Apple on ilmoittanut pitävänsä seuraavan julkaisutilaisuutensa 14. syyskuuta, eli ensi viikon tiistaina, kello 20.00 Suomen aikaa. California Streaming -nimellä kulkevan tilaisuuden pressikuva ei tällä kertaa vaikuttaisi sisältävän ainakaan suoria vihjeitä julkaisutilaisuuden sisällöstä, vaan kuvassa on Applen taustakuvia muistuttava vuoristomaisema ja hohtava Applen omenalogo.
California Streaming -nimikään ei vaikuttaisi selkeästi viittaavan mihinkään julkaistavaan tuotteeseen. Maailmanlaajuisen pandemiatilanteen myötä tapahtuma itsessään kuitenkin striimataan viime vuoden tapaan pelkästään verkkolähetyksenä paikan päällä pidettävän tilaisuuden sijaan.
Tilaisuudessa Applen odotetaan julkistavan uudet iPhone 13 -mallit, Apple Watch Series 7 -älykellot ja mahdollisesti myös AirPods 3 -kuulokkeet, eli seuraajat alkuperäisille AirPods-kuulokkeille, joiden toinen sukupolvi julkaistiin vuonna 2019. Lisäksi huhuissa ovat esiintynyt myös uusi iPad mini ja päivitetty perusmallin iPad.
Puhelinmalliston osalta odotuksissa on viime vuoden iPhone 12 -malliston tavoin neljä eri mallia – mini, perusmalli, Pro ja Pro Max. Puhelinten kokojen odotetaan pysyvän ennallaan, mutta huhuissa on pyörinyt uuden järjestelmäpiirin lisäksi mahdollisuudet muun muassa pienemmästä lovesta näytön ylälaidassa, kamerapäivityksistä ja Pro-malleihin kenties tulossa olevasta 120 hertsin näytöstä.
Apple Watch Series 7:n puolestaan uskotaan tuovan mukanaan uuden neliskanttisemman muotoilun viime vuoden iPhone 12 -mallien tapaan, minkä lisäksi näytön kokovaihtoehtojen on huhuttu kasvavan hieman. Kolmannen sukupolven AirPods-kuulokkeiden puolestaan huhutaan tarjoavan AirPods Prosta tutun muotoilun, mutta ilman silikonisia tulppia.
Aivan käsittämätöntä, että 120 hertsin näyttö tulee vain pro-malleihin ja hinnat alkaen 1k.
Ei taida riittää Samsungilla kapasiteetti valmistaa kaikkiin iPhone 13 malleihin. Ensi vuonna mahdollista kun LG tulee mukaan (iPhone 14).
data-unfurl="true" data-result-id="224582" data-url="https://www.macrumors.com/2021/07/06/iphone-14-pro-motion-120hz-display/" data-host="www.macrumors.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
All iPhone 14 Models May Feature 120Hz ProMotion Displays
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.macrumors.com
Toinen vois olla että olis edes 90hz halvemmissa. Aivan järjentöntä maksaa tonnia 60hz näytöllä kun sellasen saa murto-osa hinnalla. Et luulis apple kumppanin löytävän.
Mitä hyötyä puhelimessa on yli 60hz näytöstä? Ihan yleinen kyssäri, ei iPuhelimeen liittyvä.
Toiveajattelua. Huhu on, että loka tai marraskuussa olisi macbook pro julkaisu.
Kaikenlainen selaaminen, varsinkin vähän nopeammalla temmolla, on sulavampaa. Parhaiten tuon huomaa, kun on jonkin aikaa käyttänyt 90/120 Hz -tilaa ja vaihtaa sitten asetuksista päälle 60 Hz. Toki sitten pelaaminen erikseen, mutta puhelimien tuki pelikäytössä ja itse pelien tuki isommalle taajuudelle vaihtelee aika paljon.
Tuo Snowdenin blogi Applen touhuista kannattaa ehkä kaikkien lukaista:
https://edwardsnowden.substack.com/p/all-seeing-i
Ei oikein näytä nyt hyvältä.
T -.-
Itsekään en pelaa kännykällä, en siltikään pystyisi enää vaihtamaan 90Hz -> 60Hz ilman melko kovaa nielemistä.
Kaikki selaaminen ja ruudun kanssa työskentely on silmille sen verran mukavempaa katsottavaa, että 60Hz näytöt on aika museokamaa herran vuonna 2021.
Vaihdoin OnePlus 7 Pro:sta takaisin iPhoneen, ja tässä vaihtui virkistystaajuus 90Hz -> 60Hz. Alkuun tuon eron tosiaan huomasi varsin selkeästi, mutta missään vaiheessa ei alempi taajuskaan tuntunut huonolta tai nykivältä. Parempi on toki aina parempi, mutta aika yksilöllistä onko se kellekin kuinka merkitsevä asia. Itsekin valitsen kyllä mieluummin akunkeston.
Kun sinulla on staattinen kuva ruudulla (luet uutisia yms.) on ihan yhdentekevää, että mikä virkistystaajuus on. Se kuva on ihan yhtä välkkymätön kaikilla virkistystaajuuksilla. Kun katselet videoita YouTubesta yms. niin lienee 99,9% niistä on 60Hz, tai pienemmällä taajuudella kuvattu -> Puhelimen näytön virkistystaajuus on jälleen yhdentekevää. Kun selaa vaikka uutissivustoa, niin isompi virkistystaajuus tuottaa varmasti sulavamman selaamisen. Tosin en koe uutisten selaamisessa 60Hz:llä mitään ongelmaa, joten tämä on ainakin minulle täysin yhdentekevää.
Ei sillä, enemmän on aina enemmän. Optimaalista olisi dynaamisesti muuttuva virkistystaajuus. Staattisella kuvalla se voisi olla vaikka 1Hz ja liikkuvalla sitten tarpeen mukaan enemmän.
Riippuu enemmänkin siitä, mitä resoluutiota ajetaan sen hertsin lisäksi.
Juurikin tälläistähän sieltä on tulossa, eli näyttö vaihtaa sitä virkistystaajuutta tarpeen mukaan, aivan kuten Samsungin nykyiset luurit (käytössä samat paneelit ja Samsungin tekniikka)
Tuota ei oikein missään ole näkynyt mainittavan, eikä mulla ainakaan mene luonnostaan aikavyöhykkeiden muuttelu päässä
Aikalailla sama aika joka vuosi.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä