OnePlussan keskihintaluokan laitteiden raudan odotetaan saavan osakseen tänä vuona varsin merkittävän päivityksen.

OnePlussalta odotetaan tälle vuodelle jo totuttuun tapaan keskihintaluokkaan julkaistavaksi kolmannen sukupolven OnePlus Nord 3:a sekä sen edullisempaa sisarusta OnePlus Nord CE 3:a. Nyt molempien uutukaisten ominaisuudet ovat päätyneet ensimmäisten vuotojen kohteeksi. Tiedot on julkaissut ensimmäisenä MySmartPrice, jolle tiedot on tarjonnut OnLeaks-nimimerkillä tunnettu Steve Hemmerstoffer.

Nord 3:n odotetaan muuttuvan edeltäjäänsä nähden jopa yllättävän paljon. Vain aika näyttää, tuleeko laitteen hintakin nousemaan, mikäli vuodot pitävät paikkansa. Vuodon mukaan Nord 3 kasvattaa fyysistä kokoaan varsin selvästi viime vuoden Nord 2T:hen verrattuna, sillä näytön odotetaan olevan peräti 6,72-tuumainen aiemman 6,43 tuuman sijaan. Samalla AMOLED-paneelin virkistystaajuuden odotetaan nousevan 90 hertsistä 120 hertsiin.

Lisäksi järjestelmäpiiriksi Nord 3:een odotetaan jopa MediaTekin Dimensity 9000:tta, joka on taiwanilaisyrityksen viime vuoden lippulaivapiiri. Piirin parina olisi vuodon mukaan joko 8 tai 12 Gt RAM-muistia ja 128 tai 256 Gt tallennustilaa. 5000 mAh:n akun lataustehoksi vuoto toteaa 80 wattia. Kameroita Nord 3:ssa on kolme – 50 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera.

Nord 3:n on aiemmin odotettu käytännössä olevan länsimaihin saapuva versio Kiinaan jo jonkin aikaa huhutusta OnePlus Ace 2V:stä, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan maaliskuun 7. päivä.

Edullisempi Nord CE 3 puolestaan on päätynyt pelkkien ominaisuusvuotojen lisäksi myös kuvavuotoihin, joissa puhelin näkyy käytännössä kaikista kulmista. Vuotojen mukaan myös Nord CE 3 tulee tarjoamaan 6,72-tuumaisen 120 hertsin AMOLED-näytön, mutta järjestelmäpiirinä CE:ssä olisi MediaTekin sijaan Qualcommin Snapdragon 782G, jonka parina on 8 tai 12 Gt RAM-muistia ja 128 tai 256 Gt tallennustilaa. Akku CE 3:ssa olisi Nord 3:n vuodosta tutut 5000 mAh ja latausteho vastaavat 80 wattia.

Myös Nord CE 3:n odotetaan arjoavan kolme kameraa, eli 50 megapikselin pääkamera, joka vuodon mukaan pohjautuisi Sony IMX890 -sensoriin, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera.

Molempien uutuuksien virallisen julkistuksen vuoto odottaa tapahtuvan kesä-heinäkuun aikana.

Lähde: MySmartPrice (1), (2), (3), MaxJmb@Twitter

This site uses XenWord.
;