Testissä Huawein LTE-yhteydellä varustettu Watch 4 Pro -älykello.

Huawei esitteli Watch 3 -älykellonsa kesäkuussa 2021, eli melko tarkalleen pari vuotta sitten. Huawei on pitänyt kärkikellojensa päivityssyklin melko pitkänä, sillä Watch 2 -mallin ja kolmosen välissä oli kolmen vuoden viive. Tuoreimman sukupolven Watch 4 -kellot näkivät päivänvalon Münchenissä toukokuun alussa, joten nykypäivän kulutuselektroniikan tiuhassa uudistumistiheydessä voitaneenkin sanoa, että Huawein älykellojen päivityssykli on hyvinkin kohtuullinen, joskin yritys on julkaissut muita edullisempia GT-sarjan älykelloja parin viime vuoden aikana senkin edestä.

Suomessa Watch 4 -malliston ennakkomyynti alkoi 14. kesäkuuta ja myyntiin se saapui 22. kesäkuuta. Watch 4 -perusmallin suositushinta on 449 euroa ja Watch 4 Pron hinnat alkavat nahkarannekkeisen version 549 eurosta. 699 euron hintaista titaanirannekkeista mallia ei ole ainakaan toistaiseksi myynnissä Suomessa.

Tutustumme tässä artikkelissa Watch 4 Pro -malliin noin puolentoista viikon ympärivuorokautisen testijakson pohjalta.

 

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Huawei on pakannut Watch 4 Pron mustaan pahvirasiaan, jonka visuaalinen ilme on hyvin samankaltainen edeltäjämallin kanssa. Pakkauksen toimitussisältöön lukeutuu kellon ohessa ainoastaan pikakäyttöopas sekä langaton latauskiekko, jonka integroidun johdon toisessa päässä on USB-A-liitäntä. Tämän hintaluokan kellolta olisi voinut odottaa myös kumista vaihtoranneketta, mutta sellaista ei pakkauksen mukana toimiteta.

 

Mitä uutta?

Watch 4 Pro tarjoaa parin vuoden takaiseen Watch 3 Pro -edeltäjämalliin nähden seuraavat uudistukset:

  • Suositushinta noussut 100 euroa
  • Näytön koko kasvanut 1,43”:sta 1,5”:aan
  • Näyttölasi on kaareva
  • Paino noussut 2 grammaa
  • Läpimitta pienentynyt 0,4-2,0 mm ja paksuus pienentynyt 1,1 mm
  • IP6X ja 30 m EN13319 -luokitukset
  • Tallennustilan määrä tuplaantunut 32 gigatavuun
  • Akun koko on pienentynyt 10 mAh
  • EKG-mittaus
  • Uudempi Harmony OS 3.1 -versio & uusia ohjelmisto-ominaisuuksia

 

Rakenne ja tekniset ominaisuudet

Mitat & rakenne:

  • 47,6 x 47,6 x 12,9 mm (ilman ranneketta)
  • Massa: 65 grammaa (ilman ranneketta)
  • Materiaalit: TC4-titaani, safiirilasi, keraami
  • Ranneke: 22 mm leveä, nahka- tai titaaniranneke, 140-210 mm
  • Suojaukset: IP6X, 30 m EN13319, ATM 5 ISO 22810:2010

Valmistajan mukaan Watch 4 -malliston muotoilussa on tavoiteltu ”futuristista planetaarista estetiikkaa” johon on haettu inspiraatiota tulevaisuuden avaruusmatkailusta. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä siitä, kuinka hyvin muotoilu on saavuttanut tavoitteensa, mutta näin yleisellä tasolla muotoilua voi pitää modernin tyylikkäänä. Muotoilu toimii varsin hyvin sekä pukukäytössä että rennommassa arki- ja urheilukäytössä. Suurimpia muotoilullisia uudistuksia edeltäjämalliin nähden ovat yhtenäinen hihnan kiinnityskohta, kaarevapintainen näyttölasi sekä pienet viilaukset kylkipainikkeiden muotoilussa.

Kellon runko on valmistettu TC4-titaanista, takakuori keraamista ja näytön suojana on safiirilasi. TC4-titaaniseoksen kerrotaan olevan 3 kertaa vahvempaa ja 2 kertaa kovempaa kuin TA2-titaani. Edullisemmassa Watch 4 -perusmallissa runko on terästä ja näytön edessä on tavallinen suojalasi. Kellon rakenteen luvataan kestävän sukelluksen 30 metriin EN13319-standardin puitteissa ja 50 metriin ISO 22810:2010-standardin puitteissa. Lisäksi kellolla on täydellinen IP6X-pölysuojaus.

Kooltaan Watch 4 Pro on hyvin samaa luokkaa edeltäjänsä kanssa ja kellon läpimitta on 47,6 mm ja paksuus 12,9 mm, eli kyseessä on varsin suurikokoinen älykello. Painoksi ilmoitetaan 65 grammaa rannekkeen kanssa, eli pari grammaa edeltäjämallia enemmän.

Testikappaleemme ranneke on ruskeaa nahkaa ja ainakin toistaiseksi myös ainoa rannekevaihtoehto Pro-malliin Suomen markkinoilla. Titaaniranneke on ulkomailla 150 euron lisähintainen ominaisuus. Ranneke on standardinmukaista 22 mm leveää kokoa ja helposti vaihdettavissa käytännössä mihin tahansa muuhun saman levyiseen kellohihnaan. Rannekkeessa on pikalukitus, joten se vaihtaminen onnistuu nopeasti. Edullisemmassa perusmallissa ranneke on mustaa fluoroelastomeerikumia.

Näytön tiedot:

  • 1,5” LTPO AMOLED -näyttö
  • 466 pikseliä lämpimitalla, 310 PPI
  • Kupera safiirilasi

Watch 4 Pron aavistuksen kuperapintaiseksi muotoillun safiirilasin alla on 1,5-tuumainen LTPO AMOLED -kosketusnäyttöpaneeli, jonka koko on kasvanut hieman edeltäjästä ja on älykellomarkkinan suurempaa päätä. LTPO-tekniikan ansiosta näyttö voi laskea virkistystaajuuden yhteen hertsiin Always On Display -tilassa. Resoluutio on edelleen läpimitalla 466 pikseliä, joka tarkoittaa älykellomarkkinoiden parhaimmistoon lukeutuvaa 310 PPI:n pikselitiheyttä. Valmistajan mukaan näytön ja ulkomittojen suhde on 71,7 % ja näytön mustaa reunusta on kavennettu 16,5 % edeltäjämalliin nähden.

Painikejärjestely on tuttu edeltäjämallista. Oikeassa kyljessä on ylhäällä pyöritettävä kruunupainike sekä alhaalla pillerin muotoinen pikatoimintopainike. Kruunupainiketta käytetään aloitusnäkymään palaamiseen sekä sovellusvalikon avaamiseen ja sitä pyörittämällä voi selata valikoita. Alempaan painikkeeseen käyttäjä voi määritellä haluttujen toimintojen pikakäynnistyksen ja lisäksi sitä käytetään elektrodina EKG:n mittauksessa. Painikkeiden tuntuma on miellyttävä ja laadukas, kuten tämän hintaiselta kellolta voikin odottaa. Kruunupainike reagoi pyörittäessä värähdyspalautteella.

Kaiutin sijaitsee kellon alapinnan reunassa oikealla puolella ja mikrofoni vasemmalla puolella. Kaiutinta voi käyttää hyväkseen mm. puheluiden puhumiseen sekä treenin väliaikatietojen puheilmoituksiin. Kaiuttimen äänenvoimakkuus on kohtalaisen hyvä ja riittävän selkeä, jotta kellolla voi ongelmitta puhua puheluita sisätiloissa. Ulkotiloissa hyödynnettävyys riippuu paljolti ympäristön melusta. Mikrofonin äänenlaatua vastapuoli kehui poikkeuksetta käyttökelpoiseksi ja ongelmattomaksi, joskin ulkona esimerkiksi tuulisemmassa tai meluisammassa ympäristössä haasteita saattaa ilmetä.

Tekniset tiedot:

  • Qualcomm Snapdragon W5 gen 1 -järjestelmäpiiri
  • 2 Gt RAM-muistia
  • 32 Gt tallennustilaa
  • 780 mAh akku, langaton Qi-lataus
  • Bluetooth 5.2 (BR & BLE), NFC, GPS, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2,4 GHz, LTE (eSIM)

Huawei ei kerro tuotesivuillaan ja markkinointimateriaaleissaan tarkemmin laiteen sisälle pakatusta tekniikasta, mutta yritys on kuitenkin vahvistanut, että piirinä on käytössä viime vuoden heinäkuussa julkaistu Qualcommin Snapdragon W5 gen 1 -alusta, joka hyödyntää mm. neljää Cortex-A53-ydintä sekä M55-apuprosessoria. RAM-muistia on edeltäjästä tuttu kaksi gigatavua ja tallennustila on tuplattu 32 gigatavuun.

Yhteysominaisuuksien osalta molemmat Watch 4 -mallit tarjoavat LTE-mobiiliverkkoyhteydet eSIM-kortin avulla. Lisäksi varustukseen kuuluu edeltäjämallin tapaan 2,4 GHz WiFi, Bluetooth 5.2, NFC ja GPS (L1&L5). Ensisijainen kommunikointi puhelimen ja kellon välillä tapahtuu Bluetoothilla, mutta puhelimen ei ollessa lähistöllä kello osaa olla myös itsenäisesti yhteydessä verkkoon WiFi:n ja 4G:n välityksellä.

Mukaan on pakattu iso joukko sensoreita, kuten kiihtyvyyssensori, gyroskooppi, kompassi, optinen sykesensori, valoisuussensori, barometri, lämpötilasensori, EKG-sensori sekä syvyyssensori varten. Kuten jo mainittua, takakuori on valmistettu keraamista ja sen keskellä sijaitsevassa pienessä kohoumassa on vihreää ja punaista valoa sekä kahdeksaa sensoria hyödyntävä sykemittari.

Kellon sisäänrakennetun akun kapasiteetti on 780 mAh, eli 10 mAh vähemmän kuin edeltäjämalli Watch 3 Prossa. Normaalitilassa akun luvataan kestävän peruskäytössä kaikki toiminnot käytössä yhdellä latauksella 4,5 vuorokautta ja Ultra-virransäästötilassa jopa 21 vuorokautta.

Kellon lataaminen tapahtuu langattomasti Qi-tekniikan avulla ja kellon omalla laturilla akku latautuu valmistajan mukaan täyteen 90 minuutissa. Testiemme mukaan lupaus pitää paikkansa. Kelloa voi luonnollisesti ladata myös muilla Qi-standardin mukaisilla latureilla, joita käytimme testijaksolla ongelmitta. Kellon latauksen aikaista lämmöntuottoa helpotetaan sisäisillä grafeenikerroksilla.

 

Kellon ohjelmisto

Älykellon ohjelmistototeutus rakentuu tyypilliseen tapaan kellon omasta käyttöjärjestelmästä sekä puhelimen yhteyssovelluksesta. Kelloa varten puhelimeen on asennettava Huawei Health -yhteyssovellus, joka on tuttu lukuisista aiemmin io-techissä testatuista älykelloista. Sovellus on saatavissa sekä Android- että iOS-laitteille ja sen avulla kello kommunikoi puhelimen kanssa Bluetoothin yli.

Heti alkajaisiksi on oleellista tuoda esiin, että käytön kannalta merkittävä miinus on edelleen entisellään, eli sovellus ei ole ladattavissa Googlen Play-kaupasta, vaan se pitää ladata joko Huawein nettisivuilta tai Huawein App Gallery -sovelluskaupasta. Molemmat toimenpiteet vaativat ylimääräisiä vaiheita (mm. käyttöluvan myöntäminen selaimella ladatun sovelluksen asentamiselle), jotka saattavat peruskäyttäjästä tuntua hankalilta. Vielä suurempi ongelma liittyy yrityspuhelinten käyttäjiin, sillä monissa yrityksissä Play-kaupan ulkopuolelta asennetut sovellukset saattavat olla estetty kokonaan, jolloin kellon käyttö ei ole lainkaan mahdollista.

Huawei Health -sovelluksen käyttöliittymään tai ulkoasuun ei ole tullut merkittäviä muutoksia sitten aiempien testaamiemme Huawein kellojen. Päänäkymänä on ”Terveys”, joka koostaa kaikki käyttäjän terveyteen liittyvät datalähteet yhteen näkymään omiksi korteikseen. Näkymässä voi myös seurata manuaalisesti syötettäviä asioita, joita kello ei pysty mittaamaan, kuten painoa tai verenpainetta. Näkymä on kokonaisuudessaan varsin monipuolinen ja helppokäyttöinen tarjolla olevan datan määrään nähden.

Uuden Health Trends -ominaisuuden avulla käyttäjä näkee kuvaajamuotoisen trendin ja yleisanalyysin terveyden eri osa-alueilta viimeisten 30 ja 180 päivän ajalta. Emme kuitenkaan joko käyttäneet kelloa riittävän pitkään, tai ominaisuutta ei ollut vielä lisätty Health-sovellukseen, sillä emme nähneet kyseistä toimintokorttia sovelluksessa.

Laitteet-välilehdellä hallitaan puolestaan kelloon liittyviä asetuksia, kuten kellotauluja, ilmoituksia, eSIMejä sekä päivityksiä.

Kellon sisällä pyörii Harmony OS -käyttöjärjestelmän tuorein 3.1-versio. Huawei on tuonut siihen muutamia uudistuksia, mutta isossa kuvassa se näyttää varsin samalta kuin kakkosversio pari vuotta sitten.

Käyttöliittymän toimintaperiaate on tuttu Huawein aiemmista älykelloista ja yksinkertaistettuna seuraava: Kellotaulu- eli kotinäkymästä oikealle pyyhkäistessä avautuu Assistant Today -näkymä tietokortteineen, vasemmalle pyyhkimällä päästään pikanäkymäkortteihin, jotka näyttävät tietoja käyttäjän valitsemista sovelluksista. Kellonäkymästä ylöspäin pyyhkäisemällä pääsee katsomaan ilmoituksia ja alaspäin pyyhkäisemällä pääsee pika-asetusvalikkoon. Kruununäppäintä painamalla pääsee sovellusvalikkoon ja uudelleen painamalla takaisin alkunäkymään. Kruununäppäintä tuplapainamalla pääsee selaamaan viimeksi auki olleita sovelluksia ja toimintoja.

Harmony OS -käyttöjärjestelmä tukee kolmansien osapuolien lisäsovelluksia, mutta valitettavasti valikoima on edelleen parin vuoden jälkeen onnettoman heikko, eikä tarjolla ole käytännössä mitään Suomalaiselle käyttäjälle kiinnostavia merkittävämpiä sovelluksia.

Isohko miinus löytyy edelleen myös maksupuolelta, sillä Huawein Wallet ei edelleenkään tue suomalaisten pankkien kortteja, joten maksaminen kellolla ei edelleenkään onnistu. Lähimaksaminen on nykypäivänä yksi keskeisistä älykellon hyötytoiminnoista, joten sen uupumista voi pitää varsin merkittävänä puutteena.

Käyttöjärjestelmässä on tarjolla erillinen ”ultrapitkä akunkesto” -tila, joka käynnistää puhelimen uudelleen ja asettaa sen kevyempään ja vähemmän virtaa kuluttavaan tilaan, joka muistuttaa varsin paljon Huawein GT-sarjan kelloja. Tällöin mm. mobiiliverkko ja wifi eivät ole käytössä ja osa muista erikoistoiminnoista on estettynä, mutta monet yleisimmät toiminnot, kuten ilmoitukset ja treeniseurannat toimivat edelleen.

Uusia käyttöliittymätoimintoja ovat muokattavissa oleva Quick bar -valikko, joka avautuu kellon oikean kyljen alempaa näppäintä painaessa. Watch 4 -mallisto tarjoaa Huawein ensimmäisenä kellomallina mahdollisuuden navigointiin suoraan kellosta käsin Petal Maps Watch Edition -karttasovelluksen avulla.

 

Käyttökokemukset ja akunkesto

Testijakson käyttökokemukset kellon yleisestä toiminnasta olivat pääosin varsin positiivisia, eikä kellon kanssa esiintynyt mainittavia ongelmia. Raudan suorituskyky tuntuisi riittävän hyvin ja kello toimi kaikissa tilanteissa sulavasti ja nopeasti ilman hidasteluja.

Kelloa käytettiin testijaksolla sekä eSIM:illä että ilman mobiiliverkkoyhteyttä. Itsenäisen toiminnan hyöty koettiin kuitenkin testijaksolla melko vähäiseksi, sillä mm. kolmansien osapuolien musiikkisovellusten puutteen vuoksi kelloa ei voi käyttää esimerkiksi lenkillä striimattavan musiikin toistajana. Testijaksolla puhelinta vaihdettiin kertaalleen ja kellon yhdistäminen uuteen puhelimeen onnistui varsin vaivatta ilman kellon asetusten nollaamista, joka ei ole kaikilla kelloilla itsestäänselvyys.

Aikanaan Huawein kelloissa esiintyneitä ongelmia sovellusilmoitusten saapumisessa ajallaan ei havaittu testijakson aikana kummallakaan käytetyllä puhelimella. Ilmoitukset saapuivat kelloon ongelmitta ja mm. viesteihin on mahdollista vastata joko valmiilla vastauksilla tai pienellä kuvaruutunäppäimistöllä. Saneluvaihtoehtoa kellossa ei ole.

Watch 4 Pro tarjoaa yli 100 eri treenitilaa, joiden joukossa on hieman erikoisempiakin vaihtoehtoja. Testijaksolla kelloa käytettiin lähinnä juoksun, pyöräilyn ja salitreenien tallentamiseen. Kellon toiminnassa treenikäytössä ei havaittu ongelmia, joskin oletuksena päällä olevat aika-, matka- ja kaloriperustaiset äänimuistutukset oli heti ensimmäisenä kytkettävä pois päältä niiden ärsyttävyyden vuoksi. Sykemittauksessa ei havaittu suurempia ongelmia kunto- ja harrasteurheilijan näkökannalta. Mitatut sykkeet olivat 0-5 BPM korkeammat kuin Polarin H10-sykevyöllä mitatut. Kellon arvioimat kalorikulutukset treenikerroilta olivat tyypillisesti noin 20-25 % pienemmät kuin Polarin Vantage M -kellolla, mutta sitä on hankala arvioida, kumpi on lopulta lähempänä totuutta.

Liikuntatietoja ei valitettavasti ole mahdollista synkronoida esimerkiksi Google Fitiin. Kamoot ja Strava-sykronoinnit sen sijaan onnistuvat jossain määrin. GPS-seurannan kanssa ei havaittu testijaksolla mainittavia ongelmia ja tallennettu matka mukaili varsin hyvin verrokkikellojen tallentamaa matkaa. Pienenä mainintana GPS-signaalin saaminen voisi tapahtua treenin alussa vielä aavistuksen nopeammin, sillä sitä joutuu odottamaan tyypillisesti 5-20 sekuntia ennen kuin esimerkiksi juoksu- tai pyöräilyharjoituksen pystyy käynnistämään.

Kellon terveysominaisuuksien kattaus on varsin laaja, kuten on monissa muissakin nykypäivän kalliimmissa älykelloissa. Tavanomaisimpina toimintoina kello pystyy seuraamaan yleisen liikkumisen ja aktiivisuuden ohella jatkuvasti käyttäjän sykettä, happisaturaatiota, ihon lämpötilaa sekä stressitasoa sykevälivaihtelun avulla. Yrityksen aiemmista kelloista tuttuja edistyneempiä terveystoimintoja ovat valtimoiden jäykkyyden mittaus pulssiaallon nopeudesta sekä EKG:n mittaus, joista molemmat ovat sinällään mielenkiintoisia, mutta itse koin niiden hyödyllisyyden lopulta melko vähäiseksi, sillä Huaweikin sanoo niiden olevan vain viitteellisiä eikä lääketieteelliseen diagnosointiin sopivia.

Uusi terveysominaisuus on seitsemän kohdan terveyskatsaus, jonka voi aktivoida kellosta käsin ja se testaa minuutin aikana seitsemän terveyteen liittyvää tietoa. Kello mittaa sykkeen, happisaturaation, stressitason, ihon lämpötilan, EKG:n, valtimoiden jäykkyyden sekä hengitystoimintojen tarkastuksen ja tarjoaa siitä raportin, jonka suppeampi muoto on tarkasteltavissa kellossa ja laajempi Health-sovelluksessa.

Osana terveyskatsausta on täysin uusi ”hengitystoimintojen tarkastus”, joka arvioi käyttäjän keuhkojen kuntoa mm. hengitystiheyden, happisaturaation sekä nauhoitettavien yskäisyjen avulla. En ole terveyden asiantuntija, mutta viimeksi mainittu testi vaikutti jossain määrin epämääräiseltä.

Unenseuranta käyttää Huawein tuoreinta TruSleep 3.0 -tekniikkaa ja se pystyy tunnistamaan unen vaiheet (kevyt-, syvä- ja REM-uni) sekä heräämiset yön aikana. Testijaksolla seuranta pystyi tunnistamaan unen alkamis- ja loppumisajan varsin tarkasti muutamia yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Unenseurannan tulokset vaikuttivat omassa käytössäni Watch Ultimaten tapaan hieman optimistisilta etenkin syvän unen määrän suhteen, verrattuna omiin tuntemuksiin sekä Polarin Vantage M -kellon antamaan dataan nähden.

Testijaksolla kellon akku kesti melko aktiivisessa käytössä LTE-yhteys päällä suunnilleen luvatut neljä ja puoli päivää ja LTE-yhteys pois päältä 6-7 päivää. Kellon ominaisuuksia Watch GT -mallien tasolle supistava ultravirransäästötila puolestaan kutisti päivittäisen virrankulutuksen siinä määrin pieneksi, että valmistajan 2-3 viikon toiminta-aika on saavutettavissa hieman kevyemmällä käytöllä.

 

Yhteenveto

Vajaan parin viikon käyttötestin perusteella Huawei Watch 4 Pro on laadukkaan tuntuinen ja sinällään ihan hyvin toimiva älykello, joka tarjoaa varsin laajat ominaisuudet terveyden seurantaan ja kuntoliikuntaan. Samalla Watch 4 Pro ei kuitenkaan tarjoa mitään erityisen suuria uudistuksia tai kehitysharppauksia parin vuoden takaiseen edeltäjäänsä nähden.

Laitteen plussapuolet ovat pitkälti tuttuja Huawein aiemmista malleista, eli niihin lukeutuvat edellä mainittujen ohella hyvä näyttö, hyvä akunkesto, yleisen standardin Qi-lataustuki sekä sujuvasti toimiva käyttöliittymä.

Miinuspuolelle kertyy valitettavasti myös jonkinmoinen lista ja sen sisältö liittyy erityisesti ohjelmistoon ja laitteen älyominaisuuksien monipuolisuuteen. Merkittävä miinus on Huawei Health -yhteyssovelluksen puuttuminen Googlen Play-kaupasta sekä mahdolliset rajoitukset työpuhelimissa siihen liittyen. Myös lisäsovellusten valikoima on varsin ohut ja toisin kuin Wear OS -kelloissa ja etenkin Apple Watcheissa, käyttäjä on melko jumissa Huawein vakiosovellusten kanssa, sillä käytännön valinnanvaraa ei juuri sovelluskaupasta löydy. Sovellustilanne rajoittaa myös kellon hyödynnettävyyttä itsenäisenä mobiiliverkkoyhteyden varassa, sillä ominaisuutta voi hyödyntää lähinnä puheluiden puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. Kellon maksimaalisen potentiaalin hyödyntämistä heikentää myös maksuominaisuuksien puute Suomessa.

Yhteenvetona Watch 4 Pro on tyylikäs ja melko hyvä älykello, joka vaativamman käyttäjän näkökulmasta kompastelee kuitenkin ohjelmistopuolella. Ja kun hintaa on yli 500 euroa, ostajakunnalla on myös oikeus vaatia paljon, sillä saman hintaluokan kilpailijat Applelta ja Samsungilta pystyvät tarjoamaan monipuolisia älyominaisuuksia vähemmin rajoittein. Kun Huawein edellisen sukupolven Watch 3 Prota sekä hieman kevyemmin varusteltua Watch GT 3 Prota saa 250 euroa halvemmalla, on Watch 4 Prota hyvin hankala suositella suositushintaansa. Toki jos haluaa juuri Huawein viimeisintä älykellotekniikkaa, on Watch 4 Pro siihen paras vaihtoehto.

Plussaa:

  • Laadukkaan tuntuinen rakenne
  • Hyvä vedenkestävyys
  • Hyvä LTPO AMOLED -näyttö
  • Monipuoliset terveysominaisuudet
  • Erittäin sulavasti toimiva käyttöliittymä
  • Kello tukee langatonta latausta Qi-standardilla
  • Hyvä akunkesto

Miinusta:

  • Health-yhteyssovellusta ei ole saatavilla Google Play -sovelluskaupasta
  • Mobiiliverkon ja itsenäisen toiminnan hyödyntäminen rajallista
  • Sovelluskaupan sovelluskattaus on edelleen heikko
  • Maksuominaisuudet ei toiminnassa Suomessa
  • Hinta varauksin

Huomioitavaa:

  • Monissa työpuhelimissa Play-kaupan ulkopuoliset sovellukset saattaa olla estetty
  • Koko varauksin

 

This site uses XenWord.
;