HMD Global julkaisi Nokia G60:n yhdessä X-mallistoaan jatkavan X30:n kanssa syyskuun alussa. Nyt kaksikosta edullisempi, 350 euron hintainen Nokia G60, on saapunut myös io-techin testipenkkiin. Molemmat laitteet sisältävät Snapdragon 695 -järjestelmäpiirin ja G60 tuo ensimmäisenä G-sarjalaisena aiemmista X-malleista tutun tukilupauksen kolmelle suurelle Android-päivitykselle, kolmen vuoden kuukausittaisille tietoturvakorjauksille ja kolmen vuoden takuulle.
Muita Nokia G60:n pääominaisuuksia ovat suurelta osin kierrätysmuovista rakennettu runko, 120 hertsin virkistystaajuutta tukeva 6,58-tuumainen Full HD –näyttö, 4 Gt:n RAM-muisti ja 64 Gt:n tallennustila. Kamerajärjestelmä puhelimessa muodostuu 50 megapikselin pääkamerasta ja 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta yhdessä 2 megapikselin syvyystietokameran kanssa.
Testiartikkelissa tutustumme Nokia G60:een tavanomaisen testirutiinin mukaisesti noin viikon ympärivuorokautisen käyttöjakson pohjalta.
Lue artikkeli: Testissä Nokia G60
miten noi hämäräkuvat voi olla noin luokattoman huonoja, laatu vastaa 20 vuotta sitten julkaistujen nokialaisten laatua
Koska tuo kamerasensori ei ole mitenkään erikoinen ja vielä aika pienikin.
Sensorista ei sen paremmin tietoa ole että mikä tuo sensorin malli on.
Ei varmaankaan ollut myös pääsyä tai rahaa hankkia mitään kuvanparannus algoritmeja? Pixelit ainakin käytti samaa sensoria mallista toiseen, laskentateho ja algoritmit vaan paranivat.
Kai valmistajilla on aina omat algoritminsa minkä kanssa sähläävät. Ne ei vaan monesti ole parempia kuin Googlen algoritmit. Google kameran modin kanssa tälläkin varmaan saisi paljon parempia kuvia.
Elämä on kovaa, joskus jopa naurettavaa Apple iPhone 12 mini 64 Gt -puhelin, valkoinen (MGDY3) 628,90
No tämä.. nokiassa sentään saa puoleen rahaan vielä 120hz näytön ja usb c liittimen….
Mutta suorituskyky onkin sitten toinen juttu…
En tiedä mitä ihmiset kännykällään aina tekevät, mutta todennäköisesti reilulle 90% niiden aivan huippumallien käyttäjistä riitäisi aivan hyvin Snapdragon 695:n suorituskyky. Eihän peruskäytössä mitään eroa noiden välillä huomaa ja tuolla pyörii varmasti aika moni mobiilipelikin ihan mukavasti. Vielä kun huomioi sen, että nimenomaan huippumallit kärsivät eniten tappiin asti kellotuista prosessoreista ja lämpöongelmista, niin valinta pitäisi olla aivan selvä.
Jos luit artikkelin, niin siellä todettiin, että tässä tapauksessa puhelin hidasteli paikoin ihan peruskäytössäkin tuolla S695-piirillä.
Korkeasta suorituskyvystä on iloa myös peruskäytössä tulevaisuuden turvana, sillä laite pysyy päivityksistä yms. huolimatta pidempään sulavatoimisena.
Tuo johtunee todennäköisesti (kuten artikkelissakin pohdittiin) nykymittapuulla alhaisesta muistimäärästä. Ja onhan tuo hävyttömän hintainen, vaikka kaupasta saaneekin edullisemmalla hinnalla. Samalla piirillä varustettua (ja täälläkin ilmeisesti testailtua) Nord 2 CE litea on kaupoissa näkynyt 179 euron hintaan, mikäli saisi olla oikeastaan kattohinta tuolle HMD Globalin vehkeelle, koska ei muilta spekseiltään juurikaan ainakaan parempi.
No Lite monilla tavoin heikompi, oikeampi verrokki tuo CE2
CE2 on sitten jo eri piirillä.
Muistimäärästä ja mahdollisesti myös huonosta optimoinnista. Jokatapauksessa S695 on kaukana optimaalisesta, jos halutaan varmistaa sulava peruskäyttö koko elinkaaren ajan. Siitä olen aivan samaa mieltä, että samalla hinnalla saa huomattavasti parempaakin vastinetta rahoilleen.
Taitaa olla että nämä kalliimman pään puhelimen ostelijat päivittävät puhelimensa tiheämmin
Mutua vai faktaa? IMO se lippulaivapiirillä varustettu laite pysyy tod.näk. pidempään käyttökelpoisena (toimii sulavasti jne.) vs. laite joka hidastelee jo heti ostettaessa.
Kyllä ne halvemmatkin pysyy käyttökelpoisena ihan yhtä pitkään kuin kalliimmatkin. Suurinosa ainakin.
En toki tarkoita että rauta hidastuisi, mutta esimerkiksi hidastelu sen vuoksi, että sovellusten vaatimukset nousevat.
Niin no se toki. Tuskin mitään ihmeellisiä vaatimuksia tulee sovelluksiin tässä muutaman vuoden aikana. Siis noiden perus sovellusten ainakaan.
Android version vaatimukset vähän vaihtelee sovelluksen mukaan.