Intelin Core i9 -sarjan prosessorit perustuvat uuteen Skylake-X-arkkitehtuuriin ja niissä on mallista riippuen 6 - 12 ydintä, joista kukin kykenee suorittamaan samanaikaisesti kahta säiettä.

Uutisoimme viikonloppuna Intelin nimeävän tulevat LGA 2066 -kantaiset Skylake-X-prosessorit Core i9 -sarjaksi. Uudet prosessorit tullaan julkaisemaan kesäkuussa E3-messujen PC Gaming Show -tapahtumassa ja myyntiin ne saapuvat 26. kesäkuuta.

Skylake-X-prosessoreissa on mallista riippuen 6 – 12 ydintä ja ne tukevat kaikki Hyper-threading-teknologiaa, jonka myötä kukin ydin voi suorittaa kahta säiettä samanaikaisesti. Prosessorit valmistetaan 14 nanometrin valmistusprosessilla. Tarkemmat alustavat tekniset tiedot voit tarkistaa yltä löytyvästä taulukosta. Taulukon Core i7 -mallit kuuluvat Kaby Lake-X -sarjaan.

UserBenchmark-sivuston tulostietokantaan on nyt ilmestynyt ensimmäiset Core i9 -sarjan prosessoreilla ajetuiksi väitetyt testit. Sivustolta löytyy tulokset sekä 10-ytimiselle Core i9-7900X- että 12-ytimiselle Core i9-7920X -mallille. Testit myös paljastivat uutta tietoa prosessoreiden kellotaajuuksista, jotka tosin voivat vielä muuttua ennen julkaisua. Tulosten aitoutta on toistaiseksi mahdotonta varmistaa.

UserBenchmarkin mukaan Core i9-7900X:n peruskellotaajuus olisi 3,3 GHz:n sijasta 3,1 GHz. Valitettavasti testi ei kerro prosessorin Turbo-kellotaajuutta ja tulosten perusteella voidaan olettaa, ettei Turbo-ominaisuus ollut lainkaan käytössä. Prosessori sai yhden ytimen testistä tulokseksi 107 pistettä, neljän ytimen testistä 434 pistettä ja kaikkien ytimien testistä 1467 pistettä.

Core i9-7920X:n peruskellotaajuudeksi testi kertoo 2,9 GHz ja keskimääräiseksi Turbo-kellotaajuudeksi 3,25 GHz. Prosessori sai yhden ytimen testistä 130 pistettä, neljän ytimen testistä 502 pistettä ja kaikkien ytimien testistä 1760 pistettä.

Kokosimme vertailun vuoksi yllä olevaan taulukkoon myös Intel Core i7-6950X:n (10 ydintä, 20 säiettä) ja Ryzen 1800X:n (8 ydintä, 16 säiettä) tulokset samassa testissä. Verrokkiprosessoreiden tuloksista tulee ottaa huomioon, että ne ovat lukuisten testien keskiarvoja ja pitävät sisällään myös ylikellotettujen prosessoreiden tuloksia. Vakiokellotaajuuksilla ajettujen tulosten poimiminen kaikkien joukosta ei onnistu UserBenchmarkin työkaluilla.

Lähde: Hardware.info

This site uses XenWord.
;