Kiinasta kantautuvan raportin mukaan tuotantoon on päässyt huonolaatuisia kemikaaleja, joiden vuoksi Fab 14 B:n tuotantolinjat on jouduttu sulkemaan toistaiseksi, jonka lisäksi yli 10 000 piikiekkoa on jouduttu hylkäämään käyttökelvottomina.

Maailman suurimpiin puolijohdevalmistajiin kuuluvan TSMC:n tuotantolaitoksella on tapahtunut merkittävä onnettomuus. Onnettomuuden vuoksi yhtiön Fab 14 B -tuotantolaitoksella on jouduttu pysäyttämään useita tuotantolinjoja.

Kiinalaisen ETToday-julkaisun mukaan TSMC on ilmoittanut Fab 14 B -tuotantolaitoksella tapahtuneesta onnettomuudesta, joka johtui huonolaatuisista valmistusprosessissa käytetyistä kemikaaleista. Huonolaatuisten kemikaalien aiheuttamia vahinkoja on toistaiseksi mahdotonta arvioida tarkasti, mutta sen myötä yli 10 000 piikiekkoa on jouduttu hylkäämään täysin, jonka lisäksi itse tuotantolinjat on jouduttu sulkemaan. Fab 14 B:n tuotantolinjoilla valmistettiin ainakin NVIDIAn, MediaTekin ja Huawein (HiSilicon) piirejä. TechPowerUpin mukaan hylättyjen piikiekkojen määrä saattaa nousta jopa 30 000:een.

Fab 14 B kuuluu yhtiön Gigafab-tuotantolaitoksiin, jotka kykenevät prosessoimaan kuukausittain yli 100 000 piikiekkoa. Toistaiseksi ei ole varmuutta aiheuttaako onnettomuus merkittävää haittaa yhtiön asiakkaille tai kuinka kauan tuotantolinjoja joudutaan pitämään suljettuina.

Lähde: ETToday

This site uses XenWord.
;