Asus julkaisi CES 2022 -messujen striimissään uudet ROG Swift OLED PG42UQ ja PG48UQ -pelinäytöt, jotka käyttävät nimiensä mukaisesti 42- ja 48-tuumaisia OLED-paneeleita. Kyseessä ei ole Asuksen ensimmäinen kerta OLED-markkinoilla, vaan yritys on julkaissut jo aiemmin kannettavia tietokoneita kyseisellä paneeliteknologialla, mutta nyt julkistetut uutuudet ovat valmistajan OLED-pelinavaus erillisten tietokonenäyttöjen markkinoille.
ROG Swift OLED PG42UQ ja PG48UQ ovat perinteisen 16:9-kuvasuhteen OLED-näyttöjä tietokonenäyttöjen mittapuilla selvästi kohtalaisen kookkaassa kokoluokassa. Yritys ei ole kertonut suoraan paneeliensa valmistajaa, mutta mitä todennäköisemmin kyseessä on LG, joka itsekin julkaisi juuri 42-tuumaisen version OLED-televisiomallistoonsa.
Asuksen uutuusnäytöt yltävät LG:n televisoista tuttuun tapaan 4K-resoluutioon ja 120 hertsin virkistystaajuuteen, minkä lisäksi tuettuna on myös VRR-teknologia. Näytöt tarjoavat 10-bittiset värit, 98 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta ja suoraan tehtaalta kalibroidun kuvan, jonka ΔE-arvoksi luvataan alle 2. LG:n televisioista poiketen Asuksen ROG Swift OLED -näytöt tarjoavat kiiltävän pinnan sijaan heijastuksia vähentävän mattapintaisen anti-glare-mikrotekstuurin.
Televisioista uutuusnäytöt poikkeavat myös niiden sisään asennetun tuulettimen myötä. Asuksen mukaan TV-valmistajat rajoittavat näyttöjen kirkkautta pitääkseen lämpötilat 60 celsiusasteen tuntumassa, mutta Asus tarjoaa sen sijaan tuulettimen, joka kykenee pitämään lämpötilat alle 50 asteen ja näytön maksimikirkkauden 900 nitissä (cd/m2). Kirkkauden lisäksi parempi jäähdytys vaikuttaa Asuksen mukaan näyttöjen elinikään vähentyneen kiinnipalamisriskin myötä.
Liitäntöinä ROG Swift OLED -näytöissä on kaksi HDMI 2.1 -liitäntää, jotka tarjoavat täyden 48 Gbps:n kaistan, kaksi HDMI 2.0 -liitäntää sekä DisplayPort 1.4 -liitäntä ja USB-hubi.
Asus ei ole paljastanut ROG Swift OLED PG42UQ:n tai PG48UQ:n tarkempia myyntiintuloaikatauluja tai hinnoittelua.
Lähde: Asus
Voi vaan kuvitella, että hinta tulee olemaan hurja…
data-unfurl="true" data-result-id="270753" data-url="https://www.displayspecifications.com/en/news/601b703" data-host="www.displayspecifications.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
The Acer Predator CG48 is with a 4K OLED display goes official at CES 2022
http://www.displayspecifications.com
42-tuumainen saattaa olla jopa arvokkaampi, kun sillä tulee olemaan enemmän kysyntää (sopii useammalle käyttäjälle/työpöydälle).
Ja Asus nyt on aina jonkin verran kalliimpi kuin Acer.
Kumpi tapahtuu ensin, tuuletin hajoaa vai kuva palaa kiinni…
Eniten ärsyttää näytöt ja telkat mistä kuuluu ylimääräisiä ääniä oli kyseessä sitten ininä, surina tai tuuletin.
Tavallaan kiinnostaisi ostaa mutta 1200e on aivan maksimi mitä olisin valmis tuosta maksamaan. Tuli ostettua tuohon 1200e hintaan tuo Alienwaren 34″ ultrawide aikanaan kun se tuli ja nyt niitä myydään foorumilla käytettyinä 400e hintaan, eli money well spent :D. Saman voi sitten miettiä jos maksaa 2000e jostain näytöstä, saatika enemmän. Jos tietokonemonitorin hinta alkaa olla jotain 2500e niin se on jo aivan absurdia, sillä alkaa saamaan hyvästä tarjouksesta jo lähes parhaita mahdollisia 75″ telkkareita kaikilla samoilla spekseillä. Toki myyntivolyymit jne mutta silti.
42 olis houkutteleva koko mutta Asus lisä hinnassa varmaan siivoaa vaihtoehdon maton alle suorilta.
Tämähän on kuin plasma telkkarit, joissa myös oli tuulettimia pitämässä lämmöt kurissa. Niissä (oma kokemus kylläkin vain Panasoniceista) ne tuulettimet ei kyllä kuulunut kuin ihan korva telkkarissa kiinni, että toivottavasti nämäkin on hiljaisia siitä metrin päästä, joista tuon kokoista pystyy katsomaan.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä