Western Digital ja Toshiba taistelevat parhaillaan oikeudessa muun muassa Toshiban oikeudesta myydä oma muistiyksikkönsä ulkopuolelle. Oikeustaisteluista huolimatta yhtiöiden yhteistyön hedelmänä on nyt esitelty maailman ensimmäinen 96-kerroksinen 3D NAND -Flash-musti.

Toshiba ja Western Digital ovat taistelleet oikeudessa jo hyvän aikaa ja nyt tuoreimpana käänteenä Toshiba hakee WD:ltä 120 miljardin jenin eli noin 934 miljoonan euron korvauksia vahingoista ja pyytää samalla oikeutta estämään WD:n vaikuttaminen yhtiön aikeisiin myydä muistiyksikkönsä. WD:n mukaan yhtiöiden välinen sopimus estäisi Toshibaa myymästä muistiyksikköään ulkopuoliselle yritykselle.

Tästä huolimatta yhtiöt tekevät myös tiivistä yhteistyötä, josta viimeisimpänä osoituksena parivaljakko esitteli BiCS4 3D NAND -Flash-muistit. BiCS4-muistit ovat ovat ensimmäiset Flash-muistit, joissa muistisoluja on pinottu peräti 96 kerrokseen.

Western Digitalin mukaan BiCS4-muistit tulevat aluksi saataville 256 gigabitin kapasiteetilla, mutta valikoimaa aiotaan laajentaa nopeasti aina terabitin piireihin asti. BiCS4-muisteissa tullaan piiriversiosta käyttämään 3-bittisiä TLC- tai 4-bittisiä QLC-tyyppisiä muistisoluja. Osassa malleja käytettävät QLC-solut ovat epäilemättä samoja, joita käytetään Toshiban hiljattain esittelemässä BiCS3-sukupolven 3D NAND -Flash-muistissa.

WD aikoo aloittaa BiCS4-muistien koe-erien toimittamisen valmistajille vielä tämän vuoden aikana ja varsinainen tuotanto käynnistyy ensi vuonna.

This site uses XenWord.
;