Intelin takertelu valmistusprosessien kehityksessä on jatkunut jo vuosien ajan ja ongelmat jatkuvat vielä ainakin 7 nanometrin prosessin kanssa. Intel uudisti kesällä Technology, Systems Architecture and Client Groupin rakennetta Jim Kellerin irtisanouduttua tehtävistään henkilökohtaisiin syihin vedoten. Nyt 7 nanometrin ongelmat ovat johtaneet rakenteen uudistamiseen jälleen kerran alle kaksi kuukautta edellisestä.
Intelin toimitusjohtaja Bob Swan kertoi Technology, Systems Architecture and Client Groupin jakautuvan jatkossa viiteen eri osioon, joista kullakin on oma johtajansa, jotka vastaavat osastostaan suoraan toimitusjohtalle. Aiemmin TSAC Groupin johdossa toiminut Venkata ”Murthy” Renduchintala poistuu samassa yhteydessä yhtiön palveluksesta. Uudet osastot ovat Technology Development, Manufacturing and Operations, Design Engineering, Architecture, Software and Graphics sekä Supply Chain.
Technology Development osasto keskittyy tällä hetkellä 7 ja 5 nanometrin valmistusprosessien kehittämiseen ja sen johtoon astuu Ann Kelleher. Kelleher on aiemmin johtanut itse valmistuspuolta ja onnistunut muun muassa 10 nanometrin prosessin käyttöönoton nopeuttamisessa koronakriisin keskellä. Prosessien kehityksestä aiemmin johtanut Mike Mayberry tulee toimimaan konsulttina siirtymäkauden ajan, kunnes hän jää eläkkeelle vuoden lopussa.
Manufacturing and Operations osaston johtoon astuu puolestaan Keyvan Esfarjani, joka on viimeksi johtanut Intelin Non-Volatile Memory Solutions Groupin valmistuspuolta. Design Engineering osasto saa väliaikaiseksi johtajakseen Product Assurance and Security Groupia aiemmin johtanut Josh Walden. Myös IPAS tulee jatkossakin toimimaan Waldenin alla ja Intel etsii aktiivisesti uutta pysyvää johtajaa Design Engineering -osastolle.
Architecture, Software and Graphics -osaston johdossa pysyy jatkossakin Raja Koduri. Yhtiö aikoo panostaa Kodurin johdolla jatkossakin yhtiön ohjelmisto-osaamisen laajentamista eri alustoille ja palveluihin, minkä lisäksi maailmalla luonnollisesti odotetaan mielenkiinnolla, miten Xe-arkkitehtuuri tulee onnistumaan näytönohjainrintamalla. Supply Chain -osaston johdossa jatkaa puolestaan Randhir Takur. Osaston vastuualueena on yhtiön toimituskanavien pitäminen jatkossakin kilpailuvalttina yhtiölle.
Lähde: Intel
Toivottavasti Intel ei sentään vielä ole Nokian tiellä, siellähän tehtiin organisaatiouudistus kerran kvartaalissa, kun pikkutakit ei muutakaan keksineet paikkan pitimiksi…
Epäilen ettei osavia johtajia kovin helposti löydy myöskään ja on pakosta tehtävä muutoksia kun porukka eläköityy .
Myös suuret sijoittajat vaatii muutoksia.
Joitain huhuja onkin jo liikkunut, että Murthy on hääräillyt taustalla paljon ja olisi esimerkiksi Kellerin poistamisen taustalla ja jotain muutakin kilpailuasetelmaa hänellä ollut virittelyissä. Ei varmaan ole kaikki huhut ihan tuulesta temmattu, kun tällainen rtkaisu tuli näin nopeasti.
Rahastakaan kun hänellä ei taatusti ole asiat kiinni.
Supply Chain -osaston johdossa jatkaa puolestaan Randhir Takur. Osaston vastuualueena on yhtiön toimituskanavien pitäminen jatkossakin kilpailuvalttina yhtiölle.
Tarkoittaneekohan vastuualue siis selkokielellä lahjontaa ja kiristystä…
Nehän ovat olleet Intelin vakiokeinot aina kun hommat eivät luista/kilpailijat ovat menossa edelle.
Luin ensin että Murphy, sopisi sekin tähän tilanteeseen.
Semmoista korporaatiobullshittiä. Huomaa että on heiluttu markkinajohtajana liian pitkään vanhoilla meriiteillä ja nyt sitten AMD vie, kun Intelillä sekoitellaan vanhaa korttipakkaa uudelleen. Jokerit vaan paljastuu kakkosiksi..
Relevantti dilbert: https://dilbert.com/strip/1995-10-30
Intel to Pay $25 Million to Former Qualcomm Executive
http://www.wsj.com
hmm,kyllä siellä on syytäkin päitä putoilla ja ’irtisanoutumisia’ tulla ,niin paljon on ongelmia prossujen saamiseksi valmiiksi,varsinkin 10nm ja 7nm mallien.
Keller sai vain oman projektinsa valmiiksi. Oletan että hänellä oli näppinsä syvällä intelin big small ydin cpus kanssa!
Kellerin lähdössä ei ollut kyse mistään "oman projektin valmiiksi saamisessa" tällä kertaa ja Lakefield-projekti (eli se ensimmäinen hybridi) aloitettiin ennen kuin hän oli edes liittynyt Intelin miehitykseen.
CEO:n paikalle se huhujen mukaan kovasti halusi. Ja juu samaa mieltä että ei savua ilman tulta. Adoredtv jutellut jo pidemmän aikaa että Intelillä ilmapiiri aika myrkyllinen.
Pahalta näyttää intelin kannalta. Vaikuttaa siltä että hommat on jääneet pöydälle ja golfkenttä on kutsunut. Sillä aikaa lahoava 14nm+++++++ -valmistustekniikka on tullut jo pidemmän aikaa throttlailujen ja heikentyneen tietoturvan myötä tiensä päähän.
Etenkin läppäreillä intel on omasta mielestä throttlaillut jo pidemmän aikaa aiheuttaen potentiaalista tehohävikkiä jo normikäytössäkin useita vuosia.
Nyt kun enemmän lukee, niin aika pahasti Nokian tapaiselta alamäeltä tuo alkaa näyttää.
Kuin myös sitä että talon omaa väkeä korvataan koko ajan alihankinnalla. Näiden ryhmien välille taas syntynyt todellinen "me ja ne" ajattelu, mikä firman sisällä ei ole millään tapaa hyväksi.