Asuksen uudet ROG Swift OLED -näytöt erottuvat televisioista suuresta koostaan huolimatta muun muassa sisäänrakennetulla USB-hubilla, mattapintaisella näytöllä ja näytön jäähdytyksestä huolehtivalla tuulettimella.

Asus julkaisi CES 2022 -messujen striimissään uudet ROG Swift OLED PG42UQ ja PG48UQ -pelinäytöt, jotka käyttävät nimiensä mukaisesti 42- ja 48-tuumaisia OLED-paneeleita. Kyseessä ei ole Asuksen ensimmäinen kerta OLED-markkinoilla, vaan yritys on julkaissut jo aiemmin kannettavia tietokoneita kyseisellä paneeliteknologialla, mutta nyt julkistetut uutuudet ovat valmistajan OLED-pelinavaus erillisten tietokonenäyttöjen markkinoille.

ROG Swift OLED PG42UQ ja PG48UQ ovat perinteisen 16:9-kuvasuhteen OLED-näyttöjä tietokonenäyttöjen mittapuilla selvästi kohtalaisen kookkaassa kokoluokassa. Yritys ei ole kertonut suoraan paneeliensa valmistajaa, mutta mitä todennäköisemmin kyseessä on LG, joka itsekin julkaisi juuri 42-tuumaisen version OLED-televisiomallistoonsa.

Asuksen uutuusnäytöt yltävät LG:n televisoista tuttuun tapaan 4K-resoluutioon ja 120 hertsin virkistystaajuuteen, minkä lisäksi tuettuna on myös VRR-teknologia. Näytöt tarjoavat 10-bittiset värit, 98 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta ja suoraan tehtaalta kalibroidun kuvan, jonka ΔE-arvoksi luvataan alle 2. LG:n televisioista poiketen Asuksen ROG Swift OLED -näytöt tarjoavat kiiltävän pinnan sijaan heijastuksia vähentävän mattapintaisen anti-glare-mikrotekstuurin.

Televisioista uutuusnäytöt poikkeavat myös niiden sisään asennetun tuulettimen myötä. Asuksen mukaan TV-valmistajat rajoittavat näyttöjen kirkkautta pitääkseen lämpötilat 60 celsiusasteen tuntumassa, mutta Asus tarjoaa sen sijaan tuulettimen, joka kykenee pitämään lämpötilat alle 50 asteen ja näytön maksimikirkkauden 900 nitissä (cd/m2). Kirkkauden lisäksi parempi jäähdytys vaikuttaa Asuksen mukaan näyttöjen elinikään vähentyneen kiinnipalamisriskin myötä.

Liitäntöinä ROG Swift OLED -näytöissä on kaksi HDMI 2.1 -liitäntää, jotka tarjoavat täyden 48 Gbps:n kaistan, kaksi HDMI 2.0 -liitäntää sekä DisplayPort 1.4 -liitäntä ja USB-hubi.

Asus ei ole paljastanut ROG Swift OLED PG42UQ:n tai PG48UQ:n tarkempia myyntiintuloaikatauluja tai hinnoittelua.

Lähde: Asus

This site uses XenWord.
;