Intelin diapaketin mukaan AMD:n Ryzen-testeissä suosima Cinebench ei kuvaa reaalimaailman käyttöskenaarioita, mutta vesittää väitteensä käyttämällä työpöytäkokoonpanojen reaalimaailman käyttöstatistiikkoihin kannettavista ja 2-in-1-laitteista saatua dataa.

Uutisoimme hiljattain Intelin diapaketista, jossa yhtiö kritisoi AMD:ta sen käyttämistä testiohjelmista. Yhtiön mukaan Cinebench, jossa Ryzen-prosessorit pärjäävät erityisen hyvin, ei kuvasta reaalimaailman suorituskykyä.

Nyt Intel on julkaissut uuden diapaketin ensi kuussa julkaistavasta Core i9-9900KS -prosessorista, jota se kuvaa markkinoiden parhaaksi työpöytäprosessoriksi. Diapaketti sai nopeasti kritiikkiä saksalaiselta huippuylikellottajalta Roman ’Der8auer’ Hartungilta ja pian sen jälkeen myös lukuisilta alan sivustoilta.

Diapaketissa pureudutaan uudelleen myös AMD:n Cinebenchin käyttöön. Yhtiön mukaan Cinema4D:n tuotteita käyttää vain 0,22 % käyttäjistä ja reaalimaailman käytön koostuvan ohjelmista kuten Chrome, Word, Windows Media Player ja niin edelleen. Pienemmällä tekstillä dian alalaidassa lukee myös lähde lukemille: Intel Product Improvement Program joka on asennettuna liki 11 miljoonaan kokoonpanoon, mikä antaa vakuuttavan kuvan tuloksista – ainakin kunnes lukee myös seuraavan maininnan, jossa kerrotaan datan olevan peräisin yksinomaan kannettavista ja 2-in-1-laitteista, vaikka sitä käytetään argumenttina työpöytäprosessoreiden reaalikuormista.

Hartung antaa videolla myös palautetta mm. satunnaisten arvostelijoiden tai muiden nimettöminä pysyvien henkilöiden sanomisista, joilla Intel pyrkii maalaamaan AMD:n prosessoreista heikompaa kuvaa. Mukana ovat myös Hartungin omat Ryzen 3000 -sarjan Boost-kellotaajuuksiin liittyvät diat, joiden käyttöön yhtiö ei pyytänyt lupaa. Samoin kritiikkiä aiemmassa uutisessamme nähty Cascade Lake-X -dia, joka ei paljasta vertailussa käytettyä Skylake-X-mallia tai käytettyä sovellusta tai sovelluksia.

Voit ladata koko diapaketin Intelin verkkosivuilta (PDF).

This site uses XenWord.
;