpiirin teknisistä yksityiskohdista.

Järjestelmäpiirin sydämenä sykkii yhteensä kahdeksan Kryo 485 -ydintä kolmeen ryppääseen jaettuina. Nopein ytimistä on 2,84 GHz:n Kryo 485 Gold, jonka seurana on kolme 2,42 GHz:n Gold-ydintä ja neljä 1,8 GHz:n Silver-ydintä. Kryo 485 Gold- ja Silver -ytimet perustuvat ARM:n Cortex-A76 ja -A55 -arkkitehtuureihin. Qualcommin mukaan prosessori on parhaimmillaan 45 % viime sukupolvea nopeampi. Adreno 640 -grafiikkaohjaimelle luvataan hieman maltillisemmin 20 % suorituskykyparannusta. Grafiikkaohjaimen mainostetaan tukevan Vulkan 1.1 -rajapintaa, HDR:ää sekä PBR-renderöintiä. Järjestelmäpiiri on varustettu neljällä 16-bittisellä LPDDR4x-2133 -muistiohjaimella.

Tekoälyn takaa löytyy 4. sukupolven Qualcomm AI Engine, joka kykenee parhaimmillaan 7 TOPS:n suorituskykyyn. Sen kehutaan olevan kolme kertaa edeltäjäänsä tehokkaampi. Hexagon 960 -DSP:tä on terästettu uusilla Hexagon Tensor Accelerator -ytimillä, joiden kerrotaan kaksinkertaistavan sen vektorilaskunopeuden viime sukupolveen nähden. Lisäksi tekoälyn tukena on Adreno-grafiikkaohjain, jossa on 50 % aiempaa enemmän ALU-yksiköitä, ja Kryo 485 -prosessoriytimet, jotka tukevat uusia tekoälyä kiihdyttäviä komentoja.

Kamerapuolesta on vastuussa kaksi 14-bittistä Spectra 380 ISP:tä, johon on nyt integroitu useita konenäköä kiihdyttäviä ominaisuuksia. Tuettuina ovat muun muassa rautakiihdytetty syvyyden tunnistus ja sen kehutaan kykenevän videonkaappaukseen, objektien tunnistukseen ja objektien segmentointiin 4K-tarkkuudella ja HDR-värimaailmassa 60 FPS:n nopeudella. Videotallennuksessa on tuettuna HDR10+-standardi ja HEIF-tiedostoformaatin pakkauksen kiihdytys. Formaatin kerrotaan pienentävän videoiden tarvitsemaa tilaa 50 %:lla normaaliin verrattuna. ISP:t tukevat korkeimmillaan yhtä 48 tai kahta 22 megapikselin kamerasensoria.

Verkkoyhteyksiä varten järjestelmäpiiristä löytyy Snapdragon X24, Cat 20 -luokan 4G LTE -modeemi, joka kykenee 2 Gbps:n lataus- ja 316 Mbps:n lähetysnopeuksiin. 5G-laitteita varten Snapdragon 855 -alustaan kuuluu myös valinnainen Snapdragon X50 -5G-modeemi, mutta se on toteutettu omana erillisenä piirinään. Alustaan kuuluu myös erillisenä piirinä Wi-Fi 6- (802.11ax) ja Wi-Gig (802.11ay) -yhteyksiä tukeva langaton verkko-ohjain.

Lähde: Qualcomm Kuvat: AnandTech

This site uses XenWord.
;