Logitech G Pro X Superlight 2 -hiiressä uutta on kytkimet ja sensori, G Pro X TKL Lightspeed -näppäimistö on mallina kokonaan uusi.

Logitech on julkistanut odotetusti uuden hiiren ja näppäimistön G Pro X -mallistoonsa aiemmin julkaistujen G PRO X 2 LIGHTSPEED -pelikuulokkeiden seuraksi (joista saataville tulee nyt myös pinkki väri).

Uusi G Pro X Superlight 2 -hiiri on seuraaja syksyllä 2020 julkaistulle ensimmäisen sukupolven Superlightille ja Logitech on keskittynyt omien sanojensa mukaan uutuudessa tarkkuuteen, suorituskykyyn ja luotettavuuteen. Ulkoisesti hiiri on pysynyt muuttumattomana, eli rakenne on edelleen umpinainen. Painoa on kuitenkin saatu pudotettua edeltäjästä kolmisen grammaa (60 g).

Hiiressä käytetään nyt uusia optisia Lightforce-kytkimiä, joissa tuntuma tuotetaan kuitenkin edelleen mekaanisesti. Uutta on myös Hero 2 -sensori, joka kykenee 500 tuuman sekuntinopeuteen (edeltäjässä 400 IPS), 40 G:n kiihtyvyyteen sekä 32 000 CPI:n maksimiherkkyyteen (edeltäjässä 25 400 CPI). Yhteys tietokoneeseen tapahtuu Logitechin langattomalla Lightspeed-yhteydellä ja uudistuskena edeltäjästä sitä on päivitetty toimimaan 2000 hertsin päivitysnopeudella. Latausportti on päivitetty ajantasaisesti USB-C-tyyppiseksi ja latauksen kerrotaan riittävän jopa 95 tunniksi kerrallaan, joka on myöskin 25 tunnin parannus edeltäjästä. Myös langattomasti lataavalle Powerplay-hiirimatolle löytyy edelleen tuki.

Uudella G Pro X TKL Lightspeed -näppäimistöllä  ei ole aivan suoraa edeltäjää, mutta sen voi tulkita olevan seuraaja vuonna 2019 julkaistulle G Pro X -mallille. Uutuus on nimensä mukaisesti TKL-kokoinen ja se käyttää langatonta Lightspeed-yhteystekniikkaa. Vaihtoehtoisesti tietokoneen voi liittää näppäimistöön myös USB-C-liittimellä tai Bluetoothilla.

Aiempiin G Pro -näppäimistömalleihin nähden sen ulkoasua on uudistettu ja yläreunassa on nyt monipuolisemmin toimintonäppäimiä ja mediakontrolleja. Valitettavasti Logitech ei ole kertonut tarkemmin näppäimistönsä rakenteesta ja esimerkiksi vaimennuksesta, joka olisi hyvinkin toivottavaa nykypäivän yli 200 euron näppäimistöltä.

Hieman yllättäen käytössä on edelleen samat tuntopisteelliset GX Brown- sekä lineaariset GX Red -kytkimet, jotka ovat olleet Logitechillä käytössä jo useamman vuoden. Näppäinkytkiten alla on RGB-valaistus ja päällä PBT-muoviset näppäinhatut. Mukana toimitetaan myös kantolaukku kuljetusta varten. Uusi ominaisuus on myös langaton Lightspeed-yhteys, jonka varassa akun luvataan kestävän yhtämittaisesti jopa 50 tuntia. Latausliitäntä on päivitetty ajan tasalle USB-C-malliseksi.

Molemmista uutuustuotteista tulee saataville kolme värivaihtoehtoa – musta, valkoinen ja pinkki. G Pro X TKL Lightspeedin suositushinta on 229 euroa ja G Pro X Superlight 2 -hiiren 169 euroa. Uutuudet tulevat saataville välittömästi.

Lähde: Logitech (1)(2)

This site uses XenWord.
;