Ennakkotiedoista poiketen 12-ytiminen Core i9-7920X perustuukin HCC-siruun, sillä LCC-sirussa on vain 10 prosessoriydintä.

Intelin tänään julkaisema Xeon Scalable -perhe paljasti uusia yksityiskohtia Skylake-SP-arkkitehtuurista, joka tunnetaan HEDT-maailmassa nimellä Skylake-X. Skylake-X-prosessorit perustuvat Skylake-SP-arkkitehtuurin LCC- ja HCC-siruihin (Low Core Count, High Core Count).

Toisin kuin ennakkotiedoissa annettiin ymmärtää, 12-ytiminen Core i9-7920X ei perustu LCC- vaan HCC-siruun. LCC-sirussa on fyysisesti 10 ja HCC-sirussa 18 prosessoriydintä. HCC-sirun käyttö selittää samalla myös sen, miksei prosessoria julkaistu ensimmäisessä aallossa yhdessä LCC-siruun perustuvien 6 – 10-ytimisten mallien kanssa. Nykytiedon mukaan 12-ytimisen Core i9-7920X:n pitäisi tulla myyntiin elokuussa, kun muut HCC-siruun perustuvat saapuvat markkinoille vasta lokakuussa.

Skylake-X/-SP LCC- ja HCC-siruissa on todellisuudessa kuusi DDR4-muistiohjainta ja yhteensä 48 PCI Express -kaistaa. Vaikkei Intel ole vielä julkaissut HCC-ytimiin perustuvien mallien yksityiskohtia, tiedetään emolevyjen perusteella, että mallista riippumatta Intel on poistanut käytöstä kaksi DDR4-muistiohjainta ja vähintään neljä PCI Express -kaistaa. Osassa malleista PCI Express -kaistoja on käytössä vain 28.

This site uses XenWord.
;