
Intel nosti kuluttajaprosessoreidensa maksimiydinmäärän neljästä kuuteen Coffee Lake -arkkitehtuurin myötä. Pian prosessoreiden julkaisun jälkeen alkoi kuitenkin liikkua huhuja, että luvassa olisi myös 8-ytiminen kuluttajille suunnattu Coffee Lake -prosessori.
Nyt huhut näyttäisivät viimeinkin varmistuneen, sillä Reddit-käyttäjä dayman56 huomasi Intelin 8. sukupolven Core-, Pentium- ja Celeron -prosessoriperheiden teknisestä kirjastosta suoria viittauksia 8-ytimisiin Coffee Lake -prosessoreihin.
Intelin 8. sukupolven teknisissä dokumenteissa oli yhteensä kolme viittausta aiemmin tuntemattomaan Coffee Lake S 8+2 -konfiguraatioon, joista dayman56 on napannut kuvankaappaukset. Viittaukset on sittemmin poistettu, mutta ne löytyivät nimillä ”Coffee Lake S 8+2 DDR4 UDIMM Reference Validation Platform Technical Documentation Kit”, ”Coffee Lake S6+2 S8+2 Processor Line Ballout, Signal, and Mechanical Package” sekä “Coffee Lake S 8+2 Processor Power Integrity Model”.
Intel merkitsee prosessoreidensa ydin- ja grafiikkaohjaimen tiedot useissa dokumenteissaan x+y-mallilla. Esimerkiksi Coffee Lake S 6+2 viittaa kuuteen ytimeen ja GT2-tason grafiikkaohjaimeen ja Coffee Lake U 4+3e neljään ytimeen ja GT3-tason grafiikkaohjaimeen eDRAM-välimuistilla. Tällöin Coffee Lake S 8+2 viittaisi luonnollisesti 8-ytimiseen prosessoriin GT2-tason grafiikkaohjaimella, mikä varmistaisi yhtiön suunnittelevan kuluttajaprosessoreiden ydinmäärän kasvattamista lyhyellä aikavälillä jo toiseen kertaan.
Lähde: Reddit
Ellei käy niin kuin Intelille kävi Pentium4 aikana kun silloin piti vääntää kellot ta Watit kaakkoon että pärjäsi AMD:n prosessoreille edes jotenkuten.
AMD oli alakynnessä pitkään, mutta se teki huolellista työtä, jonka seurauksena tuli Ryzen. Nyt Ryzenin myötä AMD:lla on ollut aivan valtava määrä enemmän prosessorimyyntiä, kuin FX-sarjan julkaisuaikaan. Intel taas hätäilee ja perässä kävelee uudelleen, ja korjaa jälkiään.
Ei AMD:llä olisi ollut kovin paljon inteliä jäljessä ellei tuo bulldozer olisi ollut totaalinen floppi alusta lähtien.
Ja kun tietää AMD:n rajalliset kyvyt(raha) tehdä nopeasti muutosta arkkitehtuuriin niin oli ymmärettävää ettei se kyennyt moneen vuoteen kilpailemaan inteliä vastaan.
Harmi vain että sama tilanne on nyt AMD ja Nvidian välillä gpu puolellla.
Ennemminkin AMD laittoi lähes kaikki kehitysresurssit Ryzeniin eikä Bulldozer arkkitehtuurin ongelmia loppujen lopuksi edes yritetty kunnolla korjata.
Eiköhän se syy ollut siinä, että Bulldozer oli niin epäonnistunut, että siinä ei ollut juuri korjattavaa. Koko arkkitehtuuri olisi pitänyt tehdä uusiksi korjausten sijaan.
Koskaan ei nähty kunnolla bugikorjattua, korkeille kellotaajuuksille tehtyä Bulldozeria, eli siinä mielessä ei voida tietää kuinka epäonnistunut Bulldozer lopulta olisi ollut. Yhtä ongelmaa se ei kuitenkaan olisi korjannut, minkä Ryzen korjasi: samankaltainen arkkitehtuuri mitä Intel käyttää.
Vakiotaajuudet varmaan tuossa jossain 4,4ghz tms ja boostailee tietyt coret sinne 4,7ghz. Kellottamalla se 5ghz on ainut vaihtoehto ja kunnon jäähdytyksellä. Skylake X:ssä on sen verran kuitenkin noita 5ghz 10 -core prossujakin, että en pitäisi täysin mahdottomuutena löytää 8-corea jolla pääsee ihan kohtuullisilla volteilla 5ghz.
Mitäpä jos nyt lukisit sen alkuperäisen kysymykseni. Tiedän erittäin hyvin että jo julkaistut 8. gen prossut on saatu toimimaan.
Edelleen kaipaan sitä lähdettä jossa Intel sanoo, että nykyisiä, jo julkaistuja 8. gen prossuja ei voisi saada toimimaan vanhoilla emolevyillä. Eikä edelleenkään kelpaa lähde, jossa Intel kertoo sen olevan mahdotonta yleisesti 8. gen prossuilla, koska niiden toimivuudesta yleisesti ei ole tietoa vielä ennen kuin noita uusia 8-ytimisiä on päästy testaamaan.
Että kaivelepa vaan ihan itse se peili esiin ja tiiraile oikein tarkasti.
No niin. Tässä on Intelin pinnimussutus. Kahlaa läpi ja todista linkattujen uutissivustojen itse keksineen koko selityksen. Sinun logiikalla tulevat cpu:tkin vaativat taas uudet piirisarjat, koska niitä seuraava sarja ei toimisi nykyisillä. Takki kainaloon vaan ja menoksi.
Tuo on kyllä jotain ihan itse keksimääsi logiikkaa. Tulevat prosessorit tulevat varmasti taas jossain kohtaa vaatimaan uuden piirisarjan. Lähinnä olisi idioottimaista vetää yhteensopivuudelle raja yhden prossugeneraation sisälle (eli yhdet 8. gen prossut toimii jollain piirisarjalla ja toiset ei) vs. että tuo raja vedetään generaatioiden välille.
Jos ja kun nuo uudet 8-ytimiset 8. gen prossut saadaan modilla toimimaan kaikkine ominaisuuksineen, voi alkaa mussuttamaan siitä että Intel keinotekoisesti pakottaa piirisarjapäivitykseen.
Kerro nyt vielä mikä on se massiivinen generaatioero? Mallien numerointiko? Samaa skylakea se on vieläkin.
Kyllä se pinniselitys siellä pdf:ssä on. Sieltä kaikki mediat sen poimi.
Miten vaikeaa on ymmärtää ero sen välillä, että osa 8. gen prossuista toimii tuolla modilla, vs. että kaikki 8. gen prossut toimii sillä? Edelleenkään tosta jälkimmäisestä ei ole mitään viitteitä, ja ennen kuin nuo uudet 8-ytimiset on saatu sillä samalla modilla toimimaan, ei voi ulista siitä että pakotetaan keinotekoisesti piirisarjapäivityksiä.
Mitä väliä sillä on toimiiko jokin tulevaisuuden tuote vanhalla? Et edelläänkään osannut vastata miksi 8-ytimisten toimivat z370-emolla, jos niitä seuraavat ei toimi. Fanipojille on vaan turha jutella.
Onko tietoa muuten, että toimiiko tämä 8-ydin coffee lake ring bussilla vai onko mesh?
Mikäli näytönohjain on mukana, ilman muuta Ring.
Mikä yhteys näyttiksen olemassa ololla ja väylätopologialla on keskenään? Muuta lähdettä kuin meshin oleminen HEDT prossuissa pelkästään kiitos.
Vaihtoehto 1: ota olemassaolevasta Mesh rakenteesta (LLC) kaksi ydintä pois, muuta prosessoriväylä QPI->DMI ja lisää integroitu näytönohjain. Tätä Mesh+näyttis comboa käytettäisiin vain yhdessä tai kahdessa prosessorimallissa (about vuoden aikana).
Vaihtoehto 2: ota olemassaoleva Ring rakenne ja lisää kaksi ydintä.
Kakkosvaihtoehto on n+1 kertaa helpompi ja halvempi.