Kokeilimme Honorin uutta 399 euron hintaista Magic6 Lite -älypuhelinta.

Yhteenvetona Magic6 Lite ei ole varsinaisesti huono puhelin, mutta sitä on hyvin vaikea suositella kilpailijoidensa edelle noin 400 euron suositushinnallaan. Sen kyvyt eivät yksinkertaisesti riitä etevimpiä kilpailijoita vastaan ja siksi esimerkiksi Samsungin Galaxy A34- tai A54-mallien tai OnePlus Nord 3:n ohi suositteleminen on mahdotonta. Lisäksi Honorin omasta mallistosta löytyy viime syksyllä julkaistu edistyneempi 90-malli samaan hintapisteeseen. Jos Magic6 Liten hinta olisi selvästi kakkosella alkavien lukemien puolella, olisi tilanne heti huomattavasti kilpailukykyisempi.

Plussaa:

  • Luokassaan terävä OLED-näyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella
  • Akunkesto
  • Muistimäärä hintaluokassaan
  • Solakka ja mukavasti käteen istuva muotoilu

Miinusta:

  • Vanha Android 13 -versio
  • Magic OS rajoittaa taustasovelluksia aggressiivisesti
  • Ultralaajakulmakameran kuvanlaatu
  • Videokuvan puutteellinen vakautus
  • Monokaiutin
  • Latausteho laskenut edeltäjästä

Huomioitavaa:

  • Paketissa ei toimiteta laturia
  • Ei muistikorttipaikkaa

Honorin Magic6 Pro -huippumallin globaali julkaisu tapahtui MWC-messuilla helmikuun lopulla, mutta malliston edullisempi Lite-vaihtoehto saapui Suomessa kauppoihin hieman varkain jo tammikuun lopulla. Kyseessä on keskihintainen malli, jonka suositushinta on täkäläisillä markkinoilla 399 euroa, joskin käytännön hintataso näyttäisi jo laskeneen 349 euroon. Suositushinta on noussut 30 eurolla Magic5 Lite -edeltäjämallista, mutta samalla RAM-muistin määrä on noussut kuudesta kahdeksaan gigatavuun ja tallennustila tuplaantunut 256 gigatavuun.

Tässä artikkelissa tutustumme Honorin keskihintaiseen uutuuteen täysimittaista käyttötestirutiinia lyhyemmän, muutaman päivän käyttöön pohjautuvan pikatesti-juttutyypin puitteissa. Tutustumme myös artikkelissa Snapdragon 6 gen 1 -järjestelmäpiirin tarjoamaan suorituskykyyn.

 

Mitä uutta?

Edeltäjämalli Magic5 Liteen nähden on tapahtunut useita muutoksia. Näyttö on kasvanut 0,11 tuumaa ja samalla myös ulkomitat ovat kasvaneet. Magic6 Lite on 2 mm pidempi, 1,6 mm leveämpi, 0,1 mm paksumpi ja 10 grammaa painavampi kuin edeltäjänsä. Näytön koon lisäksi myös resoluutio ja kirkkaus ovat kasvaneet ja kuvasuhde on leventynyt.

Sisällä järjestelmäpiiri on päivittynyt uudempaan Snapdragon 6 gen 1 -malliin ja muistimäärät ovat kasvaneet. Kamerapuolella pääkameran resoluutio on kasvanut 64:stä 108 megapikseliin ja videokuvaus on nyt mahdollista 4K-tarkkuudella. Akun kapasiteetti on kasvanut 200 mAh:lla, mutta latausteho vastaavasti pienentynyt 5 watilla. Ohjelmiston Android-versiopäivitystuki on parantunut yhdestä vuodesta kahteen.

 

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Magic6 Liten tuotepakkaus noudattaa valmistajan tuttua pelkistettyä tyyliä – tosin värimaailma on kalliimmista sisarmalleista poiketen valkoinen. Toimitussisältöön kuuluu puhelimen ohessa käyttöohjeet, SIM-kelkan irrotustyökalu sekä 3 ampeerin virralle speksattu USB-C – USB-A -kaapeli. On hieman harmi, että laturia ei enää toimiteta mukana, etenkin kun puhelin käyttää valmistajan omaa pikalataustekniikkaa.

 

Rakenne ja tekniset ominaisuudet

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 163,6 x 75,5 x 8 mm
  • Paino: 185 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 91,2 %
  • Näytön suojalasi, takakuori ja kehys muovia
  • Suojausluokitus: IP53
  • Valmistusmaa: Kiina
  • Valmistajan kotimaa: Kiina

Ulkoinen ensivaikutelma Magic6 Litestä on, että se on pullistunut edeltäjämalliin nähden. Sen lisäksi, että ulkomitat ovat kasvaneet, myös mittasuhteet ja muotoilu ovat hieman muuttuneet. Edeltäjämallin yleisvaikutelma oli erittäin solakka, Magic6 Litestä osa tuosta vaikutelmasta on kadonnut ja kulmien pyöristykset ovat loiventuneet. Siitä huolimatta kyseessä on edelleen kokoluokassaan varsin sutjakan tuntuinen puhelin.

Muotoilullisesti Honorilla on selvästi edelleen keskitytty hintaluokassaan näyttävän tyylikkääseen ilmeeseen, jota korostaa kaarevareunainen näyttö sekä pyöreä kamerakehys, johon valmistaja kertoo ottaneensa inspiraatiota kellosuunnittelusta. Saatavilla on testikappaleemme musta värivaihtoehto kullanvärisillä korostuksilla sekä valaistuksen mukaan sävyään vaihtava vihertävä värivaihtoehto hopeanvärisillä korostuksilla. Myös musta värivaihtoehto vaihtaa hauskasti sävyään hopeanharmaan suuntaan valon osuessa siihen sopivasti.

Takakuori on muovia, mutta siinä määrin kovaa sellaista, ettemme saaneet metallipiikillä naarmuttamalla siihen erityisen helposti jälkiä. Takakuori on viimeistelty melko karkean mattapintaiseksi, joka antaa sille hauskan tuntuman – joskin kuivissa käsissä liukkaan sellaisen. Laitteen runko on metallimaisen kiiltäväksi viimeisteltyä muovia. Laatuvaikutelma on sinällään ihan ok-tasolla keskihintaluokassa, mutta mitään premium-henkistä vaikutelmaa se ei tarjoa. Muovirakenteen miinuspuoleksi laskettakoon myös sen taipumus varautua staattisesti ja imeä takakuoreen ja kameran ympärille herkästi pölyä ja taskusta kertyvää pienlikaa.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,78” AMOLED -näyttö
  • 19,9:9-kuvasuhde, 2652 x 1200 pikseliä, 431 PPI
  • 1200 nitin maksimikirkkaus, HLG, HDR10, Dolby Vision
  • 120 Hz virkistystaajuus, 1920 Hz PWM-himmennys

AMOLED-tekniikkaan perustuva näyttö on edelleen kaarevareunainen, mutta näytön kokoa on kasvatettu runsaalla tuuman kymmenyksellä 6,78 tuumaan ja samalla kuvasuhdetta on muutettu hieman. Edeltäjämallissa oli käytössä pitkulaisempi 20:9 suhde, kun nyt se on aavistuksen leveämpi 19,9:9. Näytön reunukset ovat tämän hintaluokan puhelimeksi varsin kapeat, eli näytön ja ulkomittojen välinen suhde on varsin korkea, joka tekee Magic6 Litestä hintaansa kalliimman näköisen. Myös resoluutio on aiempaa tarkempi ja maksimikirkkautta on kasvatettu 50 %:lla.

Honor on keskittynyt kalliimpien malliensa tapaan erityisesti silmiä säästävään kirkkauden säädössä käytettävään tekniikkaan. Toisin sanoen näyttö tukee 1920 Hz:n PWM-himmennystä, joka vähentää merkittävästi silmiä rasittavaa välkyntää alhaisilla kirkkaustasoilla. Puhelin säätää kirkkautta 4096-tasoisesti.

Honor mainostaa näyttöä ”Ultra-Bounce Anti-Drop” -tuotenimellä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että näyttölasin reunoille on toteutettu ylimääräinen pehmustus-, tiivistys- ja vahvikekerros, jonka pitäisi mahdollistaa tavallista parempi pudotussuojaus. Honorin mukaan näyttö voi kestää jopa 1,2-kertaisen pudotuksen aiempaan verrattuna, eli mistään varsinaisesti mullistavasta parannuksesta ei lukemien perusteella ole kyse. Lisäksi Honor mainitsee materiaaleissaan, että testit on tehty laboratorio-olosuhteissa ja että ”elektroniikkalaitteella on edelleen vaurioitumisen riski mikäli se putoaa” sekä ohjeistaa olemaan ”varovainen pudottamisen tai kolhimisen kanssa”. Puhelimella on myös sveitsiläisen SGS:n viiden tähden pudotuskestävyyssertifikaatti. Honorin tai SGS:n sivuilta ei kuitenkaan löydy tarkempaa tietoa siitä mitä testi on sisältänyt ja miten se on toteutettu. Kokeilimme suojauksen toimivuutta käytännön testillä testijakson päätteeksi ja puhelimen näyttö selviytyi ehjänä noin 20 pudotuksesta tasku- ja pöytäkorkeudelta laatta- ja kivilattialle. Puhelimen muovisen kehyksen nurkkiin tuli kuitenkin näkyviä ”ruhjeita”.

Kuvanlaadultaan näytössä ei ole valittamista ja värintoisto vaikuttaa etenkin luonnollinen-asetuksella neutraalin luonnolliselta. Värilämpötilaa on mahdollista hienosäätää asetuksista. Näyttö on myös tämän hintaluokan puhelimeksi miellyttävän tarkka.

Sormenjälkitunnistin sijaitsee näytön alla ja se toimi testijaksolla varsin nopeasti ja luotettavasti.

Tekniset ominaisuudet:

  • Snapdragon 6 gen 1 -järjestelmäpiiri
    • 4 x 2,2 GHz Cortex-A78 + 4 x 1,8 GHz Cortex-A55 CPU
    • Adreno 710 GPU
  • 8 Gt LPDDR4x RAM -muistia
  • 256 Gt UFS 3.1 -tallennustilaa (Vapaana 256 Gt versiossa noin xxx Gt)
  • 5G NR, LTE, Dual nano-SIM
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac (Wi-Fi 5)
  • Bluetooth 5.1, NFC
  • GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo
  • monokaiutin
  • 5300 mAh akku, USB Type-C (2.0), 35 watin (11 V; 3,2 A) pikalataus

Kuorien sisältä löytyy Qualcommin modernilla neljän nanometrin prosessilla valmistettava Snapdragon 6 gen 1 -järjestelmäpiiri, joka julkaistiin jo syksyllä 2022, mutta Magic6 Lite on siitä huolimatta tiettävästi ensimmäinen sitä käyttävä puhelin Suomen markkinoilla. Piiri tarjoaa neljä Cortex-A78-tehoydintä sekä neljä Cortex-A55-ydintä.

Tallennustilaa on hintaluokka huomioiden mukavat 256 gigatavua ja se on vieläpä varsin suorituskykyistä UFS 3.1 -tyyppiä. RAM-muistia on myöskin tässä luokassa hyvä määrä – 8 gigatavua.

Tarjolla olevat yhteysominaisuudet eivät ole valitettavasti kehittyneet edeltäjämallista, eivätkä siten ole enää erityisen modernit. 5G-mobiiliyhteydet ovat toki tuettuna, mutta WiFi edustaa jo varsin vanhaa 5-versiota ja Bluetooth 5.1 -versiota.

Akun kapasiteetti on kasvanut 200 mAh 5300 mAh:iin ja se tukee nyt maksimissaan 35 watin lataustehoa, joka on siis pienentynyt viidellä watilla edeltäjämallista. Täyden lataustehon saavuttamiseen vaaditaan kuitenkin Honorin oma SuperCharge-pikalaturi, jota ei toimiteta puhelimen mukana. Honorin 66-wattisella SuperCharge-pikalaturilla tehtyjen testiemme perusteella akun lataaminen tyhjästä täyteen ottaa noin tunnin ja vartin – puolilleen se latautuu noin puolessa tunnissa. Latausnopeus pysyy melko tasaisena koko latauksen ajan.

Akunkestosta emme saaneet lyhyen kokeilun aikana erityisen kattavaa kuvaa, mutta kokemustemme perusteella se on edeltäjämallin tapaan erinomaisella tasolla. Keskitason käytöllä voidaan saavuttaa melko vaivatta jopa kolmen päivän ylitys ja kahden päivän ylitys ei tuota vaikeuksia hieman aktiivisemmallakaan käytöllä.

 

Kamera

Kameran tekniset tiedot:

  • 108 megapikselin pääkamera, 1/1,67” Isocell HM6; 0,64 um pikselikoko, 9-to-1-suodin, f1.75, PDAF
  • 5 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2.2, 110 asteen kuvakulma
  • 2 megapikselin makrokamera, f2.4, tarkennusetäisyys 4 cm
  • 16 megapikselin etukamera, f2.5
  • LED-salama
  • Videokuvaus:
    • 4K 30 FPS & 1080p 60 FPS pääkameralla
    • 1080p 30 FPS ultralaajakulmakameralla

Aiempien sukupolvien tapaan puhelimen takakamerat on sijoitettu näyttävään pyöreän kehän muotoiseen asetelmaan, jonka ympärille Honor on tällä kertaa lisännyt hammastetun koristekehyksen.

Honor on päivittänyt pääkameran uuteen 108 megapikselin sensoriin, jonka parina on f1.75-aukkosuhteen objektiivi. Pääkameran kerrotaan kykenevän myös kolminkertaiseen häviöttömään zoomaukseen 12 megapikselin kuvakoolla. Pääkameran kaverina on edeltäjämallista tuttu perustason 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kahden megapikselin makrokamera.

Pääkameran kuvanlaatua voi tässä hintaluokassa luonnehtia melko hyväksi. Kuvien yleisilme on luonnollista ja neutraalia – värintoisto on jopa paikoin hieman hailakkaa. Pikselitasolla kuvassa näkyy melko paljon luminanssikohinaa, joka tekee sinällään hyvää kuvien yleisilmeelle ja myös yksityiskohdille, mutta miinuspuolena kohina ei ole täysin tasaista. Pikselitasolla voi myös huomata, miten kamera hukkaa värejä pienemmistä yksityiskohdista.

Heikossa valossa pääkamera jatkaa suorittamistaan hintaluokka huomioiden kohtalaisen hyvin. Hämäräkuvien yleisilme on melko hyvä ja kamera kykenee taltioimaan kohtalaisen paljon valoa. Tarjolla on myös erillinen yökuvaustila joka ottaa kuvaa hieman pidempään – sen käyttö vaikuttaa useimmiten kannattavalta (valoisammat kuvat, hieman enemmän yksityiskohtia, parempi dynamiikka), jos kuvan ottamiseen on hieman enemmän aikaa ja jaksaa vaihtaa kuvaustilaa.

Pääkameralla on mahdollista ottaa myös kolminkertaista polttoväliä vastaavia sensorirajattuja kuvia, joille löytyy oma suora 3x-painikkeensa kamerasovelluksesta.

3x-tilasta voi havaintojemme perusteella todeta olevan jonkinlaista hyötyä, sillä se pystyy taltioimaan jonkin verran enemmän yksityiskohtia kuin pääkameran kuvasta tehtäviin rajauksiin tallentuu. Lisäksi pikselitason prosessointi on selvästi erilaista – kohinaa on vähemmän ja väritoisto on monipuolisempaa. Erilliselle optiselle 3x-telekameralle toteutus ei pärjää, mutta pääkameran 108 megapikselin sensoria hyödyntävänä täydentävänä ominaisuutena sen voi todeta olevan toimiva lisä.

Heikommassa valaistuksessa 3x-tila tuottaa pääosin vastaavaa jälkeä kuin pääkameran normaalikuvasta tehty rajaus, eli sen käytöstä ei vaikuta olevan merkittävää kuvanlaadullista hyötyä.

Ultralaajakulmakameran kuvanlaatu on pitkälti samalla tasolla kuin edeltäjämallissa, eikä sitä voi juurikaan kehua. Jälki on jo valoisassa yleisilmeeltään erittäin suttuista ja pikselitasolle lähennettäessä suorastaan surkean pehmeää ja sumeaa.

Hämärässä suoritustaso ei luonnollisestikaan parane, eikä kamera ole kovinkaan kyvykäs keräämään valoa kuviin. Pikselitasolla yksityiskohdat ovat melkoista mössöä ja nähtävissä on lisäksi rujoja pakkausartifakteja ja värillistä kohinaa. Pahimmillaan hämäräkuvista tulee todella karun näköistä suttua.

Kahden megapikselin makrokamera on surkea suoritus, jollaista ei toivoisi löytävänsä puhelimien kameravalikoimasta. Kuvien tarkkuus on puutteellista, yleisilme suttuinen ja värit useimmiten selvästi pielessä. Suosittelenkin käyttämään lähikuvauksen pääkameraa ja tarvittaessa sen kuvista tehtävää rajausta.

Videokuvan laatu ei valitettavasti ansaitse juurikaan kehuja. Pääkameralla kuvattu 4K 30 FPS video on suht terävän näköistä ja yleisilmeeltään OK-tasoa, mutta vakautuksen puute tekee siitä hermostunutta jopa paikallaan kuvatessa. Ultralaajakulmakameralla maksimilaatu on 1080p 30 FPS ja sen laatu on puolestaan todella suttuista ja sumeaa. Kameraa ei ole mahdollista vaihtaa lennosta kesken kuvauksen.

Pääkameralla vaikuttaisi olevan jonkinlainen kuvanvakautus 1080p-tarkkuudella kuvatessa, mutta siinäkin askelten tärähdykset näkyvät terävinä kuvassa. 4K-videokuvauksessa vakautusta ei ole tarjolla lainkaan, joka tekee kuvasta todella heiluvaa ja tärisevää liikkuessa tai kävellessä. Ultralaajakulmakameran kuvanvakautuksesta ei ole täyttä varmuutta, mutta siinäkin askeleet ja heilahdukset näkyvät hyvin selvästi.

 

Ohjelmisto ja käyttökokemukset

Ohjelmistopuolella Magic6 Litessä on tarjolla MagicOS 7.2, joka perustuu Android 13 -käyttöjärjestelmään. Kuten jo koko itsenäisen Honorin ajan, käyttöjärjestelmässä on käytössä kaikki Googlen palvelut ja ominaisuudet.

Maininnan arvoinen miinus sen sijaan on, ettei keskihintaluokan puhelimessa ole vielä tässäkään vaiheessa vuotta uusinta Android-versiota sisässä. Honor on pidentänyt ohjelmistotukea kahteen vuoteen Android-päivitysten osalta, mutta tässä tilanteessa ensimmäinen päivitys kuluu version ajantasaiseksi saamiseen. Tietoturvakorjauksia luvataan kolmeksi vuodeksi, jota voi pitää minimitason hyväksyttävänä perussuosituksena nykypäivänä. Helmikuun lopussa sisässä oli tammikuun tietoturvakorjausversio.

MagicOS on tuttuun tapaan varsin kattavasti vakio-Androidin alleen peittävä kustomointi, joka kärsii pitkälti samoista haasteista kuin Honorin aiemmatkin puhelimet. Visuaalinen ilme muistuttaa edelleen Huawei-ajoista, johon on kaivattu jo pitkään muutosta. MagicOS sisältää toki useita valmistajan lisäominaisuuksia, mutta niitä ei ole tarjolla niin monipuolisesti kuin kilpailijoiden käyttöliittymissä. Lisäksi MagicOS:stä puuttuu edelleen tiettyjä asioita, joita vakio-Androidista ja kaikista kilpailevista ohjelmistoista puhutaan. Kolmansien osapuolien lisäsovelluksia on esiasennettuna kourallinen.

Maininnan arvoisena seikkana MagicOS 7.2 rajoittaa taustasovellusten toimintaa edelleen hyvin aggressiivisesti ja Dontkillmyapp-testisovellus antaa sovellusilmoitusten läpipääsyarvosanaksi todella surkean muutaman prosentin tuloksen. Akkuasetuksista rajoitukset voi poistaa manuaalisesti, jolloin testistä tulee täysi 100 % tulos.

Magic6 Liten suorituskyky on päivittäisessä yleiskäytössä edeltäjänsä tapaan melko hyvällä tasolla ja sovellusten avausnopeus sekä siirtyminen sovellusten välillä tapahtuu sujuvasti. Pelikäytössä puhelin pyörittää useimpia mobiilipelejä sujuvasti vähintään alhaisilla tai keskitason grafiikka-asetuksilla. Mikään pelikäyttöön erityisen hyvin soveltuva ”mylly” ei kuitenkaan ole kyseessä.

Suorituskykytestien tulokset (sulkeissa verrokkina Nord 3):

  • Kraken 1.1: 1224,2 (1296,4)
  • Antutu 10: 515801 (912877)
  • Antutu 10 ROM 19856/18589
  • Geekbench 6: 937/2808 (1562/4245)
  • 3DMark Wild Life Extreme: 612 (2328)
  • GFXBench Car chase onscreen: 16 FPS (55 FPS)
  • GFXBench Aztek Vulkan high tier onscreen: 12 FPS (48 FPS)

Snapdragon 6 gen 1 -piirin suorituskyky on parannus edeltäjämallin 695-malliin nähden, mutta mitään suorituskyvyn ilotulitusta ei silti ole tarjolla. Grafiikkasuorituskyvyssä puhelin kärsii osittain myös näytön melko korkeasta resoluutiosta, joka tuo ylimääräisen lisätaakkansa grafiikkasuorittimelle. Kilpailijoista esimerkiksi Nord 3:n Dimensity 9000 -piiri on aivan eri tasolla ja myöskin Samsungin Exynos 1380 on prosessoripuolella 0-10 % nopeampi ja grafiikkapuolella 30-60 % nopeampi.

Pitkäkestoinen suorituskyky pysyy modernilla prosessilla valmistetulle keskiluokan piirille tyypillisesti erinomaisella tasolla. Piirin energiankulutus on siinä määrin maltillista, ettei se vaikuta negatiivisesti suorituskykyyn. 3DMark Wild Life Stress testissä suorituskyky ei laskenut käytännössä lainkaan 20 minuutin aikana ja CPUThrottling-testissä 88 %:iin maksimista. Puhelin ei lämpene merkittävästi rasituksen aikana.

 

Yhteenveto

Honor Magic6 Lite on näyttävä keskiluokan älypuhelin, joka asettuu hintansa ja ominaisuuksiensa osalta hyvin hankalaan kilpailutilanteeseen, sillä se kärsii pitkälti samoista puutteista kuin edeltäjänsäkin. Useampi viime vuonna julkaistu ja erinomaiseksi todettu keskihintaluokan malli on saatavilla nykyään alennettuun hintaan ja niiden ominaisuudet yltävät monilta osin Magic6 Liten edelle.

Magic6 Liten vahvuuksiin lukeutuvat suurikokoinen ja tarkka AMOLED-näyttö, muistimäärä sekä hyvä akunkesto. Rakenteen voi myös odottaa olevan ainakin hieman pudotuskestävämpi tehtyjen lisäsuojausten ansiosta. Jotkut saattavat pitää myös solakkaa muotoilua massasta erottavana tekijänä.

Miinuspuolella laite ei pärjää suorituskyvyssä pahimmille kilpailijoilleen, vaikka Snapdragon 6 gen 1 -piiri vaikuttaisikin riittävän varsin hyvin peruskäytössä. Kamerapuolella ultralaajakulmakamera on suorastaan surkea ja makrokamera lähestulkoon turha. Päivitystukea on parannettu, mutta se ei edelleenkään ansaitse varsinaisia kehuja, sillä Android-päivityksiä on luvassa vain seuraavaan 15-versioon asti.

Yhteenvetona Magic6 Lite ei ole varsinaisesti huono puhelin, mutta sitä on hyvin vaikea suositella kilpailijoidensa edelle noin 400 euron suositushinnallaan. Sen kyvyt eivät yksinkertaisesti riitä etevimpiä kilpailijoita vastaan ja siksi esimerkiksi Samsungin Galaxy A34- tai A54-mallien tai OnePlus Nord 3:n ohi suositteleminen on mahdotonta. Lisäksi Honorin omasta mallistosta löytyy viime syksyllä julkaistu edistyneempi 90-malli samaan hintapisteeseen. Jos Magic6 Liten hinta olisi selvästi kakkosella alkavien lukemien puolella, olisi tilanne heti huomattavasti kilpailukykyisempi.

Plussaa:

  • Luokassaan terävä OLED-näyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella
  • Rakenteeseen toteutetut ylimääräiset tiputussuojaukset
  • Akunkesto
  • Muistimäärä hintaluokassaan
  • Solakka ja mukavasti käteen istuva muotoilu

Miinusta:

  • Vanha Android 13 -versio
  • Magic OS rajoittaa taustasovelluksia aggressiivisesti
  • Ultralaajakulmakameran kuvanlaatu
  • Videokuvan puutteellinen vakautus
  • Monokaiutin
  • Latausteho laskenut edeltäjästä

Huomioitavaa:

  • Paketissa ei toimiteta laturia
  • Ei muistikorttipaikkaa

 

 

This site uses XenWord.
;