Intelin seuraavan sukupolven NUC 12 Enthusiast on varustettu Intelin erillisnäytönohjaimella, jolla on mallista riippuen 8, 12 tai 16 Gt muistia.

DisplayPort-standardin uusi 2.0-versio julkaistiin jo 2019, mutta markkinoilta löytyvät laitteet ovat edelleen edeltävää DisplayPort 1.4-versiota tai sen johdannaisia. Nyt tilanteeseen on vihdoin odotettavissa muutos.

Luotettava vuotaja HXL on kaivanut kiinalaisesta Weibo-palvelusta esiin Intelin vuotaneen dian. Diassa esitellään yhtiön seuraavan sukupolven NUC 12 Enthusiast -malli, joka sukupolvipäivityksen lisäksi tuo mukanaan yhtiön omat pelinäytönohjaimet, Alder Lake -prosessorit ja DisplayPort 2.0 -tuen.

Intel NUC 12 Enthusiast -kokoonpanoista tulee löytymään dian mukaan joko seuraavan sukupolven Core i5- tai i7-prosessori. Core i5:n parina on erillisnäytönohjain 8 Gt:n ja i7:n parina 12 tai 16 Gt:n muistilla. Erillisnäytönohjaimelle on listattuna yksi HDMI 2.1 -liitäntä, yksi Mini DisplayPort 2.0 -liitäntä ja yksi DisplayPort 2.0 -liitäntä.

Muutoin tulevan NUC-kokoonpanon ominaisuudet ovat varsin perinteisiä. Emolevyllä on kaksi DDR4 SO-DIMM -muistipaikkaa, kolme M.2-liitäntää, joista yksi tukee myös SATA-väylää, kaksi Thunderbolt 4 -porttia (USB-C), yhtiön oma Wi-Fi 6E -ohjain ja 2,5 Gbps:n verkkokortti. RGB-valaistu kansilevy on vaihdettavissa.

Intel NUC 12 -kokoonpanojen odotetaan saapuvan markkinoille todennäköisimmin ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: HXL @ Twitter

This site uses XenWord.
;