
Saksan suurimpiin verkkokauppoihin lukeutuva Mindfactory julkaisee kuukausittain tilastot myydyistä prosessoreista mallikohtaisesti. Elokuussa AMD:n prosessoreita myytiin kappalemääräisesti ja rahallisesti enemmän kuin Intelin prosessoreita.
AMD:n prosessoreiden kappalemääräinen osuus oli 56 % myydyistä prosessoreista ja Intelin 44 %. Euroissa laskettuna AMD:n prosessoreita myytiin noin 1,8 miljoonalla eurolla ja Intelin prosessoreita 1,55 miljoonalla eurolla.
Mindfactoryn ylivoimaisesti suosituin myymä AMD-prosessori oli noin 200 euron hintainen kuusiytiminen Ryzen R5 1600 -malli, jota meni kaupaksi lähes 2500 kappaletta. Myös Ryzen R5 1600X- ja R7 1700 -malleja myytiin elokuussa yli 1000 kappaletta. Intelin prosessoreista eniten myytiin reilun 300 euron hintaista Core i7-7700K -mallia, jota meni kaupaksi reilu 2300 kappaletta ja Core i5-7600K -mallia myytiin 920 kappaletta.
Soitimme ja tarkastimme Suomen myyntitilastoja elokuun osalta Jimm’s PC-Storesta, jonka mukaan Intelin osuus Suomessa on edelleen erittäin vahva. Noin 70 % elokuussa myydyistä prosessoreista oli Inteliä ja noin 30 % AMD:tä. Jimm’sin mukaan heidän asiakaskuntaan kuuluu paljon pelaajia, jotka ostavat pääsääntöisesti ainoastaan Inteliä. Lisäksi AMD ei tue suomalaisia jälleenmyyjiä alennuksilla tai kombo-tuotetarjouksilla, joten markkinoinnin suhteen Ryzenin potentiaali on jätetty toistaiseksi täysin hyödyntämättä.
Uusia Core i9-7900X- ja Ryzen Threadripper -tehoprosessoreita on Jimm’siltä toistaiseksi myyty vain yksittäisiä kappaleita.
Nimim. juuri itselläni käytössä diplomityökone, joka on halvimmasta päästä. Sain vakipaikan ja työhön kuuluu FEM-mallien tekoa, johon tämä kone ei todellakaan sovellu. Ohjelman käynnistykseen menee jo minuutteja, saati sitten ~400mb mallin pyörittämiseen. Sitten kun ohjelma vielä päättää kaatua niin sehän vasta mukavaa on. Ehkä se aika ei niinkään haittaa noissa latauksissa, vaan se hitaudesta johtuva suunnaton vitutus joka laskee työtehoa 🙂
Tosin nyt ei ole pieni firma kyseessä.
Noh, i7-8700K:ta ei ole julkaistu vielä, joten sen suorituskyky eikä hinta eivät ole vielä selvillä. Itse veikkaan, että i7-8700K on useimmissa käyttötapauksissa nopeampi kuin R7 1700X, ja AMD joutuu laskemaan hintoja.
Koska i7-8700K ei välttämättä kellotu ollenkaan yhtä korkealle.
Koska i7-8700K maksaa rahaa ja alustan tuki tällä hetkellä on aika nolla tuleville prosessoripäivityksille.
Koska i7-8700K maksaa paljon rahaa.
Koska i7-8700K ei välttämättä nopeuta pelejä yhtään vielä, kun pelit eivät hyödy noin monesta ytimestä.
En kyllä Ryzeniäkään ostelisi tuolla kokoonpanolla. Ihan hyvä i7-6700K on.
Ei olisi kummallista jos 7700K säilyisi nopeimpana peliprossana juurikin noista syistä. Ei se useampikivinen vain välttämättä kellotu ylemmäs vaan jää ehkä alle. Mutta onhan useammasta ytimestä hyötyä jatkossa. Mutta ei sillä ole mitään merkitystä tämän uutisen kanssa suoraan.
Amd myy tätä nykyä paremmin… hyvä homma! Firma saa vähän massia ja jää toivottavasti rahaa vähän uusien kivien suunnitteluun. Intel joutuu ehkä miettimään hinnoitteluaan… mikä näkyy jo siinä, että kaksiytimiset häviävät ja kuusiytimisiä tulee mainstream prossiin. Kaikki hyvää kehitystä kuluttajan kannalta. Osti koneensa sisään rautaa miltä tahansa valmistajalta!
Onko tämä sitten merkki siitä että Intelin tuotteet ei käy kaupaksi?
https://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Core-i5-7500-4x-3-40GHz-So-1151-BOX_1132458.html
Intelin tuotteiden kanssa on todennäköisesti menossa odotteluvaihe, kun monet tietävät, että coffeelake on tulossa ja siinä tapahtuu potentiaalisesti erittäin huomattava suorituskykyhyppäys.
Ei tuo ole edes erityisen halpa hinta. Mindfactoryssä vaan on halvempaa kuin Suomessa:
Intel Core Intel® Core™ i5-7500 Processor (6M Cache.. 200€ | Hinta.fi
Ihan normaalia on siellä 250 euron prosessori (Suomessa) 200 eurolla. Tuostakin hinnasta ALV-alea on 10 euroa ja loput 15 euroa Mindfactoryn parempaa hinnoittelua..
Kannatta myyntimääriä katsoessa huomata myös, kuinka kauan prosessori on ollut myynnissä.
Yleensä uutta prosessoria myydään myyntiintulon yhteydessä paljon (ennakkomyynnin kasautuvat tilaukset ym.), ja myynti tasaantuu ajan myötä.
Tuon 7500:n myynti (kokonaisuudessaan i3-7100 – i5 7700 välisen segmentin) myynti on aika selkeästi laskenut sen jälkeen, kun ryzenit ovat tulleet myyntiin. i7 7700K:n myynntiin ryzenillä ei ole ollut kovin suurta vaikutusta, vaikka sielläkin on jonkinlainen myynnin hidastuminen nähtävissä.
katso liitettä 39839
Potentiaalisesti ei tapahdu muuta kuin moar cores ja vähän lisää kellotaajuutta. Lisäksi tarvitaan uudet emolevyt jotka ovat huonompia kuin AM4:t ja päivitettävyys nolla. En näe syytä miksi kovin moni noita odottaisi.
No nyt, varsinkin sinä olet ollut juurikin sitämieltä, ettö moar cores on se THE juttu, ei nyt kannata vaihtaa mielipidettä kesken kaiken.
Vanhan emon voi myydä pois vanhan prossun mukana.. Vaikka kuinka pinnistän, niin en onnistu näkemään siinä yletsepääsemätöntä ongelmaa.. Jättää vanhan kotelon, niin se kone näyttää ulospäin miltei samalta, joten ei siinä pitäisi olla ongelmaa..
Itse taas näen paljonkin syytä odottaa noita, jos olisi sitä mieltä, että voisi tässä vaikka päivitellä, muttei ole kuitenkaan pakko juuri heti nyt.
——————
Sen taas näkee, kumpi on parempi valinta, kunhan luotettavat kolmannet osapuolet testaavat nuo AMD:n kilpailevia tuotoksia vastaan. Nyt kun AMDkin on lopulta ilmeisesti, ehkä mahdollisesti saanut nuo prossunsa pois betatestivaiheesta ja suurimmat bugit on korjattu.. AMD:n alustassa on kuitenkin ilmeisesti omat hyvät puolensa myöskin, I/O puolella lähinnä. Tosin testeissä vähän tainneet toimia syystä tai toisesta ei niin optimaallisesti..
Näin. Ennen isoja johtopäätöksiä olisi kiva tietää, paljonko irtoprosessorien osuus on kaikista myydyistä prosessoreista…
Irtoprossujen osuus on kokonaisuutena varsin vähäinen. Läppärit ohittivat pöytäkoneet vuosia sitten myynneissä ja pöytäkoneista vain osa on itse rakennettuja ja loput tulevat OEM:iltä.
AMD:n kannalta kuitenkin muutaman miljoonan Ryzeninkin myynti kvartaalissa aikaansaa valtavan muutoksen firman tuloksessa ja liikevaihdossa.
Kun liikevaihto oli on ollut vuosi sitten jotain 1 miljardia per kvartaali, niin kaksikin miljoona prossua @ $150 / kipale keskihinnalla tekee jo reippaasit kasvua. Ja OEM konepakettien saatavuus jos on edes säädyllinen joulun pelikoneisiin, niin kyllä sieltäkin rahnoo tulee, vaikka Vega melkoinen floppi onkin.
Mikä ihmeen mielipiteenvaihto? AMD ei ole pitkään aikaan tuonut markkinoille tuotetta jossa ainoa ero edeltäjään on moar cores. Intel on nyt tekemässä juuri sitä. Sama arkkitehtuuri, sama valmistustekniikka, "sama" prosessorikanta, moar cores.
Vanhan emon voi tietysti myydä paitsi että mikäli se on LGA1151, tuskin hirveästi ostajia löytyy hyvällä hinnalla koska ei tue uusia prosessoreita.
Mihin testejä tarvitaan? Tiedolla "i7-7700K + 2 ydintä + lisää kellotaajuutta" pystyy jo nyt hyvin pienellä virhemarginaalilla ennustamaan miten kyseiset prosessorit pärjäävät testeissä. I/O puolella AMD vetää niin selvän kaulan etten näe edes pelaajalle syytä hankkia noita uusia Inteleitä.
En kyllä ite lähtisi varsinkaan R7 sarjan IO:lla hehkuttamaan. Threadripper asia erikseen.
@Griffin & @Threadripper : Voisitteko lopettaa kinastelun edes tässä ketjussa?
Virallinen: AMD vs Intel keskustelu- ja väittelyketju
Pidetään tämän ketjun sisältö markkinaosuuksissa ja myyntimäärissä. :tup:
Toivotaan että ennen joulua tulee enemmänkin noita markettikoneita Ryzenilla. Voisi kuvitella että tulee, kun voidaan markkinoida 6-ydintä 12-säiettä jne. isoilla luvuilla pitäen hinta silti maltillisena.
Onkos AMD:llä vielä muuten ainuttakaan OEM konepakettia myynnissä?
Inspiron 5675 Gaming Desktop PC | Dell United States
Dell Launches AMD-Powered All-in-Ones, Gaming Desktops – ExtremeTech
Myös AMD AIO 🙂
Näyttäs olevan Gigantissa HP:ta ja aceria r7 ja r5 pohjaisina.
Kappas, niin onkin.
Pöytätietokoneet – Tietokoneet – Gigantti
Mielenkiintoista että Jimms kertoo myydyistä prossuista olevan vaan n. 30% Ryzeniä, mutta kuitenkin kun järjestää listaukseen ostetuimmat, niin kymmenestä ostetuimmasta 6 on Ryzeniä.
Kysymys lienee kuuluukin, että onko tuohon lukuun otettu mukaan myös myydyt konepaketit vai ainoastaan irtomyynti? Jimm’sillä kun ei ole kuin yksi Ryzen 5 -konepaketti myynnissä ja loput Ryzen 7 -paketteja, poislukien erä Assembly-koneita. Ryzen 7 -pakettien hinnat on alkaen 1800 euroa, joten ei ole vaikea nähdä miksi Ryzeniä ei välttämättä liiku.
Mikä "yleisen työvaiheen n. 5-8 minuutin tuskaisen odottelun…" softa nopeutui 10-16x (ryzen) päivityksen jälkeen? Eikö koneita olisi kannattanut päivittää tuottavuuden takia (vuosia) aiemmin?
Luuletko todella, että Jimss valehtelee vai mitä oikein vihjailet? Eihän tuossa edes ole mitään ristiriitaista.
AMD-pojat on kyllä toisaalta kertoneet aikaisemmin myös, että eivät usko sitäkään, että Windows koneissa 80% on Intel, vaikka sen voi tarkistaa lukuisilta sivuilta. Kun on tarpeeksi punaiset lasit niin mihinkään ei voi uskoa, joka ei kerro Ryzenin ja AMD:n ylistyslaulua. Ne lasit päässä Vegakin alkaa kuulostaa hyvälle, vaikka hinnoittelu ei mennyt ihan miten piti.
Teit oman väärän päätelmän, syötit sen toisen ajatukseksi ja siitä provosoit itse itseäsi menemään trollausrampageen fanipojista. :rofl:
Annan 0/5, koska aikoinaan ylilyövät provot olivat hyvin tehty, mutta tuo oli väsynyttä. :dead::tdown:
[ot]Kyllä se meni, Vega 56:sta monessa paikkaa MSRP-hintaan. Vega 64:ssä on vähän extraa edelleen mutta jopa OCUK, joka väitti että "vain launhissa nämä hinnat ja ilman AMD:n alennuksia nää ois satasen kalliimpia", myy Vega 64:ää vain £20 yli MSRP:n[/ot]
Jos luet tarkemmin niin en tehnyt kyllä mitään päätöstä vaan kysymyksen :rofl::rofl:
Höh, no en tietenkään väitä että Jimms valehtelisi, mitä ihmeen intressejä sellaiseen olisi? Olisi pitänyt näköjään tarkentaa, että enemmänkin ihmettelen kun tuolla kärkipäässä näkyy kummankin valmistajan selkeästi eniten myyneitä malleja (1600, 1700, 7700K, 7600k jne.) ja AMD:n malleja näistä enemmistö ja silti osuus vain 30% näistä, niin kuinka ihmeen paljo Intelin sitten tytyy myydä näitä kymmenen suosituimman prossun ulkopuolelle jääviä malleja, että sille jää tuo 70% osuus.
Ja ei, en todellakaan ole mikään AMD-ylijumalan palvoja, vaikka Ryzen tällä hetkellä itselleni paremmin sopii. Sen valmistajan romua ostetaan, joka paremmin itselle sillä hetkellä mielyttä enemmän. Tähän asti se on ollut minulla Intel & Nvidia, mutta nyt ensimmäist" kertaa AMD prossupuolella.
Kuten jo sanoin niin ei tuossa ole mitään ristiriitaista. Matemaattisesti tuo on aivan mahdollista. Sinulta on nyt jäänyt vain jotain hyvin oleellista ymmärtämättä
Jimmsin ekasta 100 myydyimmästä prossusta 78 Inteliä ja 39 AMD.
Edit: tai siis sivulla 78 ja 39 mainintaa… numerot ei täsmäisi. 😀
Joo, katsoin tämänkin, mutta sieltä loppupäästä löytyy sen verran speciaalimpaa ja iäkkäämpää Inteliä että näitä tuskin kovin montaa elokuun aikana myydään siitä päätellen, kun yksittäisiä kappaleita myynyt threadripper löytyy siitä 40 sijan paikkeilta. (Ja joku sulla noissa numeroissa heittää, kun 78 + 39 = 117)
Muuten vaan AM4 platformin IO hakkaa LGA1151:n helposti. Eli kyllä keulisin kun otetaan molemmilta halpisalusta vertailuun.
Onhan tuossa selkeä ristiriita.
Pelaajat ostavat paljon Inteliä, myydyimmät prosessorit ovat AMD:ta, Inteliä myydään 2/3 ja AMD:ta 1/3. Johtopäätös: pelaajat ostavat Intelin dual coreja :smoke:
Vastataan nyt vielä tähänkin kun en aiemmin huomannut, että matematiikkaa opiskelleena kyllä hyvin tiedän että tuo olisi "matemaattisesti mahdollista", mutta oikeassa elämässä se ei ihan noin mene, koska noinkin isolla puljulla kuin Jimms, on todennäköisesti sillä top 1-5 myydyimmällä aika tasavahvaa myynti, eikä vielä senkään jälkeen ihan heti varmasti kovin räikeitä eroja tule.
Eiköhän JIMMS myy myös ihan peruskäyttöön /todella halppis kokoonpanoja. Niihin riittää erittäinhyvin nykyiset I3:t /Pentiumit (Integroiduilla näyttiksillään). Niitä voi sitten tarvittaessa päivittää I7:kaksi, jos tarvitseekin yllättäin prossutehoa. On siis sangen mahdollista, että niitä menee reppaasti..
Nykyisin "Äly" TV:t yrittävät hoitaa mediasoittimen virkaa, mutta niiden tomivuus on yleisimpiä tarjoajia lukuunottamatta (ja jopa niiden kanssa) vähän miten sattuu, joten kyllä olohuoneessakin kannattaa olla joku edullinen PC siinä TV:n kaverina, ihan mediatarpeisiin…
Kai niitäkin joku ostaa. Tosin i3:n päivittämisessä i7:n ei ole mitään järkeä.
Sehän riippuu täysin tarpeesta. Olipa prossu / kone ihan mikä tahansa, niin jos se tekee sen, minkä tarvitsee omasta mielestä hyvin, niin päivittämisellä ei ole järkeä.
Mutta sitten taas tuollaisessa aivopierussa: "I3->I7 päivityksessä ei ole järkeä" ei itsessään ole minkäänlaista järkeä.
Ei siinä yksiselitteisesti ole mitään järkeä. Jos ostaa yli satasen i3:n, täytyy odottaa niin kauan i7:n hinnanlaskua että siinä vaiheessa kannattaa jo ostaa uusi emolevy uudella prosessorikannalla. Muussa tapauksessa häviää rahaa verrattuna tilanteeseen jossa olisi heti ostanut i7:n. Näinpä i3->i7 päivitys menee järjettömäksi jo siinä vaiheessa kun ostaa i3:n.
Miksi ihmeessä pitäisi odottaa jonkun prossun hinnanlaskua. Jos tarvitsee jotain rautaa, niin yleensä se kannattaa hankkia. Ei se halppisalustan I7 niin merkityksellisen kallis ole, jos sille on tarve. Jos uudessa emossa on uusia ominaisuuksia, niin toki emokin kannattaa sitten vaihtaa, jos on sitä mieltä että ko ominaisuudet ovat itselle olennaisia.
—————-
Onkohan MF:llä nuo AMD:n prossut keskimääräistä halvempia Saksassa, jonka seurauksena se muu siellä AMD:tä suhteellisesti enemmän?
Ongelmana on vain se, että AMD mainosti julkaisussa tuotetta jota sillä ei ole ilmeisesti aikomustakaan myydä.
Pelkien korttien hinnat kuuluisi olla Saksassa 499€ (alv. 19%, EUR-USD 1.189) ja 399€ (alv. 19%, EUR-USD 1.189).
Euroopan halvin listattu Vega 56 maksaa kuitenkin 509€ (Red Pack) ja Vega 64 645€.
Yksikään jälleenmyyjä ei edes listaa pelkkää kortteja ilman pelejä.
Lisäksi huomioitavaa, että korttien mukana toimitettavien pelien arvo on kuluttajalle n. < 55€ (G2Play).
Ilman noita julkaisussa, olemattomille tuotteille ilmoitettuja haistavittuhintoja toki mitään ongelmaa ei olisi itsessään.
Toki noihin hintoihin kukaan täysijärkinen valitsisi Vegaa nVidian tuotteiden (1070, 1080, 1080 Ti) yli.
OCUK:lla ainakin on noita pelkkiä kortteja, euroiksi käännettynä Vega 56 noin 415€ ja Vega 64 noin 513€, sis. alv. 20%
Komplettilla on myös pelkkiä kortteja, euroiksi käännettynä Vega 56 noin 431€ ja Vega 64 noin 536€ sis. alv. 25%
Muistelisin nähneeni myös muualla, mutta nuo tarkistin vielä varmuuden välttämiseksi
OCUK:n halvat kortit on joko pre-order tai loppu, ja Kompletin kortit tulossa sivun mukaan hieman alle kuukauden päästä.
Nähtäväksi jää tuleeko niitä ylipäänsä ikinä.
Miten tää liittyy Ryzenin myynteihin vs. Intel?
OCUK Vega 64 £469 ja £479 molempia 10+ in stock. 56set on tosiaan loppu tällä hetkellä mutta lisää tulossa
Noi 64 ei ole halpoja (110€ yli SEP:n), mutta tosiaan halvempia mitä löytyy.
Brittien hintaseuranta ei jostain syystä listaa OCUK:ta ollenkaan :tdown:
Öö, wat? Noi on euroiksi käännettyinä 514,44 ja 525,39 euroa, mukana 20% VAT, miten se on 110€ yli 499€ SEP:n 19% VATilla?
Tässä ei tarvita kuin matematiikkaa:
Ostaa heti i7: kokonaishinta on sen mitä i7 maksaa uutena nyt.
Ostaa heti i3 ja päivittää myöhemmin i7: kokonaishinta on i3:n hinta nyt – i3:n myyntiarvo käytettynä + i7:n hinta kun i3 myydään.
Jotta alempi yhtälö tuottaisi pienemmän kustannuksen kuin ylempi, i7:n hinnan pitää laskea niin paljon että siinä vaiheessa alusta on vanhentunut. Lisäksi pitää huomioida "arvonlasku" kun käyttä i3:a i7:n sijaan.
Toisin sanottuna, mitään järkeä ei ole päivittää i3:a i7:n eli koko päivityshommasta katoaa järki samalla kun ostaa i3:n. Jos haluaa i7:n jossakin vaiheessa, se kannattaa ostaa heti.
Tottapa kyllä, säästöä ajatellen r3 tai r5 ostossa ei ole mitään järkeä jos ostaja meinaa päivittää prossun uuteen r7:aan.
OT: Miten paljon tehokkaampi halvin Ryzeni on verrattuna Intelin wanhaan i5-3570?
Kattelin, että Passmark antaa i5-3570 arvon 7046 ja Ryzen 3 1200 arvo 6920. Arvot aika samoissa. Tuo Ryzeni yli sata euroa ja ehkä tuon Intelin saa käytettynä samoihin hintoihin. Emo uusiksi..pläh sitten taas pitää vilkaista, kun mooren laki hivelee silmiä tyydyttävällä tavalla.
Keuliiko nuo Ryzenit peleissä kuinka hyvin yksittäisytimillä Intelia vastaan? Olen aivan kuutamolla näissä prossukehityksissä..:facepalm:
Ei välttämättä koska historian perusteella ei tiedetä miten R7:n hinta kehittyy. Sen sijaan i7:n hintakehitys tiedetään historian perusteella aika tarkasti. Hinnat eivät missään vaiheessa merkittävästi laske. Jossakin vaiheessa prosessorin saatavuus tippuu lähelle nollaa ja se "katoaa" markkinoilta.
Passmarkia ei kannata katsella.
Samoilla kelloilla yksi Ryzen ydin vastaa suunnilleen yhtä Skylake ydntä, tosin eipä Ivy Bridgekään paljoa Skylakelle häviä.
Jos emolevyn joudut ostamaan, ilman muuta Ryzen. Jos löytyy valmiiksi emolevy johon olet päivittämässä 3570:a, ottaisin silti Ryzenin koska LGA1155:llä ei ole kummoista tulevaisuutta. Jos DDR3 muistia löytyy paljon (16 gigaa etkä aio myydä), 3570:ssa voisi olla järkeä nykyisillä muistien hinnoilla.
Uusien kohdalla käy näin, mutta käytettyinä hinnat putoavat kyllä. Ja jatkossa vielä sukkelammin, koska nyt on alkanut kehitys ydinten ja säiemäärän lisääntymisessä, joten vanhojen suorituskyky verrattuna uusiin putoaa selvemmin.
Mielessä oli 56:n hinta :vihellys:
Käytettyjen hinnat seuraavat usein uusien hintoja. Joten jos Intelin prosessorit maksavat uutena paljon, miksi käytettyjen hinnat olisivat selvästi alhaisemmat? Niin, miksi.
Katsos kun paremmasta nyt joutuu vain maksamaan enemmän. Ei ne intelin prossut yleensä ole mihinkään halventuneet. Ne poistuvat markkinoilta, joten turha odotella jotain maagista ihme halventumista.
Jos huomaa tarvitsevansa enemmän suorituskykyä, niin sitten päivittää ja silloin joutuu luonnollisesti maksamaan. Ei ilmaisia aterioita ole. Nyt on olut erittäin poikkeustilanne, kun muutaman mallin hintaa on laskettu huomattavasti.
Jos tarvitsee lisäsuorituskykyä koneeseen helposti, niin ei se 380e paha hinta siitä ole. Jos taas ei tarvitse lisää prossusuorituskykyä, niin silloin eurokin on liikaa päivittelystä..
Ei tietokone ole "sijoitus". Se on "työkalu" ja parempi työkalu on kalliimpi, se nyt vain on niin.