Tässä vaiheessa valmiimmalta vaikuttava Xiaomin Mi Air Charge -teknologia on yhtiön sisäisesti kehitetty, kun Motorolan teknologia perustuu paranneltuun Qi-standardiin.

Langaton lataus on ollut arkipäivää jo vuosia, mutta ladattavan laitteen on nykyisin oltava kontaktissa latausalustan kanssa. Nyt sekä Xiaomi että Motorola ovat esitelleet omilla tahoillaan langatonta pitkän matkan latausta.

Esitellistä teknologioista Xiaomin vaikuttaa olevan tässä vaiheessa lähempänä valmista. Yhtiön mukaan sen Mi Air Charge -teknologia on täysin sisäisesti kehitetty ja se perustuu antenneihin, jotka paikantavat tarkasti puhelimen tai muun ladattavan laitteen sijainnin ja kohdistaa siihen millimetriluokan aalloilla toteutetun lataussignaalin. Myös vastaanottavan laitteen on luonnollisesti sisällettävä tätä tarkoitusta varten oma antennipatteristonsa, joka samalla lähettää pienellä tehonkulutuksella laitteen sijainnin.

Xiaomin esittelypätkissä latauslaite on suurin piirtein kotiteattereiden subwoofer-kaiutinten kokoinen. Se kykenee tällä hetkellä lataamaan useaa eri laitetta samanaikaisesti, mutta kutakin laitetta voidaan ladata maksimissaan 5 watin teholla. Yhtiö ei kertonut tarkkaa latausetäisyyttä, mutta kertoi sen olevan useita metrejä eikä se vaatisi suoraa näköyhteyttä laitteiden välille. Xiaomi ei vielä kertonut, milloin teknologia olisi valmis kotikäyttöön.

Motorolan Kiinassa julkaisemassa videossa lähetin on selvästi pienempi ja latausetäisyyttä esiteltiin maksimissaan metriin saakka. Motorolan tapauksessa käden asettaminen puhelimen ja laturin väliin katkaisi kuitenkin latauksen, mitä ei pitäisi tapahtua Xiaomin tekniikalla. Yhtiön videolla puhelimet myös asetetaan erillisiin telineisiin, joskaan videolta ei käy ilmi onko niillä muuta tarkoitusta, kuin pitää puhelimet pystyssä.

GSMArenan mukaan Motorolan ratkaisu perustuu paranneltuun Qi-standardiin ja yhtiön kerrotaan myös kehaisseen tämän olevan se ”oikea tapa” toteuttaa langaton lataus, ilmeisesti tarkoituksenaan piikitellä Xiaomin täysin itse kehitettyä teknologiaa.

Lähteet: Xiaomi, GSMArena

This site uses XenWord.
;