Pelaajien lifestylebrändiksi itsensä käytännössä ylentänyt Razer on julkaissut uutta rautaa näppäimistörintamalle. Uudet BlackWidow V4 ja V4 X täydentävät V4 Pron keväällä aloittaman sukupolven.

Razer V4 ja V4 X ovat molemmat täyskokoisia näppäimistöjä, joissa on vielä lisänä kuusi makronäppäintä näppäimistön vasemmassa laidassa. Kuudes makronäppäin on saatu mahtumaan mukaan heivaamalla Pro-mallista löytynyt pyöriteltävä nuppi pois. Numeronäppäimistön yläpuolelta löytyy V4-mallissa rulla sekä neljä mediapainiketta, kun V4 X:ssä on pelkkä rulla. Molemmat ovat luonnollisesti RGB-valaistuja näppäinten osalta, mutta V4:stä löytyy lisäksi näppäimistön sivuilta hohtavat valopalkit.

BlackWidow V4 -perheen yhdistää niiden uudet 3. sukupolven mekaaniset kytkimet, joskaan mistään ei tunnu selviävän miten ne tarkalleen eroavat aiemmista sukupolvista. Keltaiset eli Yellow-kytkimet ovat lineaariset ja vihreät Green-kytkimet tuntopisteellä varustetut. Molemmille luvataan 100 miljoonan klikkauksen käyttöikä, ne on varustettu RGB-LEDillä, läpinäkyvällä koteloinnilla sekä ”LED-linssillä”, joka keskittää valon paremmin näppäinhattuun. Yellowin liikerata on 3,5 mm ja kytkentäpiste 1,2 mm. Kytkimestä löytyy sisäänrakennettu äänenvaimennin ja näppäin vaatii 45 g painallusvoiman. Green-kytkimen liikerata on 4 mm ja kytkeytymispiste 1,9 mm, mutta resetointipiste on kytkentäpisteestä poikkeavasti 1,5 millimetrissä. Kytkin vaatii 50 g painallusvoiman. Näppäinhatut ovat kaksoisvalettuja, mutta valitettavasti ABS-muovia.

Näppäimistöt ovat jo saatavilla suoraan Razerin verkkokaupasta, mutta kytkin- ja asetteluvaihtoehdot ovat ainakin tällä hetkellä rajalliset. Nordic-asettelulla on saatavilla tällä hetkellä heti vain BlackWidow V4 vihreillä kytkimillä. BlackWidow V4:n hinta yhtiön omassa verkkokaupassa on 189,99 euroa ja V4 X:n 149,99 euroa.

Lähde: Razer