
Uudessa Core X -sarjassa yhdistyy kaksi eri arkkitehtuurisukupolvea ja piisirua, jotka molemmat sopivat uuteen LGA 2066 -kantaan ja tarvitsevat kaveriksi uuden X299-piirisarjaan perustuvan emolevyn.
Core X -sarjan myötä Intel tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden hankkia tarpeen mukaan 4-18-ytimisen prosessorin 242-1999 dollarin hintahaarukasta, mutta samaan aikaan prosessorit eroavat toisistaan ytimien lukumäärän lisäksi kellotaajuuksien, muistiohjaimen ominaisuuksien sekä L3-välimuistin ja PCI Express -linjojen määrän osalta. Kaikki Core X -prosessorit valmistetaan Intelin 14 nanometrin prosessilla.
Kaksikanavaisella muistiohjaimella, 16 PCI Express -linjalla ja 112 watin TDP-arvolla varustetut Kaby Lake-X -koodinimelliset Core i5-7640X- ja Core i7-7740X -mallit käyttävät samaa neliytimistä piisirua kuin tammikuussa julkaistut 7. sukupolven Core -prosessorit. Ne on myös hinnoiteltu identtisesti LGA 1151 -kantaisten Core i7-7700K- ja Core i5-7600K -mallien kanssa.
Tässä vaiheessa Intel kertoi tekniset yksityiskohdat vasta 6-, 8- ja 10-ytimisille Skylake-X-koodinimellisille prosessoreille, jotka on varustettu nelikanavaisella muistiohjaimella ja 140 watin TDP-arvolla. 6- ja 8-ytimiset mallit ovat Core i7-sarjalaisia (7800X & 7820X) ja ne on varustettu 28 PCI Express -linjalla. 10-ytiminen 7900X-malli sijoittuu jo uuteen Core i9 -sarjaan ja se on varustettu 44 PCI Express -linjalla.
Myöhemmin markkinoille on tulossa yli 1000 dollarin hintaiset 12-, 14-, 16- ja 18-ytimiset Core i9-sarjan mallit, joiden ominaisuuksia ei kuitenkaan vielä paljastettu.
Suorituskykyisin lippulaivamalli on Extreme Editioniksi ristitty 18-ytiminen Core i9-7980XE, joka kykenee käsittelemään Hyper-Threading-ominaisuuden myötä samanaikaisesti 36 säiettä. Yhdysvalloissa veroton suositushinta on 1999 dollaria, joka tarkoittaa Suomessa reilua yli 2000 euron hintalappua.
Tehokäyttäjien näkökulmasta mielenkiintoisin Core X -malli lienee 8-ytiminen Core i7-7820X, joka on hinnoiteltu 599 dollariin, kuten AMD:n pari kuukautta sitten julkaistu Ryzen 7 1800X.
Lähde: Intel
Niin koskee, mutta SATA-levyjä ei saa suoraan prossuun kiinni muutenkaan Intelillä.
Molemmat käyttävät Zeppelin-piirejä, mutta jo nyt tiedetään että Threadripperin Zeppelineissä on käytössä enemmän PCIe-linjoja (ts perus-Ryzeneissä kaikki PCIe-linjat eivät ole vapaasti käytettävissä, vaan osa on joko poistettu käytöstä tai pyhitetty esim piirisarjan ja prossun väliseen yhteyteen), voi olla että sieltä paljastuu vielä muitakin eroja.
kts yllä.
More benchmarks on upcoming Skylake-X surface
katso liitettä 23435
ocaholic – More benchmarks on upcoming Skylake-X surface – Intel – News
Ei ollenkaan hassumpaa, Intellin kannalta.:tup::):cool:
Geekbenchissä Ryzen ei ole missään vaiheessa pärjännytkään. Epäilyttää kyllä tulokset, sillä i7-7800X saisi 6134 pojoa single core -testissä. Tuo on enemmän kuin mitä i7-7700K:sta irtoaa, vaikka i7-7700K:n vakiokellot ovat korkeammat. Jos eivät ole kusetusta, niin haiskahtaa ylikellotukselta.
Alkuperäisessä materiaalissa lukee, että 7800X on ylikellotettu ja 5.4Ghz Ryzen 1600 sai about samat tulokset, mutta tuo graffi näyttää vakio ryzenin tulokset. Siitä voi päätellä vähän millä kelloilla tuota Inteliä on ajettu.
7820X ja 1800X oli molemmat ylikellotettu, 1800X 4.12Ghz tasolle. 7820X tuntemattomille kelloille.
Haiskahtaa siis typpimiesten bencheille.
Saahan se about 5.8GHz kelloilla.
Tuossa 8-corella vastaava. Ja juu, nestetyppihommia.
Intel Core i7-7800X, Core i7-7820X, Core i9-7900X Benchmarks Leaked
Geekbench on käytännössä huonoin benchmark mitä tällä vuosikymmenellä on juuri missään käytetty. Sen kokonaistuloksille ei kannata antaa yksinkertaisesti mitään painoarvoa.
Oleellisia ongelmia geekbenchissä:
1) Täysin synteetisiä tasan yhtä asiaa(esim. muistikaista) mittaavia testejä sekä jotain monimutkaisempaa asiaa laskevia testejä sotketaan yhteen ja näiden välillä lasketaan jotain keskiarvoja.
Jos se "tosimaailman testi" on järkevä testi, se muistikaistan vaikutus näkyy jo sen tuloksessa, prosessori jossa on muuten samanlainen ydin mutta suurempi muistikaista saa jo siitä "tosimaailman testistä" paremmin tuloksen. Se, että lopullisessa tuloksessa aletaan vielä laskea näistä kahdesta keskiarvoa vie painopistettä pois siltä "tosimaailman koodin" tulokselta ja painottaa liikaa sitä yhtä ominaisuutta mille oli oma synteettinen testinsä.
Ja kun toisaalta siellä on ties kuinka monta muuta asiaa jotka vaikuttaa siihen "tosimaailman nopeuteen" mutta joille ei ole omaa synteettistä testiä, esim. haarautumisenennustuksen laatu, ja näiden vaikutus taas sitten vääristyy lopputulokseen liian pieneksi, kun yhtä synteettistä ominaisuutta (muistikaista) siinä korostetaan.
2) Aritmeettisen keskiarvon käyttö tuloksen laskennassa. Lopullinen tulos muodostetaan aritmeettisella keskiarvolla section-tuloksista. Geometrinen keskiarvo toimisi reilummin.
Näköjään jotain muita aiempien versioiden ongelmia on sentään tuoreimmassa versiossa korjattu.
G.SKILL Memory Breaks DDR4 5.5 GHz World Record Barrier.
MSI X299 GAMING PRO CARBON AC motherboard and Intel Core X-series processor.
G.SKILL Memory Breaks DDR4 5.5 GHz World Record Barrier
Joko sillä ryzenillä on 5GHz menty ? En ole vähään aikaan seuraillut.
Ryzen 7 1800X Overclocked to 5.8GHz Breaks Cinebench R15 World Record at 5.36GHz
Huonosti tuli ilmaistua.
Tarkoitin muistia 🙂
Offtopic: Another milestone for 10nm: Cannon Lake on track and we’ve now taped in Ice Lake, our 2nd-generation 10nm product.
Intel Official News (@intelnews) | Twitter
Intelillä on nyt turbo vaihde päällä.
Niin tietysti joo :facepalm:
Muisteista ei kyl mitään tarkkaa faktaa ole.
Zeppelin-ytimessä on yhteensä 32 PCIe linkkiä.
Kuluttajamalleissa neljä linkkiä on käyttämättä ja mikäli ulkoinen FCH on käytössä niin se varaa itselleen neljä linkkiä (24 linkkiä vapaana).
Threadripperissä kaikki ytimessä olevat PCIe linkit on käytettävissä. Mikäli emolevyvalmistaja katsoo että kahden Zeppelin ytimen SoC rauta on riittävä, niin ulkoista FCH:ta ei ole pakko käyttää.
Tämä vapauttaa neljä linkkiä ja käytettävissä oleva yhteismäärä on 64. Mikäli FCH:ta käytetään, niin kokonaismäärä on 60.
Mites se piilastuja yhdistävä infinity fabric? Eikö se mene myös fyysisesti PCI express-PHYitä käyttäen, vaikka protokolla onkin eri?
Vai onko ne vielä tuon 32n PCI-linjan lisäksi?
Ei.
MCM paketoinneissa erilliset prosessoriytimet yhdistetään GMI:lla.
Kuten muutkin väylät, GMI ja xGMI on sidottu epäsuorasti muistitaajuuteen.
Kaistaa 42.6GB/s molempiin suuntiin, per linkki 2666MHz muistitaajuudella.
Paketointien välillä käytettävä xGMI väylien leveys on puolet GMI:stä, mutta kellotaajuutta vastaavasti tuplasti.
GMI:ssä on virheenkorjaus, xGMI:ssä ei ole.
AM4 paketoinnin yhteydessä Zeppelin ei käytä GMI:tä tai xGMI:tä luonnollisesti ollenkaan.
MCM2 paketoinneissa molemmissa ytimissä käytössä kaksi GMI linkkiä, MCM4 paketoinneissa kaikki neljä (3x GMI, 1x xGMI).
Onko tämä GMI saman tapainen kuin CCI ARM maailmassa?
Tuskin.
CCI vaikuttaisi muistuttavan enemmän data fabricia, kuin GMI:tä.
GMI:tä tai xGMI:tä ei käytetä ollenkaan ytimen sisäiseen toimintaan.
Noita GMI-linkkejähän voidaan halutessa käyttää useampaakin, eli kaistasta se kommunikaatio ei ainakaan jää kiinni
Lisää speksejä:
katso liitettä 24180
Intel Core i9-7900X Preview Shows Impressive Overclocking Capabilities
On Monday at the E3 show in Los Angeles, Intel said you'll be able to buy the lower-end 4-core, 8-core, and 10-core Core i9s as soon as next week. The mid-range 12-core Core i9-7920X will be next, shipping in August.
Intel revealed the Core i9 ship dates, but you won't like them
Intel's 12-18 core i9 series X299 CPUs will release between August and October
Intel's 12-18 core i9 series X299 CPUs will release between August and October | CPU & Mainboard | OC3D News
Luulin hetken että oltiin menossa vähävirtaisiin ja vähän lämpöä tuottaviin valintoihin mutta kun katsoo jo noita +140W tdp arvoja ni sehän menee ihan "herran haltuun" :vihellys: :tdown:
Tuskinpa tuo theardripper sen pienemmällä tdpllä on varustettu, jollei kellotaajuudet ole huomattavasti matalampia kuin rytsenissä. Odotan kyllä innolla miten nämä +12c intelit lämpökäyttäytyy purkan kanssa.
Joo tää olikin sellainen "yleiskommentti" kun ihmetyttää että suunta on minun mielestä väärä. o_O
Sinänsä on ja sinänsä ei. Nyt molemmat valmistajat pyrkii repimään kaiken tehon irti ja samalla prossujen kellot viritellään korkealle, jolloin seuraa TDPn nousuakin. Kertoo kovasta kilpailusta. Onneksi molempia pystyy alikellottamaankin. 🙂
Kilpailu on ollut toivottua ja tää on sitä kyllä. Jännityksellä odotan mitä lopulliset tuotteet tulee olemaan.
Jäin odottelemaan vielä oman i7:n päivittämistä kun haluan nähdä mihin suuntaan Threadripper vs. i9 menee ja minkälaisilla jäähyillä ne saa kustannustehokkaasti pidettyä viileänä kun en todellakaan kaipaa kiuasta huoneen nurkkaan. :rofl:
Pakko ottaa pieneen vertailuun tuo i7-7800X vs. R5 1600, koska molemmat ovat samoja 6c/12t prossuja.
3.5-4.0 Ghz vs. 3.2-3.6 GHz (lievällä ylikellotuksella saa sinne 3.8-4.0 GHz, ei hälyttäviä muutoksia lämpöihin)
140 W TDP vs. 65 W TDP (kellotuksella nousee, muttei mitenkään hälyttävästi)
Liimattu vs. Juotettu
389 $ (Euroissa varmaan asettuu sinne 350-400 €, paikasta riippuen) vs. 220-260 € (paikasta riippuen)
Jokainen päätelköön itse, tämä on vain perusasioiden vertailua, moni muu asia aivan varmasti ratkaisee joillekkin kuluttajille ostotilanteessa. :comp:
Eikös tässä ole aika selvästi ilmaistu suht reilu kilpailutilanne? Intelillä korkeammat kellot (kulkee varmaan jotain 4,4 luokkaa kellotettuna) ja vastaavasti korkeampi hinta. En tiedä paljonko tahna lopulta vaikuttaa, mutta varsinkin isomman ydinmäärän kivissä vaikuttaa varmasti.
Itseäni kiinnostaa enempi se mitä tietty euromäärä tarjoaa. Noilla vertailumalleilla ei oo kahta sanaa kumpaan kallistuisin. Tämän takia odottelen mitä Threadripperit tulevat maksamaan ja mitä sillä euromäärällä saa. :nb:
Itselleni ylikellotus on aivan tois-arvoinen mittapuu enkä omalla kohdalla halua suhteuttaa sitä mihinkään. Nykyinen i7 on "kevyesti" ylikelloitettu ja enemmänkin varmasti saisi(nyt 3,9-4,0ghz) mutta haluan rasituslämpöjen pysyvän suht äänettömällä toteutuksella 50 asteen tuntumassa.
Edit: Reilu kilpailutilanne on kyllä totta! :p
No on kyllä juu, se on ihan totta. Intelillä on edelleen hallussa se valtikka kellotusten suhteen, mutta AMD:n tulo mullistaa sikäli alaa, että kehitys kääntyy kohti moniydinoptimointia. Ja siinävaiheessa kilpailu tasoittuu hivenen, mikä on hyvästä.
Melko. Eroa tulee siitäkin, että 1600X menee tarvittaessa reilun satasen emolevylle, hinnat alkaen osasto taitaa olla noin kolmesataa 7800X:lle. Kova hinta oletettavasti 10-15% paremmista ylikellotustehoista ja 4:stä pci-e väylästä. 6 corea tahnalla tuskin saavuttaa 4 coren kaby laken kelloja, alkaa lämmöt tulla vastaan.
Edit: No joo, on väyläeroa enemmän. Hinnat alkaen ryzenillä on B350 ja X299:n piirisarjan takana on enemmän väyliä, mutta ne on 4x linkin takana kuten ryzenilläkin. Silti pääpointti on emon hinnat. Jimmsin hinnat alkaen osasto on ryzenille 75€ ja 249€ X99:lle, eikä X299 taida tuoda poikkeusta.
Ryzenin 320- sarjan emo on 75€. X99- sarjan emoja sai vielä viime kesänä alle 200€ n. 180€: llä. Noissa hinnakkaammissa emoissa on aina kuitenkin käytetty parempi laatuisia osia sekä ominaisuudet on yleisesti parempia, liitännät yms..
Tällä hetkellä suomesta halvin X99 emo on 220€, jossa myös esim:
X99 EXTREME4 S2011V3 X99 ATX / Emolevyt 2011v3 / X99 EXTREME4 / Tietokonekauppa.fi verkkokauppa
Sillä lisärahalla saa ja on saanut myös muutakin kuin vain sen "prossu- slotin" (muovi vs metalli).
Pääasiallinen hinnan nostaja on 2x muistikanavat, kalliimpi piirisarja, premium platformin lisä ja tuki parhaiden mallien 44 pci-e kanavalle (jotka tulee käyttöön vasta 10-coren prosuissa). Hinnat alkaen osastot on kummassakin aikalailla verrannollisia keskenään.
Kun karvalakkimalleista mennään parempiin, niin yllättäen mainoslauseisiin tulee audiopiiri, vaiheet, jne jne. Sen perustason hintaero on vain aika kova kuluttaja ja hedt platalla.
Paremman 1-2 coren perffin tuo X299 tarjoaa, ylikellotettunakin menee varmaan sen 10-15%. kovempaa, mitä ryzen. Se on vain aika hintava etu kalliimman prosun ja emolevyn takia. Pci-e väylissä ei ole vielä isoa eroa. Muistiväylää saa tuplaten ja maksimi menee 64Gb vs 128Gb, joka merkkaa joillekkin oikeasti aika tavalla ja se on hyvä peruste tuon olemassaololle.
Vähän eri segmenttiin siis tarkoitettu. Itse odottaisin coffee lakea jonka pitäisi olla parin kuukauden päässä. Se tuo huhujen mukaan sen 6 corea kuluttajaplatalle. CF/SLI näyttiksiä ei saa 7800X:ssä täydelle väylälle (vaikka se ei paljoa merkkaakkaan), joten muistiväylä on se konkreettisin etu.
Jos parin kuukauden päästä saa halvemmalle emolevylle myöskin 6 corea, paremmalla ipc:llä ja about samalla kellotettavuudella, niin 7800X ei ole kovin kiinnostava tapaus.
Laitetaan tännekin.
Näyttäisi 14. päivä tulleen myös Geekbench 4.1.0 versiolla tehdyt 7900X testit (3kpl):
7900X testit
Paras tulos