Microsoftin Project Scarlett -nimellä toistaiseksi tunnettava seuraavan sukupolven Xbox-konsoli tulee hyödyntämään odotetusti AMD:n semi-custom-järjestelmäpiiriä Zen 2 -ytimillä ja Navi-grafiikkaohjaimella.

Microsoft on julkistanut E3 2019 -messuilla ensimmäiset yksityiskohtaiset tiedot tulevasta Xbox-konsolista. Seuraavan sukupolven konsoli tottelee tässä vaiheessa nimeä Project Scarlett.

Project Scarlett jatkaa tutulla linjalla, eli sen sydämenä sykkii AMD:n yhdessä Microsoftin kanssa suunnittelema semi-custom-järjestelmäpiiri. AMD on ollut vastuussa Microsoftin konsoleiden grafiikkapuolesta Xbox 360 -konsolista lähtien ja koko järjestelmäpiiristä Xbox Onesta lähtien. Järjestelmäpiiri perustuu Zen 2 -arkkitehtuurin prosessoriytimiin ja RDNA-arkkitehtuurin Navi-grafiikkaohjaimeen. Järjestelmäpiirin prosessoriydinten tai grafiikkaohjaimen tarkemmasta konfiguraatiosta ei paljastettu vielä mitään, mutta sen kerrotaan olevan neljä kertaa tehokkaampi kuin Xbox One X:ssä. Järjestelmäpiiri tukee myös kiihdytettyä reaaliaikaista säteenseurantaa. Konsolin luvataan kykenevän parhaimmillaan 8K-resoluution ja 120 FPS:n ruudunpäivitysnopeuteen.

Seuraavan sukupolven Xboxin muistiteknologiaksi Microsoft on valinnut tuoreen GDDR6-muistin, mutta valitettavasti sen määrästä, nopeudesta tai väylän leveydestä ei paljastettu vielä mitään. Tallennusmediana toimii uuden sukupolven SSD-asema, jota käytetään erikoisesti virtuaalisena RAM-muistina. Yhtiön mukaan se on yli 40 kertaa nykyistä sukupolvea nopeampi. Konsoli tulee olemaan tuttuun tapaan yhteensopiva aiempien sukupolvien kanssa.

Microsoft tulee julkaisemaan Project Scarlett -konsolin vuoden 2020 joulusesongin aikana, mutta se tulee varmasti paljastamaan lisää tietoja konsolista vielä ennen sitä.

Lähteet: Microsoft, AMD

This site uses XenWord.
;