
Microsoftin Windows 10 saa tänään merkittävän päivityksen, kun käyttöjärjestelmä päivitetään RS4- eli April 2018 Update -versioon. April 2018 Update oli tarkoitus julkaista jo aiemmin tämän kuun aikana, mutta huhujen mukaan lopullista koontiversiota jouduttiin muuttamaan loppumetreillä alkuperäisestä julkaisuversiosta löytyneen bugin vuoksi. Lopullisen Windows 10 April 2018 Updaten versionumero on 1803 ja koontiversio 17134.1.
Windows 10 April 2018 Updaten merkittävimpiin ominaisuuksiin kuuluu jo aiemmin esitelty Timeline, joka helpottaa esimerkiksi tietyn kesken jääneen työn löytämistä visuaalisella aikajanalla kansiorakenteiden selailun sijasta. Oletuksena Timeline näyttää tiedostoja ja nettisivuja viimeisen 30 päivän ajalta, mutta käyttäjä voi halutessaan poistaa ominaisuuden käytöstä kokonaan. Aikajana mahdollistaa historian näyttämisen myös useammasta laitteesta, mikäli niitä käytetään samalla Microsoft-tilillä.
Käyttötottumustensa ja muiden tietojen jaosta huolissaan olevat käyttäjät saavat ilokseen uuden Diagnostic Data Viewer -ohjelman. Ohjelma mahdollistaa kaikkien Windowsin keräämien telemetriatietojen tarkastelun ja hallinnan. Käyttäjän tietosuojaan liittyy myös ohjelmien lupakäytännöt. Jatkossa UWP-ohjelmat joutuvat erikseen kysymään lupaa käyttää esimerkiksi tietokoneen webbikameraa ja käyttäjä voi päättää esimerkiksi niiden mahdollisuudesta päästä käsiksi käyttäjän muihin tiedostoihin. Valitettavasti ominaisuus ei toimi Win32-sovelluksilla, vaan oikeuksien hallinta on toteutettu UWP:n tuomien mahdollisuuksien avulla. UWP eli Universal Windows Platform on Microsoftin sovellusrajapinta, joka parantaa mm. tietoturvaa Win32-sovelluksiin verrattuna.
Tiedostonjakoa helpottaa uusi Nearby sharing -ominaisuus. Bluetoothin avulla toimiva ominaisuus mahdollistaa tiedostojen helpon jakamisen lähellä oleviin laitteisiin ja sen voi konfiguroida sallimaan jako joko kaikkiin lähellä oleviin laitteisiin tai vain käyttäjän omiin laitteisiin.
HDR-näyttöjen käyttäjät toivottanevat tervetulleeksi Windowsin parannellun HDR-tuen. April 2018 Updaten myötä Windows pystyy itse tunnistamaan, onko tietokone kykenevä HDR-sisällön toistoon, jonka lisäksi mukana tulee vielä kokeellinen versio HDR-kalibrointityökalusta. Korkean resoluution käytön pitäisi niin ikään parantua uuden ”Fix scaling for apps” -ominaisuuden avulla. Käyttäjällä on myös mahdollisuus asettaa haluamilleen ohjelmille yleisestä poikkeavat skaalausasetukset.
Esimerkiksi kannettavissa on usein käytössä sekä prosessorin integroitu että erillinen näytönohjain, joiden välillä Windows ja näytönohjaimen ajurit pyrkivät päättämään, kumpaa näytönohjainta kulloinkin käytetään. Windowsin uuden päivityksen myötä käyttäjä voi asettaa ohjelmakohtaisesti Windowsin käyttämään aina haluttua näytönohjainta.
Voit tutustua kaikkiin Windows 10 April 2018 Update -päivityksen tuomiin uudistuksiin Microsoftin Windows-blogissa.
Pistetty uusiksi levynsiivous työkalu?
Tuo löytyy kympin asetuksista, se vanhakin on ehkä tallella, en vaan osannut löytää sitä.:vihellys:
Löytyy myös vanha versio edelleen. Win+disk antaa hakutulokseksi vanhan
Off-topiccia. Minulle on tullut kännykkään tänä vuonna 2 käyttöjärjestelmän päivitystä MS 640 XL:lle ja ei siinä mitään merkittäviä muutoksia ole ollut. Selain on omasta mielestäni vakaampi kuin mitä aiemmin oli ja se oli hidas, jos oli kauan saman selaimen pitänyt kännykässä pitkään avoinna kuin muutaman päivän ja leikkinyt jatkuvasti sammuttamatta sitä ollenkaan.
Kohta sitten siirryn HMD:n luuriin ja pitäisi vain ruveta tutkiskelemaan eri malleja ja hintoja.
Siihen tulee vain turvapäivitykset. Toinen oli näitä ennustavan suorituksen turvakorjauksia ja toinen oli johonki ammattimaisen virtuaali ympäristöön liittyvä. Joka tapauksessa melko tyhjiä päivityksiä.
Edgeen tuli joku IE ympäristön toiminnan korjaus.
Suosiolla asennan kaiken uudestaan tikun kautta (joka pitää ensin päivittää April), ei siinä muuta toivottavasti ajurit pelittää.
Minulla on ainakin aivan hel**tillisiä vaikeuksia xD
Jäätyy aina 75% jälkeisessä bootissa. Virheilmoitus tuttu usean vuoden takaa
"Error DU DU::CDUSession::Search: Failed to set WU internal configuration property for targeted scans. hr = 0x80070057"
Tämä siis logista napattu. Asennusvirhe on Windows Updaten puolella on 0xc1900130.
Kolmatta tai neljättä tuntia huhkitaan, antivirus softaa poistettu, "ylimääräisiä" vehkeitä nypitty irti, SFC:tä ajettu ja nyt otettu HPET:tiä BIOS:ta pois päältä… Katsotaan… Imaisin jo asennusimagenkin tikulle, jos sillä saisi menemään xD
Tosiasia on, että pitäisi kyllä vetää ihan tyhjältä pöydältä. Tämä on niin monta kertaa päivitelty ylöspäin ja vissiin kertaan tai pariin jopa käyttisversiosta toiseen… Mutta millään ei viitsisi ;p
Jep vaikuttaa että siellä on jokin solmussa vanhasta versiosta. Tikulle uusi versio. Varmistus että tikku boottaa. Kaikki muut levyt irti. Kometo kehotteessa diskpart -> list disk -> select diskx -> clean ja sitten asennus. Hyvä tulee kun ei ole virheitä perusteissa.
Nimenomaan hyvä juttu että päästään eroon tuosta täydestä #000000 mustasta, joka ei näytä hyvältä ei sitten mitenkään. Tästä on MS saanut aika paljon kritiikkiä. Tummanharmaa on paljon parempi, jota myöskin käytetään kaikissa ammattilais-softissa kuten Photoshopit jne. jos on tumma teema käytössä. Omasta mielestäni sais tuo Edge olla vielä piirun verran vaaleampi. Ainoa hyöty siitä on AMOLED näytöille joissa akkua säästyy, mutta niitäkin on aika vähän Windows puolella enkä kyllä itse siedä täystummaa teemaa omalla Galaxy S7:llakaan.
Tumman harmaassa ei itsessään ole vikaa, mutta olisivat sitten kerralla vetäneet koko osoitepalkin ympäristön samaan tyyliin, eikä noin että ylhäältä läpikuultava harmaa, alapuolella mustaa ja aktiivisen tabin korostus mustalla
Joo, MS:llä on kyllä vähän hakusessa nää tummat teemat sitä en kiellä. En siis puolustele mitenkään, mutta kyllä tuo Edge näyttää jo paremmalta kun mitä tuo "Asetukset"-sovellus tummalla teemalla.
Tuo Edgen hehkutus alkaa mennä kyllä todella epätoivoiseksi. Hirveä henkselien paukutus "uusista" ominaisuuksista joista lähes kaikki ovat olleet kilpailevissa selaimissa jo vuosia. Sen ymmärtäisi jos kyseessä olisi jotain oikeasti uutta, mutta nyt otetaan vain osa takamatkasta kiinni ja päästään melkein kilpailijoiden tasolle, niin siitä ei kannattaisi kauheasti metelöidä.
Oletusselaimeni ei edelleenkään tule vaihtumaan Edgeen uusimpien muutosten jälkeenkään.
Taisi olla pilvessä suosittu.
Ubuntu Linux is the Most Popular Operating System in Cloud
Tarkista tiedostojärjestelmä ja resetoi Windows Update alkuun. Minulla sekoili kanssa yhdellä koneella, mutta sain sen asentumaan noilla tempuilla.
Työasemissa varmaan prosentin, mutta huomasin että muutamallakin palstalaisella oli joku linukka tuolla työpöytäkuva-langassa.
Jep, kaikki nuo tuli vielä eilen yöllä tehtyä, tuo 130-loppuinen virhe häipyi WU:n korjauksella (tuli ilmeisesti siitä, että alunperin laitoin korjauksen juoksemaan samalla aikaa, kun taustalla jo taas asenteli tuota päivitystä). Mutta sitten palattiin vain entiseen 101-loppuiseen virheeseen. Joka viittaa johonkin ajurimigraatiovirheeseen. Minulla ei vain tuon 101:n jälkeen ollut perässä mitään tarkentavaa koodia. Ja logissa on sen verran iso määrä virheitä, että en näe mitään järkevää toimenpidettä, jolla alkaisin yrittämään tuota korjata…
Summa Summarum, nielen laiskuuteni ja asennan koko Winukan puhtaalta pöydältä…
Kuten aikaisemmin mainitsin, tämä olisi oikeasti pitänyt tehdä jo tovi sitten. Koska alussa taidettiin lähteä joko W7 tai W8:sta, on vaihtunut emolevy, prossa, boottilevy NVME-SSD:hen jne. 😀
Eikä missään välissä asennettu käyttistä uudelleen. Eli oikeastaan suuri ihme, että näinkin kauan on onnistunut väistämään sen rumban 😉
Mites tuleeko tämä jakeluun yhtäaikaa vai ryhmittäin kun ei näy updatea minulle automaatilla tulevan?
Kaippa sitä pitää ajaa full backup c:stä ja laittaa update menemään.
Olikin defer upgrades päällä niin ei siksi tuo iskenyt.
No, eipä tässä kiirettä. Sain vasta toisella koneella lataus/asennuslooppin jääneet huhtikuun päivitykset paikalleen, nauttia hetki tästä. Muitten raporteista sitten katella koska uskaltaa hypätä tuleen, muistaakseni 30 päivää pistin armonaikaa ominaisuuspäivityksille. Jospa siinä ajassa enin osa bugeista hioutuu jo pois…
Muutes… muistakaahan kertoa sitten, miltä osin asetukset nollaantuvat uuden version myötä.
Kyseli uudestaan tietojenkeruu asetukset…
Muuten täysin kivuton omassa masiinassa. Mutta en ole sörkkinyt systeemiä muuten, joten aika oletuksella mentiin.
Olikos niihin luvassa lisää säätöä tämän päivityksen myötä? Taikka että näkee missä määrin ja mitä tietoa kerätään?
Mikäköhän vika kun ei asennus onnistu vaan tulee virheilmoitus:
"Viimeisin epäonnistunut asennusyritys 1.5.2018 – 0xc1900101"
Vanhemmissa versioissa joillakin auttanu.
To fix it I ran Disk Cleanup -> Clean up system files. Rebooted, then ran the auto update repair utility on the MS site. Then I rebooted again re-installed Win10 and it setup perfectly.
I encountered error code 0xC1900101 – 0x20003 as well; I believe this problem is caused by device drivers that are not certified. I updated all device drivers with the most current drivers available from the Microsoft Update Catalog. I uninstalled third party applications and started the Windows 10 download & install again. The second install completed successfully.
Sattuuko koneessa olemaan Citrix client?
Siis jonkun softan ajurihan tuon ilmeisesti aiheuttaa
Ei tietääkseni. Mikä lie tuo onkin?
Seuraavaksi kannattaa varmaan kokeilla antivirus pois päältä ja jos koneessa on jotain Asus AI, kellotussoftia yms. erikoisuuksia, niin uninstall niille ja uusi yritys
Katseleppa minun viestejäni tuosta ylhäältä. Viittaa käsittääkseni ajureihin. Tosin, itselläni oli kaikki ajurit päivitelty ja ihan kunnossa. Antivirusta voi koittaa, mutta tiedä häntä… Sain juuri koneeni sellaiseen "perustilaan", että about kaikki peruskilkkeet on kohdillaan.
Tosin Kasperskyn pe**ele ei suostunut enää ebayn halpakoodilla aktivoitumaan uudestaan, vaan vinkuu että aktivoitu liian monta kertaa (10 koneen koodi ja tyyppi myi ilmeisesti yksitellen, sama koodi samaan koneeseen, niin ei enää uudestaan aktivoidu… Outoa.)
Sen siitä kait saa, kun yrittää joskus säästää 😉
Perkele.
Ensin PureVPN jotenkin rikki ja kone ei pääse nettiin. Korjaantui poistamalla PureVPN:n asennus.
Sitten se pahempi juttu, jonka huomasin kun aloin katselemaan levyasemien statusta. Päivitys oli jostain syystä korruptoinut USB-telakassa (Fuj:tech Clone Dock 2 USB 3.0 ‐telakka kahdelle 2.5"/3.5" SATA-kiintolevyille 29,90 €) olevien levyjen kirjanpidon. Telakka on sellainen, että se rikkoo jossain vaiheessa kirjanpidon ollessaan muistaakseni AMD:n USB3-portissa ja toimii kunnolla vain emolla olevassa ASMedian piirin takana olevassa portissa. Ilmeisesti päivityksessä on tehty jotain asennuksia ja kaksi levyä taas korjattavana. Pirullisen hidasta hommaa, mutta onneksi onnistuu kuitenkin.
PureVPN oli ja on minulla kyllä asennettuna. En ole sitä vielä käyttänyt päivityksen jälkeen, mutta ei aiheuttanut itselle mitään ongelmia että oli asennettuna.
Tässä herää kysymys, että miksi kukaan edes käyttää moista telakkaa, jos sen tiedetään hajottavan tiedostojärjestelmän jossain vaiheessa? Päivitys tai ei, niin tuolla telakalla pitäisi heittää vesilintua ja kiireesti.
Laittaisin tuon AMD:n bugisen USB3-firmwaren tai ajurien piikkiin. Telakka toimi Win7:ssa Intel-alustalla ilman mitään ongelmia, Linuxin kanssa ei ongelmia ja Win10:lläkin ASMedian portissa ennen tätä ihmeellistä kuprua. Mutta vaihtoonhan tuo täytyy laittaa, ei auta mikään.
Tuota päivitystä asennettaessa kysyi taas noista Microsoftille lähetettävistä tiedoista..miksi ei ollut vaihtoehtoa, että 'älä lähetä mitään tietoja' vaan piti valita kahdesta pahasti se pienempi?
Kone oli siinä päivityksessä koko ajan ennen näitä creators updateja koska miljoona ongelmaa joka foorumin käyttäjällä, varsinkin peleissä jotain stutteria.
Noh päätin eilen formatilla pistää saman tien kaikki sileäksi ja nyt ne kaikki päivitykset ajantasalle.
Stutteriahan sieltä pukkaa peleissä, googlettanu aika paljon nyt ja ei tunnu olevan mitää varmaa fixiä vaan joku saattaa toimia jollekkin, joku toinen jollekkin toiselle ja ei mikään joillekkin -> menevät takasin ennen creators update päivitettyyn win10 versioon tai win7.
Onko kenelläkään muulla samaa ongelmaa tai vihjettä mitä vois tehdä.
amd:n piirisarja ajureissa on usb driveri eli oletko kokeillut tolla vai sillä mitä ms käyttää defaulttina?.Asmedialla on myös omat ajurit eli niilläkin voi kokeilla että tuleeko ongelmia.
Molemmat ajurit on päivitetty, on ollut tapana käyttää valmistajan ajureita jos ne vaan löytyy.
Emon kaikki sata-paikat on jo käytössä 😉 Eikä tuosta mitään kloonaustoimintoa tule käytettyä, levyt on vaan lisätilan takia tuossa telakassa kiinni.
Minusta vika näytti siltä, että nimipalvelimeen ei saatu yhteyttä. Pingi toimi ip-osoitteella, esim. 8.8.8.8 vastasi normaalisti mutta sitten nimellä se ei enää onnistunutkaan. Windowsin verkonhallinta näytti yhteydelle "Ei internet-yhteyttä". PureVPN:n poiston jälkeen lähti toimimaan saman tien. Voi olla jotain tekemistä sen kanssa, että viime viikon aikana tuli kokeiltua erinäisiä VPN-ohjelmistoja ja yhteyksiä ja niistä on tietysti voinut jäädä jotain roskaa sopivasti olemaan.
ne joilla on "tavallinen" päivityssykli käytössä…mitä näyttää winukan versioksi?
Ihemettelen vain että yleensä preview-päiväristä viralliseen on tullut aina "isompi" päivitys ja nyt ei, itsellä näyttää tältä kun tuli päivitys,asennuspäiväksi antaa kuitenkin jotain muuta kun nyt ilmestyneen:
katso liitettä 98384
Vieläkö classic shell toimii? Itsellä se selvinnyt kaikista aiemmista päivityksistä, ehkä siksi että itselle ei ollut se uusin siitä vaan sitä edellinen versio. Mutta ilman sitä ei kyllä mitään hajua miten windowsissa mikäkin toimisi, eikä tietenkään halua edes yrittää. On vain niin selkeä se Classicin menut.
Johan classic shellin tuki ja kehitys on loppunut ajat sitten…
Tiedän, mutta se ei vaikuta siihen että toimiiko se vai ei.
Toi näyttäisi olevan uudempi kuin täällä asentunut .1-versio. Tämä Windows-asennus ei ole mukana Insider-ohjelmassa.
Ok. ihmettelin vain kun ensimmäistä kertaa varsinaisen julkkarin jälkeen ei tullut isompaa ns. lopullista päivitystä…
EI tullut hirveästi microsoftin mainosohjelmia tällä päivityksellä ja samalla pystyi puhetunnistus ja kirjautumis vaihtoehdot valitsemaan heti alkuun.
Nyt löyty eka ongelma april upgraden jälkeen. Google drive sync lakkasi toimimasta ja kun yritän logata sen ohjelman niin se kyllä kirjaantuu, mutta ei etene kohdasta kirjaudu minnekkään.
Softan uudelleen asennus auttanee tai ainakin joskus itsellä teki samaa.
Hienosti asentui vanhempaan Vaio läppäriin. Toistaiseksi ei mitään ongelmia.
Joo en tiedä johtuiko sittenkään tuosta. Jostain syystä se vaan vaati että avaan selaimella sen tunnuksen ja hyväksyn sieltä erikseen tuon. Ohjelma voisi kyllä vähän selkeämmin sanoa että se selain on PAKKO avata linkistä ja hyväksyä nuo.
Sitten tuli vastaan toinen ongelma joka liittyy 100% varmuudella april upgradeen. Mikrofoni ei enää toiminut. Hassua tässä on että kun tuon upgraden jälkeen se kyselee lupia niin puhutaan mielestäni store apeista ja sitä että annetaanko ohjelmille oikeus mikkiin. Lisäksi kun tuonne menee niin siellä näkyy ohjelmat vielä erikseen jolle nuo voi määritellä ja siellä ei esim. discordia ja steamia näy listalla. Silti se blokkasi mikin siis kaikilta ei Appeilta jos meni upgraden jälkeen sen eston valitsemaan. Bugi? Korjausohje:
The microphone is no longer working: Go into the settings and look under the item Privacy, if apps are allowed to access the microphone.
Toimii.
Mielenkiintoisia kokemuksia tästäkin päivityksestä tuli 😉
Eli, kun päätin lopulta että helpoin on asentaa pitkästä aikaa tyhjältä pöydältä ja mietin, josko muutama ongelmakin katoaisi samalla… No, lopputulema on ehkäpä se, että ongelmia on enemmän xD Pari esimerkkiä…
Kun omaan Xbonella Gamepassin, niin on tullut asennettua muutama peli myös pc:lle sitä kautta. Lähinnä nyt tulee mieleen Gears 4, joka taitaa olla jotain 100 gigan korvilla lataus. 256 Samsung 950Pro käynnistyslevynä, niin muutin Windowsin asennuskansion toiselle levylle wanhalla asennuksella. Nyt uudella asennuksella se kansio on pakko tyhjätä, kun Wintoosa ei anna "palauttaa" sitä. Kiva latailla taas nuo turhaan uudestaan…
Firefox alkoi pätkimään Youtubessa urakalla, edes 1080p/30-videot eivät toistu ilman hirveää framedroppia. On kokeiltu vanhempaa näyttisajuria, uusinta näyttisajuri, add-oneja käynnistystä. Mikään ei auta. Tämä siis uusi FF-asennus ja sitten syncattu omat asetukset takaisin. Esim. Edge toistaa kaikki pätkimättä. Aikaisemmin FF tiputti frameja ainoastaan 4k/60-materiaalilla ja jossain välissä kuukausi takaperin nekin alkoivat toistua kunnolla (wanhalla asennuksella). Onko tämä ongelma sitten yhdistelmä Windows-päivitystä, FF:ää ja näyttisajureita… Ei tiedä. Kai se pitää sitten katsoa tuubi Edgellä ja toivoa, että joku päivitys johonkin tulevaisuudessa auttaa tuohon…
Steam ja Ratukan profiilit. Pelit näkyy Steamissä asennettuna, eli siirsin asennuksen, en asentanut uudestaan ja alkanut asentamaan kaikkia pelejä uudestaan. Jotain 370 peliä, kuka jaksaa kliksutella niitä kaikkia… Pelit toimii kyllä, mutta ilman oikeaa uudelleen asennusta Steamistä, ratukan profiililista ei suostu pelejä sinne lisäämään scannauksella (lukee kaiketi rekisteriä). Eli, jos haluan ne pelit sinne profiililistaan saada, pitäisi kopioida kaikki Steam-pelit toiselle asemalle, käydä yksitellen uninstalloimassa ne, kopioida kaikki pelit takaisin Steam-kansioon ja sitten installoida ne Steamistä yksi kerrallaan uudestaan… Ei helv… Ei jaksa xD Tai lisätä manuaalisesti ratukan profiililistaan, eikä jaksa kyllä kliksutella kaikkia sieltäkään 😉
Ja sitten potentiaalisesti vielä kaikilla muilla vastaavilla (Origin, UPlay jne) sama rumba myös…
Sen koontiversion voisi aina mainita näissä päivitysuutisissa.
Totta, lisäänpä puuttuvan maininnan.
Originin kanssa ei ainakaan ollut mitään ongelmaa, kun teki homman kuten aiemminkin.
1. Olkoon pelejen backupit Origin backup-kansiossa
2. Laittaa esim. Battlefield 4 asentumaan Originista, minne nyt sen haluaa asentaakaan
3. Kun lataus lähtee käyntiin, Originin pauselle ja kiinni
4. Siirtää/kopioi backup-kansion tiedostot "uuteen" asennuskansioon
5. Origin takas päälle ja antaa latauksen jatkua. Hetken kestää, kun kone käy tiedostot läpi, "asentaa" ne uudestaan ja homma on siinä.
Joskus aiemmin riitti, että laittoi asennushakemistoksi suoraan sen hakemiston, missä vanha peli oli asennettuna, mutta pari viimestä kertaa Origin halusi jostain syystä tuhota ko. kansion ja ladata kaiken uudestaan. Siksi pieni kikkailu.
Tuo uwp on muuttunut paskanjäykästä pelkästään vaan jäykäksi, edelleenkään samat temput ei onnistu mitkä ovat onnistunu jo maailman sivu kaikissa muissa peli/sovelluskaupoissa. Alun siitä, ettei voinu edes päättää minne sovelluksen haluaa asentaa on päästy pitkälle, mutta vielä on käyttäjäystävällisyys aika kaukana siitä että ms storesta mitään ostaisi jos suinki vaan muualta saa. Ainoa tapa houkutella asiakkaita lienee toi cross play.
Ja jos uwp kansio pitää joskus syystä taikka toisesta poistaa, niin ei ihan shift+delillä onnistu se.
Näinpä, ei ole oikeuksia edes katsoa kansiota. Pitää ensin ottaa oikeudet. Tosin, nyt kun yrittää määrittää sen uuden asennuskansion, niin se kyllä sanoo että tyhjennetäänkö vanha kansio xD