Motorola on tänään julkaissut uuden edullisen Moto g52 -älypuhelimen, joka nimensä mukaisesti toimii seuraajana marraskuussa esitellylle Moto g51:lle. Samalla uutuuspuhelin myös jatkaa valmistajan varsin ripeää noin puolivuosittaista julkaisutahtia.
Moto g52 tarjoaa edeltäjäänsä 0,2-tuumaa pienemmän 6,6-tuumaisen Full HD+ -resoluution näytön, jonka teknologia on vaihdettu IPS:stä AMOLED:iin, mutta samalla näytön virkistystaajuus on pudotettu 120 hertsistä 90 hertsiin. Kaiutinjärjestelmää valmistaja puolestaan on puhtaasti päivittänyt, sillä edeltäjän monokaiuttimen sijaan uutukaisesta löytyy stereokaiuttimet.
Puhelimen sisuksista löytyy Qualcommin viime vuoden lopulla julkaisema Snapdragon 680, jonka parina on joko 4 tai 6 Gt RAM-muistia ja 128 tai 256 Gt tallennustilaa. Korkeamman mallinumeron piiristä huolimatta tarjolla ei ole käytännön suorituskykyparannusta, vaan sen sijaan piiristä jopa puuttuu 5G-tuki ja se rakentuu vanhempien prosessoriytimien ja GPU:n varaan kuin edeltäjämallin Snapdragon 480+.
Kamerajärjestelmäksi Moto g52 tarjoaa 50 megapikselin pääkameran yhdessä 8 megapikselin ultralaajakulmakameran ja 2 megapikselin makrokameran kanssa. Puhelimen 5000 mAh:n akku tukee edeltäjämallia nopeampaa 30 watin pikalatausta.
Motorola Moto g52:n tekniset tiedot:
- Ulkomitat: 160,98 x 74,46 x 7,99 mm
- Paino: 169 grammaa
- 6,6” AMOLED-näyttö, Full HD+ -resoluutio, 90 Hz
- IP52
- Qualcomm Snapdragon 680 -järjestelmäpiiri
- 4 tai 6 Gt RAM-muistia
- 128 tai 256 Gt tallennustilaa
- 4G
- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, (A)GPS, LTEPP, SUPL, GLONASS, Galileo
- Kolmoistakakamera:
- 50 megapikselin pääkamera (0,64 um pikselikoko), f1.8, AF
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (1,12 um pikselikoko), f2.2
- 2 megapikselin makrokamera, f2.4
- 16 megapikselin etukamera (1 um pikselikoko), f2.45
- 5000 mAh akku, USB-C (2.0), 30 watin pikalataus
- Android 12
Motorola Moto g52 tulee saataville 249 euron suositushintaan, mutta tarkkaa Suomen julkaisupäivämäärää valmistaja ei ole vielä paljastanut.
Lähde: Motorolan lehdistötiedote
Aivan liian iso koko, ei jatkoon. Missä pienet puhelimet, jotka käyvät pieneen kämmeneen?
Sanopa muuta! Vastavuoroisesti saa hakemalla hakea 17-tuumaista läppäriä, joissa tuntuu ainoa sallittu näytön koko nykyään olevan 13 tuumaa. Sairasta alkaa kohta olla. Jos kehitys jatkuu näin, muutaman vuoden päästä kännyköissä ja läppäreissä on molemmissa kymmentuumaiset näytöt.
Jos noin kävisi, alkaa mielestäni kummankin laitteen tarkoitus nostattamaan kysymysmerkkejä. Mitä jakoa on läppärillä, jossa näyttö on niin pieni, ettei siihen mahdu edes nettiselainikkunaa, ja toisekseen kännykkä, jota ei voi käyttää yksikätisesti tai se ei mahdu edes taskuun. Minusta tuossa tilanteessa kummankin laitteen oikea paikka on ö-mappi.
Olisi kiva, jos valmistajat vaikka nimeäisi tuotteensa vuosimallilla, esim. Snapdragon 680 ja vuosiluku 2021 perään.
Tosin, eipä noita kiinnosta muu kuin voiton maksimointi vaikka harhaanjohtamalla, sekavuus on näemmä valmistajan etu.
Niinpä, etenkin kun sivuilla on kyselyt evästeistä, uutiskirjeen tilauksesta, arvontaan osallistumisesta ja muusta niinsitten sulkunapit saattaa olla näkymättömissä.
Puhelimessa ei yleensä käytettävyys ole sen parempi, vaikka olisi kuinka iso näyttö tahansa.
Jep, ja heijastuu selvästi myös päivitystukeen. Uutta vaan pihalle mahdollisimman nopeasti, ja vanhat voi unohtaa saman tien. Ei näin.
Kyllä niitä vuosilukuja välillä näkyy mallin perässä. Niin paljon näitä malleja ei kaikilla valmistajilla vuoden aikana tule että vuosiluku pitäisi olla jokaisen perässä.
Joillakin on sitten vuosiluku jos samalla nimellä on julkaistu aikaisempi malli. Xiaomilla ainakin näin muutamassa laitteessa.