
Saksan suurimpiin verkkokauppoihin lukeutuva Mindfactory julkaisee kuukausittain tilastot myydyistä prosessoreista mallikohtaisesti. Elokuussa AMD:n prosessoreita myytiin kappalemääräisesti ja rahallisesti enemmän kuin Intelin prosessoreita.
AMD:n prosessoreiden kappalemääräinen osuus oli 56 % myydyistä prosessoreista ja Intelin 44 %. Euroissa laskettuna AMD:n prosessoreita myytiin noin 1,8 miljoonalla eurolla ja Intelin prosessoreita 1,55 miljoonalla eurolla.
Mindfactoryn ylivoimaisesti suosituin myymä AMD-prosessori oli noin 200 euron hintainen kuusiytiminen Ryzen R5 1600 -malli, jota meni kaupaksi lähes 2500 kappaletta. Myös Ryzen R5 1600X- ja R7 1700 -malleja myytiin elokuussa yli 1000 kappaletta. Intelin prosessoreista eniten myytiin reilun 300 euron hintaista Core i7-7700K -mallia, jota meni kaupaksi reilu 2300 kappaletta ja Core i5-7600K -mallia myytiin 920 kappaletta.
Soitimme ja tarkastimme Suomen myyntitilastoja elokuun osalta Jimm’s PC-Storesta, jonka mukaan Intelin osuus Suomessa on edelleen erittäin vahva. Noin 70 % elokuussa myydyistä prosessoreista oli Inteliä ja noin 30 % AMD:tä. Jimm’sin mukaan heidän asiakaskuntaan kuuluu paljon pelaajia, jotka ostavat pääsääntöisesti ainoastaan Inteliä. Lisäksi AMD ei tue suomalaisia jälleenmyyjiä alennuksilla tai kombo-tuotetarjouksilla, joten markkinoinnin suhteen Ryzenin potentiaali on jätetty toistaiseksi täysin hyödyntämättä.
Uusia Core i9-7900X- ja Ryzen Threadripper -tehoprosessoreita on Jimm’siltä toistaiseksi myyty vain yksittäisiä kappaleita.
Palataan siihen mistä lähdettiin. Mikäli ostaa i3:n tarkoituksena päivittää myöhemmin i7:n, siinä ei ole mitään järkeä vaikka asiaa miltä kantilta katsoisi.
Mikäli taas ostaa i3:n ja "huomaa myöhemmin tarvitsevansa enemmän suorituskykyä", ei asia juurikaan muutu koska i3 on 2-ytiminen prosessori joka itsessään kertoo ettei sillä pitkälle pärjää.
Mikäli harkitsee i7 päivitystä, silloin ostetaan PentiumCeleroni tai AMD. i3:n ostossa ei ole järkeä.
No kerros nyt tyhmälle, että jos nyt Intelin paras kuluttajatason prosessori on nyt 4C/8T, ja nyt ois tulossa 6C/12T öpaut samaan hintaan ja halvempi 6C/6T, niin miksi sen edellisen mallisarjan 4C/8T-mallin arvo käytettynä ei putoaisi? Niin, miksipä ei. Tilanne on ollut toinen aiemmin, kun on jauhettu 4C/8T-malleilla ja muutaman prosentin nopeuslisillä per sukupolvi vuosikausia.
Eli siis ensin ostat ryzenin ja sitten päivität sen I7:aan. Niin tuo lauseesi on nyt ymmärrettävissä. Sensijaan tuo väitteesi on ihan yhtä absurdi, kuin aina ennenkin, eikä sillä ole minkäänlaista pohjaa, muuta, kuin mielipiteesi.
Tuossa oletetaan, että vanhojen valmistusta ei ajeta alas ja lisäksi, että porukat olisivat jostain syystä luopumassa noista joukolla. Ainankin kun on katsellut käytettyjen markkinoita ja sitä, miten nuo Intelin prossut on myyneet, niin on vaikuttanut siltä, että I7:hin ollaan oltu melkoisen tyytyväisiä ja niitä on pidetty yleensä vuosikausia. Vapailla käytettyjen markkinoilla niitä on ollut vain vähäsen. Markkinoille niitä on tullut jonkinverran vasta, kun ne ovat useita sukupolvia vanhoja..
Vaikkapa siksi ettei se 6C/12T ja 6C/6T sovi nykyisiin LGA1151 emolevyhin? Ovat siis eri kategorioissa käytettyjen markkinoiden kannalta.
Eli jos ostaa uuden emolevyn, ei siihen tietenkään laiteta uutena 4C/8T jos 6C/12T lähtee samaa hintaan. Jos omistaa jo LGA1151 emolevyn, ei siihen saa tungettua 6C/12T prosessoria kuitenkaan, joten tuskin hirveästi noiden vanhempien prosessorien hinnat laskevat.
Halusin tuolla yhdellä sanalla testata tartutko siihen jättäen kaiken muun huomiotta. Rapala toimi täydelisesti ":tup:"
@Threadripper jättää sitten turhat provot vähemmälle jatkossa.
Turha provo? Millä perusteella se oli turha jos yli 50 sanan viestistä saa toisen tarttumaan siihen yhteen sanaan eikä kommentoi mitään muuta?
Luulisi muutenkin tajuavan mitä tuossa tarkoitettiin, mutta onhan se helpompaa tarttua siihen yhteen sanaan, MOT.