Qualcommin kannettaviin tietokoneisiin suuntaaman Snapdragon 8cx -malliston neljäs sukupolvi on päässyt ensimmäisiin testivuotoihinsa. Mielenkiintoisesti piirin odotetaan olevan valmistajan ensimmäinen Qualcommin ostaman Nuvian arkkitehtuuriin perustuvilla Oryon-prosessoriytimillä. Qualcomm osti Nuvian vuonna 2021 yrityksen aiemmin esiteltyä kehittämiään Phoenix-prosessoriytimiä, joiden luvattiin voittavan sekä Applen että Qualcommin Arm-ytimet sekä AMD:n ja Intelin x86-ytimet 1–4,5 watin tehonkulutusluokassa.

Nyt verkkoon vuotaneen Geekbench 5 -testin mukaan Snapdragon 8cx Gen 4 tulisi sisältämään 12 prosessoriydintä, 8 tehoydintä ja 4 virransäästöydintä, sekä 2,38 GHz:n peruskellotaajuudet. Vanhempien huhujen mukaan Nuvian prosessoriydinten kellotaajuudet voisivat tehoydinten osalta olla 3,4 GHz:n seutuvilla ja virransäästöytimien osalta puolestaan 2,5 GHz:n tasolla.

Testivuodossa paljastunut suorituskyky ei kuitenkaan onnistu suoranaisesti vakuuttamaan, mikäli vuoto on paikkansa pitävä. Snapdragon 8cx Gen 4:n suorituskyky on nimittäin jäänyt Geekbenchissä selvästi edellisen sukupolven Snapdragon 8cx Gen 3:n alapuolelle. Yhden ytimen suorituskykytulokseksi piiri on saanu 613 pistettä ja usean ytimen suorituskykytulokseksi puolestaan 5241 pistettä. Vaikka vuoto pitäisi paikkansa, voi heikkoa suorituskykyä myös perustella sillä, että kyseessä on aikainen testikappale.

Snapdragon 8cx Gen 4:n odotetaan nykyisellään saapuvan markkinoilla aikaisintaan kuluvan vuoden lopulla tai ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: Tom’s Hardware, Za_Raczke@Twitter