io-tech otti tuoreeltaan ensituntumat uudesta Huawei P40 Pro -älypuhelimesta.
Huawein oli tarkoitus esitellä uudet P40-sarjan älypuhelimensa Pariisissa maaliskuun 26. päivä, mutta yleisötilaisuus jouduttiin valitettavasti perumaan koronaviruksen takia. Itse tuotejulkaisu tapahtui kuitenkin suunnitellusti ja päivänvalon näki peräti kolme P40-sarjan lippulaivamallia – P40, P40 Pro ja P40 Pro Plus. Lisäksi Huawei tuo Suomen markkinoille myös P40 lite- ja P40 lite E -mallit.
io-tech pääsi tutustumaan P40 Pro -malliin ennakkoon Helsingissä pari viikkoa ennen varsinaista julkaisua. Käymme tässä artikkelissa läpi ensituntumia ja huomioita laitteesta. Testikappale on jo saapunut io-techin toimitukseen, joten varsinainen kattava testiartikkeli on luvassa runsaan parin viikon päästä.
Lue artikkeli: Ensituntumat – Huawei P40 Pro
Jossa on paljon huonommat ominaisuudet kuin samsungissa.
Ja jos Samsungiin vertaa niin kyllä toi 5G on aika paljon edellä ku toimii myös tulevaisuuden verkoissa.
Ainoo mitä olisin toivonu, että samassa luokassa resoluutio on muilla valmistajilla korkeampi. Hieman erikoinen juttu sinällään jättää hieman alempi resoluutioisemmaksi kilpaijoihin nähen.
Osan saa apk:eiden sideloadingilla toimimaan, mutta osaa ei ja nekin mitkä toimii, saavat huonosti appsipäivityksiä jne?
Kyllä, juurikin näin.
Mikään sovellus, joka käyttää Googlen palveluihin liittyvää rajapintaa, ei toimi. Luonnollisesti kaikki Googlen omat sovellukset, kuten Maps, Youtube ja Gmail ovat tällaisia.
Suomalaiset nettipankit toimivat kokemusten perusteella useimmat, mutta ne pitää ladata ja asentaa muualta kuin Huawein omasta kaupasta.
Ainoat maininnat sovelluksista Huawein P40-tuotesivulla on seuraavanlaiset:
katso liitettä 366008 katso liitettä 366007
Missään ei sanota että hei, tässä ei muuten ole Googlen Play-kauppaa eikä moni muualtakaan ladattu sovellus toimi kun ei ole Googlen rajapintoja. Mainitaan vaan joku AppGallery ja että siellä on hyvin vartioituja sovelluksia.
Vähän kuin joku Dell tai HP vaihtaisi perusläppäreissään Windowsin Linuxiin eikä siitä kerrottaisi missään. Joo, tekniikkanörtit tajuaa ja tietää tilanteen kun ne lukee tietotekniikkauutisia ja osa varmaan olisi ihan iloisia muutoksesta, mutta suurin osa porukasta ei huomaa tai tajua mitään ennen kuin ottaa laitteen käyttöön.
Mitä käytännössä tapahtuu jos koittaa asentaa youtuben ja play-kaupan APK tiedostosta, ja tämän jälkeen käyttää niitä?
Jos Play Serviceä vaativan sovelluksen saa ylipäätänsä asennettua, niin se ilmoittaa käynnistyessä Play Serciven puuttumisesta tms. eikä sovellusta (tai jotain sen ominaisuutta) voi käyttää.
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1585461795"
data-lb-id="_xfUid-1-1585461795">
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-2-1585461795"
data-lb-id="_xfUid-2-1585461795">
Play Serviceä vaativia sovelluksia saa jollain tavalla toimimaan MicroG:llä. MicroG:ssä Googlen rajapinnat on korvattu avoimeen lähdekoodin perustuvilla ratkaisulla mutta rajapintojen tuki on valinnainen.
Huawein HMS:ään nähden etuna kuitenkin on, että sovellukseen ei tarvitse tehdä muutoksia. Kehittäjien ei siis tarvitse erikseen muokata sovelluksia MicroG:lle sopivaksi (poislukien tilanteet, joissa MicroG:n rajapintatuki on vaillinnainen).
MicroG tosin vaatii toimiakseen Signature spoofingin, mitä Huawein puhelimet eivät tue. Ongelma on osittain kierrettävissä VirtualXposedilla. Alla olevalla saksankielisellä videolla MicroG:tä on demottu Mate 30 Pro:lla. YouTuben saa pelittämään YouTube Vanced non-root versiolla ja Google Maps "toimii" ilman Google-tunnuksella sisäänkirjautumista.
Tuossa yllä jo vastattiinkin kattavasti, mutta sovellus ilmoittaa käynnistäessä ettei se toimi ilman Googlen palveluita.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä