Apple-aiheisiin uutisiin ja huhuihin keskittyvä MacRumors on julkaissut kuvia ja tietoja seuraavan iPhonen väitetyistä prototyypeistä. Vaikka iPhone 15 -mallit julkaistiin vasta syyskuussa, pyörivät huhumyllyt luonnollisesti reipasta vauhtia tulevia julkaisuja koskien. Suurimmat muutokset uusissa iPhoneissa näyttäisivät kohdistuvan kameramoduuliin ja Toimintopainikkeeseen.
Julkaistuissa kuvissa on nähtävissä kolme värivaihtoehtoa: keltainen, vaaleanpunainen ja musta. Keltaisessa prototyypissä kameramoduuli on iPhone X:n vastaavaa muistuttava yhtenäinen ovaali, kun taas vaaleanpunaisen ja mustan mallin moduulista tulee mieleen hieman tuoreempi iPhone 12 päällekkäin aseteltuine linsseineen. Toisen näistä kahdesta kameramoduulimallista arvellaan olevan tulevassa iPhone 16:ssa. Taskulampun paikka on molemmissa moduuleissa sama. Lisäksi keltaisen prototyypin äänenvoimakkuuden säätö näyttäisi tapahtuvan yhdellä yhtenäisellä painikkeella, jossa on keskellä pieni ura, kun taas kahdessa muussa mallissa äänenvoimakkuudelle on kaksi erillistä näppäintä.
IPhone 15 Pro ja 15 Pro Max -malleista tuttu mykistyskytkimen korvannut Toimintopainike saattaa tulevissa iPhoneissa olla toteutettu kosketusnäppäimellä mekaanisen painikkeen sijaan. Tähän viittaa kuvissa näkyvän mustan prototyypin tavallista suurikokoisempi Toimintopainike, mutta varmuutta painikkeen tyypistä ei ole. Mustan prototyypin oikealla sivulla näyttää myös olevan täysin uusi painike, ”Capture Button”, jonka arvellaan olevan niin ikään kosketusnäppäin. Nimensä perusteella Capture Button lienee kameranäppäin, jollainen esimerkiksi useasta Sonyn älypuhelimesta löytyy, tosin mekaanisena.
Ensi syksylle odotetuissa iPhone 16 -malleissa on mitä ilmeisimmin edelleen jo pari sukupolvea sitten esitelty näytön yläreunassa toimiva Dynamic Island. Näin ollen muutokset Applen tulevien älypuhelimien ulkoisissa ominaisuuksissa jäänevät melko pieniksi. On kuitenkin muistettava, että uutisointi koskee virallisesti vahvistamattomia prototyyppejä, joiden ominaisuudet saattavat muuttua ennen iPhone 16 -malliston varsinaista julkaisua.
Kuvat & Lähde: MacRumors
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1702532868"
data-lb-id="_xfUid-1-1702532868">
Apple keksinyt että kyljessä olevaa sormenjälkitunnistinta voi käyttää eleisiin, kuten esimerkiksi Samsungin s10e:ssä?
Apple ei käytä sormenjälkitunnistinta.
Puhelimissa ei toki löydy kuin iPhone SE malleissa, mutta lisäksi on käytössä tableteissa ja läppäreissä kyllä.
Käsittääkseni alkuperäinen kommentoija oletti iPhone 16 sisältävän sormenjälkilukijan. Apple ei enää julkaise uusia malleja joissa olisi TouchID.
On totutusti nätti ku sämpylä. Melkein kuin geneerisen sähköauton muotoiluinnovaatioita seuraisi.
Nämä on kyllä aivan järkyttäviä, kun on tottunut Applen käyttöön. Mulla on työpuhelimena joku Samsung, jota käytän noin kaksi minuuttia päivässä ja silti onnistun päivittäin pomppasemaan ylhäältä valikko esiin, vaikka mielestäni sormi ei ole käynyt lähelläkään lukijaa .
Joku saattais käyttää sen viisi kosketusta toiminnon poistamiseen, mutta ymmärrän että "You’re holding it wrong"-väki ei välttämättä tämmöisistä ennennäkemättömistä kustomointimahdollisuuksista ole voinut unelmoidakaan
Ei riitä viisi, jos joutuu käymään koko asetusvalikon läpi ensin löytääkseen sen . Noh, huumori sikseen. Jos tuota puhelinta oikeasti tarttisi käyttää yhtään enempää kuin kerran päivässä katsoakseen seuraavan aamun ekan kalenterimerkinnän ajankohdan niin varmasti poistuisi käytöstä. Suojakotelon kanssa tuo sormenjälkilukijakin toimii kyllä uskomattoman huonosti kun on turhan syvällä, mutta vähemmän huonosti kuin oneplussan näytönalainen joitain vuosia sitten. Varmasti tuollaisen hipaisutoiminnon käytettävyyteen vaikuttaa nappulan sijainti ja puhelimen koko, mikäli kännykän pito kädessä saa sen samsungissa aukeamaan vahingossa. Samainen pika-asetusvalikko on itsellä iPhonessa ohjelmoitu aukeamaan takakannen naputtelusta.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä