
Verkkokauppa.com on antanut tulosvaroituksen ja aloittaa muutosneuvottelut (entiset yt-neuvottelut). Yhtiö aikoo sopeuttaa liiketoimintaansa vastaamaan laskenutta kysyntää ja käynnistää tulosparannusohjelman. Ohjelmalla tavoitellaan vuositasolla 10 miljoonan euron tulosparannusta, josta vuoden 2023 aikana odotetaan toteutuvan noin 5-8 miljoonaa euroa. Osana ohjelmaa yhtiö myös tehostaa valikoimaansa.
Muutosneuvottelut alkavat välittömästi ja niiden piirissä on Verkkokauppa.comin koko henkilöstö, noin 770 työntekijää. Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistukset sekä olennaiset muutokset työsopimuksiin koskevat enintään 110 henkilöä. Suunnitelluilla toimenpiteillä tavoitellaan henkilöstökustannuksien osalta 6 miljoonan euron vuotuista säästöä.
Verkkokauppa.comin alustava vuoden 2022 liikevaihto laski 543 miljoonaan euroon ja liikevoitto 2,2 miljoonaan. Edellisenä vuonna 2021 liikevaihto oli 575 miljoonaa euroa ja liikevoitto 20,3 miljoonaa euroa.
Lähde: Verkkokauppa.com pörssitiedote
Myös Gigantti on ilmoittanut aloittavansa Suomessa muutosneuvottelut haastavassa markkinatilanteessa, jotka koskevat pääkonttorin tukitoimintoja ja alle kymmenen toimenkuvan merkittävää muutosta, yhdistymistä tai poistumista. Yhtiö ei kertonut tarkkaa euromääräistä säästötavoitetta, mutta myymälöitä ei aiota sulkea.
Neuvotteluja säästöistä käydään Elkjøp-konsernissa myös muissa Pohjoismaissa. Esimerkiksi Norjassa Elkjøp aikoo vähentää väkeään ja sulkea joitain myymälöitä niin, että henkilöstökulut pienenevät arviolta 12 prosenttia.
Gigantti teki Suomessa 2021/2022 tilivuonna 656 miljoonaan euron liikevaihdon (-4,5 %) ja 5,5 miljoonaa euroa liikevoittoa. Yhtiön nettotulos oli 4,1 miljoonaa euroa. Yhtiön tilikausi päättyy kalenterivuodesta poiketen huhtikuussa.
Lähde: Taloussanomat
Päivitys: Muutosneuvotteluista ilmoittaneiden joukkoon on nyt liittynyt myös teleoperaattori Telia. Telian neuvottelujen piirissä on noin 800 henkilöä ja neuvottelut koskevat infrastruktuuriliiketoimintaa, Common Products and Services -yksikköä ja osaa Suomen tukitoiminnoista.
Telian muutosneuvottelut voivat yrityksen mukaan johtaa yli sadan työtehtävän päättymiseen. Suomessa Telia työllistää noin 4000 henkilöä.
Lähde: Helsingin Sanomat
Verkkokaupan Outlet Jätkäsaaressa ei kyllä ole 10 vuoteen tarjonnut todellisia alennuksia. Sieltä on voinut käydä katsomassa ne tuotteet, joita ei kannata ostaa suuren palautusprosentin vuoksi.
Aika raflaavaa tämä uuskielinen uutisointi kyllä. Nykypäivänä työpaikat vaihtuu jokaisella alalla. 770 työntekijää miinus 70 koko Suomessa ei ole yhtäkuin sivutoimipisteen sulkeminen.
Verkkis on kyllä kotimaisen omistuksensa takia oma suosikki. Gigantti ja Power lienee samassa omistuksessa, kun niiden molempien ATK-järjestelmäkin on sama ja tilaustuotteet tulevat molemmilla Oslosta.
Eri omistajat on Gigantilla ja Powerilla.
Gigantti on osa norjalaista Elkjøp-konsernia, jonka puolestaan omistaa monikansallinen yhtiö Currys plc.
POWER Finland on POWER Internationalin omistama yritys. POWER Internationalin omistavat AWILHELMSEN AS ja Dolphin Invest AS Øivind Tidemandsen.
Mielenkiintoista. Kyselin tästä Powerin myyjältä huomattuani yhteisen atk-järjestelmän ja keskusvarasto olevan molemmilla Oslossa, niin se sanoi, että muitakin yhtäläisyyksiä on tarkemmin niitä määrittelemättä.
Täh? Gigantin keskusvarasto – Gigantti verkkokauppa
Gigantin varasto on kyllä Ruotsissa Jönköpingissä, ei missään Oslossa.
E. Ja Wikipedian mukaan Powerinkin keskusvarasto on Ruotsissa.
Power – Wikipedia
fi.m.wikipedia.org
XXL ja Power on samassa omistuksessa (Tidemandsen&co), mutta Gigantti kuuluu Elkjöp-konserniin, jonka omistaa brittiläinen Currys joka puolestaan on pörssiyhtiö.
Atk-järjestelmäkään ei ole sama, joitakin vuosia sitten molemmat kyllä käyttivät EMSP:n Elguide -nimistä päätepohjaista järjestelmää, mutta muutama vuosi sitten Elkjop vaihtoi SAP-pohjaiseen järjestelmään.
vastaavasti nyt maaliskuussa ovat havahtuneet että "hitto 2023 vuoden versiot puhelimista/telkkareista/läppäreistä tulee jo" mutta hyllyt ja varasto on täynnä viimevuoden malleja
sitten ei kuitenkaan kehdata yli -10% alennusta laittaa ku katteet häviää
Vähän oikoen, Norjalainen Tidemandsen aloitti kodinkone kaupalla, joka kasvoi (konserni joka mm omisti Gigantin), sen jälkeen tutun näköisellä konseptilla urheilutavara kaupan, Ja osakkaana myös Powerissa (Muistaakseni Expertin 2000 luvun talousvaikeuksien jälkeen, vaikeuksia taisi Elkjøp/Gigantin menestys vauhdittaa)
Hän oli ymmärtääkseni irtaantunut Elkjøpistä ennen vuosituhannen vaihtumista, jonka jlkeen siis XXL perustettu.
Gigantin myymäläverkostossa 16.3. käynnistyvien muutosneuvotteluiden myötä yritys jatkaa kannattavuuden elvyttämistään. Muutosneuvotteluiden piirissä on 960 Gigantti Oy:n työntekijää yhteensä 21 myymälässä.
Kaikki neuvotteluissa olevat toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa enintään 150 henkilön työsuhteen olennaisten ehtojen muutoksiin, osa-aikaistamisiin ja työsuhteen päättämisiin. Neuvottelujen alkaessa irtisanomistarpeen arviona on enintään 100 henkilöä.
Gigantti Oy aloittaa muutosneuvottelut toiminnan tehostamiseksi myymäläverkostossa
http://www.mynewsdesk.com
"Kaikki myymälät jatkavat toimintaansa, eikä yhtään myymälää suljeta."
Gigantin muutosneuvottelut päätökseen
http://www.mynewsdesk.com
https://www.nokia.com/fi_fi/about-us/news/releases/2023/05/03/nokia-suunnittelee-jatkavansa-muutosprosessiaan-suomessa/