Ryzen Threadripper on AMD:n ensimmäinen kuluttajamarkkinoille suunnattu LGA-paketoitu prosessori. Aiemmin yhtiö on käyttänyt LGA-paketointia vain palvelinprosessoreissaan.

AMD:n Ryzen Threadripper -prosessorit saapuvat markkinoille 27. heinäkuuta Dellin Alienware Area-51 -tehotietokoneissa. Huhujen mukaan jälleenmyyntiin prosessorit saapuisivat heti elokuun alkupuolella, mutta tälle ei ole vielä saatu varmistusta.

Suosittua YouTube-kanavaa omalla nimellään ylläpitävä Austin Evans on päässyt lähikontaktiin tulevan Alienware Area-51 -tietokoneen kanssa. Evans twiittasi nettiin perjantaina kuvan, jossa hän piti kädessään ylösalaisin käännettyä Ryzen Threadripper -prosessoria. Kuvassa näkyy taustalla Area-51-tietokone.

Evansin twiittaama kuva on ensimmäinen Threadripperin kääntöpuolesta. Kuvassa näkyy selvästi LGA-paketoidun prosessorin kaikki 4094 kontaktipintaa, jotka ottavat kontaktin Socket TR4 -prosessorikannan yhtä moneen pinniin. Lisäksi kuvassa näkyy molempien Zeppelin-sirujen vaatimat pintaliitoskomponentit keskellä LGA-kontakteja. Ryzen Threadripper on AMD:n ensimmäinen kuluttajille suunnattu LGA-paketointia käyttävä prosessori. Aiemmin AMD on käyttänyt LGA-paketointia palvelinprosessoreissaan.

This site uses XenWord.
;