Seuraavien kahden vuoden aikana julkaistavien Zen 2- ja Zen 3 -prosessoreiden koodinimet ovat nyt tiedossa.

AMD on esitellyt tukkureille ja jälleenmyyjille lähivuosien Ryzen-prosessoreiden julkaisuaikatauluja ja koodinimiä järjestämässään tapahtumassa, josta tiedot ovat nyt vuotaneet julki. Joukossa on jo entuudestaan tuttuja ja täysin uusia koodinimiä.

Ensi vuonna uuteen Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat ja Globalfoundriesin 7 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat Ryzen-työpöytäprosessorit on nimetty Matisse-koodinimellä. Raven Ridgen eli grafiikkaohjaimella varustetun Ryzen APU-piirin seuraaja on puolestaan Picasso.

Nykyiset Ryzen Threadripper -prosessorit päivitetään tänä kesänä ensin Zen+:aan eli käytössä on Ryzen 2000 -sarjan työpöytäprosessoreissa käytettävät optimoidulla 14 nanometrin prosessilla valmistetut Pinnacle Ridge -piisirut. Ensi vuonna Threadripper päivittyy Zen 2 -arkkitehtuuriin ja 7 nm:iin ja prosessorin koodinimi on Castle Peak.

Vuonna 2020 on odotettavissa siirtyminen 7 nm+ valmistusprosessiin ja optimointipäivitys, jota AMD kutsuu mitä ilmeisimmin Zen 3:ksi. Matisse-työpöytäprosessorin seuraaja on koodinimeltään Vermeer ja Picasso-APU-piirin seuraaja puolestaan Renoir. Zen 3 -sukupolven Threadripperille ei ole toistaiseksi annettu muuta koodinimeä kuin NG HEDT eli Next Generation High-End Desktop.

Kaikki uudet Ryzen-työpöytäprosessorit ja APU-piirit tulevat käyttämään nykyistä AM4-prosessorikantaa ja Threadripper-prosessorit puolestaan TR4-kantaa.

Tänä vuonna AMD yksinkertaistaa prosessorivalikoimaansa ja supistaa prosessorimallien lukumäärän yhdeksästä kuuteen. Huhtikuussa julkaistavia 2. sukupolven Ryzen 2000 -sarjan 8- ja 6-ytimisiä prosessoreita tulee myyntiin neljä kappaletta ja neliytimisiä Raven Ridge -koodinimellisiä APU-piirejä kaksi kappaletta.

Lähde: Informatica Cero

This site uses XenWord.
;