Asuksen ROG Azothia pidetään tällä hetkellä yhtenä parhaista valmiista pelinäppäimistöistä markkinoilla. Yhtiö esitteli sen rinnalle uuden Extreme-mallin Computex-messuilla ja nyt näppäimistö on saatu myös julki.
Asus ROG Azoth Extreme on 75 % -kokoluokan -pelinäppäimistö markkinoiden kalleimpaan päätyyn. Yhtiö ei ole säästellyt näppäimistöä suunnitellessaan vaan siinä hyödynnetään alumiinirungon ohella muun muassa hiilikuista positioning plate -levyä, säädeltävää gasket mount -rakennetta ja OLED-kosketusnäyttöä.
75 % -kokoluokkaan kuuluvana näpppäimistöstä löytyy nuolinäppäimet, mutta Home- ja End -painikkeet on jätetty pois ja muut toimintopainikkeet ovat pystyrivissä. Käytössä on alkuperäisen Azothin tapaan ROG NX -kytkimet, mutta näppäimistö tukee myös kytkinten hotswap-ominaisuutta. Asus on voidellut jopa näppäinten vakauttajat valmiiksi ja käyttää luonnollisesti kaksoisvalettuja PBT-näppäinhattuja, paitsi jos sattuu asumaan alueella, jossa käytetään sen sijasta kovalla UV-pinnoitteella päällystettyjä ABS-hattuja. Näppäimistön sisään kätkeytyy kolmikerroksinen äänenvaimennusrakenne.
Näppäimistön oikeasta ylänurkasta 1,47” OLED-kosketusnäyttö, joka osaa näyttää muun muassa onko Caps Lock unohtunut päälle, onko näppäimistö PC- vai Mac-tilassa tai vaikka tietoja tietokoneen sen hetkisestä tilasta tai käyttäjän näppäilynopeudesta. Näyttöä hallitaan kosketuksen lisäksi sen viereltä löytyvällä kytkimellä. Gasket mount -runko on säädettävissä pohjasta löytyvällä kytkimellä ja valittavina ovat kovempi ja pehmeämpi toimintatila kuhunkin tilanteeseen sopivasti. Näppäimistön kulmaa saa puolestaan säädettyä magneettisten jalkojen avulla ja ranteen saavat levätä pidennetyn silikonirannetuen hellässä huomassa.
Näppäimistö kommunikoi tietokoneen kanssa joko 2,4 GHz:n langattomalla yhteydellä, Bluetoothilla tai langallisesti USB:llä. Se tukee jopa 8000 hertsin päivitystaajuutta, kunhan käytössä on erillinen ROG Polling Rate Booster -vastaanotin. ROG Omni -vastaanottimella jäädään matalampiin päivitysnopeuksiin, mutta se tukee näppäimistön lisäksi yhtä yhteensopivaa hiirtä samalla lähettimellä.
Asus ROG Azoth Extreme -näppäimistö tulee saataville 20. elokuuta eli reilun kuukauden kuluttua. Se on uutista kirjoitettaessa listattu Suomessa Hinta.fi-hintaseurannan mukaan vain Proshopin toimesta ja siellä hinta on heikompia hirvittävä 579 euroa.
Lähde: Asus
Tuleeko io-tech:lle testiin?
RandomfrankP testasi tuon näppäimistön je kehui sitä että on hyvä ainostan hintaa moitittiin.
Ohjelmisto puolen takia se on selvästi ei ostettavien näppäimistöjen listalla ja asus ei varmasti sitä saa korjatu kun ovat yrittäneet sen tehdä ainakin vuodesta 2018 lähtien.
On niin viimesen päälle hienoa ja upeata RGBtä ja rullaa ja näyttöä ja ties mitä välilihaa ettei kukaan miettiny että mitäs näppäimiä tässä näppäimistössä mihin ei kaikkia näppäimiä saada ois hyvä olla. Kopypastetaan vaan toi ins-del asettelu täyskokoisesta tohon yläkulmaan ja ollaan että tulipa vitun hyvä, 500euroa kits.
Melkein 600 euron pelinäppikseen ei sitten saatu HE-tekniikkaa mukaan? Noh, eihän se ole tyhmä, joka pyytää…
Empä ole ostanut asuksen näppäimistöjä sen jälkeen kun eräs langaton pelinäppis suostui toimimaan vain windowsympäristössä langattomana. Olisihan sen toki saanut päivittelemällä firmistä ja säätämällä toimimaan, mutta totesin tuolloin linuxkäyttäjänä että vittu mitä paskaa. no en ole muutenkaan näiden jonne rgb näppäimistöjen kohderyhmää
Mistä tulee +250e vs vanhaan? Mitä eroa on vanhaan nähden? Muu kun nimestä ”extreme”, rannetuesta ja hiilikuituteipistä?
En ole varma onko standardoitu mitenkään, mutta usein ne juuri noin ovat 75% näppäimistössä
Insert ja Delete on täydellisesti samassa kohtaa ku normaalissaki näppiksessä.
Mutta Entteri on on tyhmänmuotoinen, minusta entterin täytyisi olla iso. joten siitä syystä jäisi kauppaan:
katso liitettä 1387073
Tämä kuva on ANSI-versiosta, täällä myynnissä olevassa ISO Nordic layout.
Io-techin testivideo julkaistaan tänään.
Tai kestäälö mehulasin kippaamisen päälle..?
Hmm… luulin että 75 % on sama kuin tkl-näppäimistö (jonka tyypillistä layoutia pidin "standardina"), mutta ei se olekaan.
Mutta pointti oli siis tuo, että lihasmuisti oppii tuon rykelmän käytön, joka siis tkl-näppäimistöissä yleensä on vielä samalla tavoin kuin täysikokoisissakin. Joten verrattuna tkl:ään, kun tästä puuttuu vielä muitakin nappeja, niin kuulun entistäkin vähemmän kohderyhmään.