Virtualization Based Security tiputtaa Tom'sin testeissä keskimääräistä FPS:ää vain noin 5 % tai alle, mutta 1 % minimeissä vaikutus on selvästi suurempi.

Windows 11 pääsi heti julkaisunsa jälkeen otsikoihin tietoturvaominaisuuksiensa vuoksi niin hyvässä kuin pahassa. Uudet ominaisuudet paransivat kyllä tietoturvaa, mutta erityisesti Virtualization Based Security (VBS) ja siihen vahvasti liittyvä HyperVisor-Enforced Code Integrity (HVCI) satuttivat suorituskykyä.

Tom’s Hardware on huomannut hiljattain, että ainakin sivuston testikoneeseen asentunut Windows-päivitys on kytkenyt aiemmin pois päältä otetun VBS:n takaisin päälle. Sama ominaisuus löytyy myös Windows 10:stä ja ainakin sivuston päätoimittaja Avram Piltchin kesällä asentamassa Home-versiossa se oli myös päällä, vaikkei Piltch sitä ollut itse kytkenyt päälle eikä se ole aina ollut oletuksena päällä 10:ssä.

Koska ominaisuus oli tahattomasti kytkeytynyt päälle, sivusto päätti testata suorituskykyä sen kanssa ja ilman pitkän tauon jälkeen uudelleen. Windows 11:n julkaisun tienoilla suorituskykytiputus oli Intelin prosessoreilla VBS päällä 4,9-5 % ja sekä HVCI että VBS päällä 5,6-5,7 %, kun AMD:lla vastaavat luvut olivat 4-4,1 ja 3,3-4,1 %. AMD:ta koski lisäksi alkumetreillä bugi, joka saattoi pahimmillaan laskea suorituskykyä jopa 15 %, mutta se on korjattu.

Pitkä tauko, lukuisat Windows-päivitykset ja tehokkaampi rauta ei näytä sivuston testien mukaan tuoneen mukanaan parannusta tuloksiin. Yhtiö ajoi Core i9-13900K:lla ja GeForce RTX 4090 -näytönohjaimella läpi 15 pelin testipatteriston. Keskimäärin VBS:n pois kytkeminen paransi suorituskykyä 1080p Medium -asetuksilla 5,3 %, 1080p Ultra -asetuksilla 5 %, 1440p Ultra -asetuksilla 4,3 % ja 4K Ultra -asetuksilla 2,1 %. Alimman prosentin keskimääräinen FPS parani pois kytkemällä samoin asetuksin 6 %, 8,1 %, 8,7 % ja 4,9 %. Tuloksista on nähtävissä selvästi trendi, jossa pullonkaulan siirtyessä näytönohjaimen suuntaan myös VBS:n suorituskykytappio pienenee. Valitettavasti mukana ei ollut vertailuja erikseen HVCI päällä ja pois.

¨Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;