Windows 11:n tänään jakoon tullut päivitys tuo tekoälyä muun muassa Paintiin ja Snipping Tooliin, Windows Copilot -tekoälyavustajan esiversion käyttäjien kokeiltavaksi sekä modernisoidun version File Explorer -tiedostoselaimesta.

Microsoft piti viime viikolle Surface-perheeseen ja tekoälyyn keskittyneen tapahtuman. Tekoälypuolella valokeilassa oli Copilot ja Windows 11:n tänään jakoon tuleva päivitys. Tuttuun tapaan päivityksen jako on porrastettu, joten se ei välttämättä löydy heti ladattavaksi kaikilta ainakaan ilman kiertoteitä.

Copilotin ensimmäinen versio tulee saataville aluksi Windowsissa ja se lisätään Bingiin, Edge-selaimeen sekä Microsoft 365 -alustalle syksyn aikana. Microsoftin mukaan Windows 11:n uudessa päivityksessä on yli 150 uutta ominaisuutta ja Paint, Photos ja Clipchamp ovat vain esimerkkejä tekoälypäivityksen saaneista sovelluksista.

Microsoft tulee tuomaanBing-chattiin tuen OpenAI:n tuoreimmalle DALL.E 3 -mallille kuvien luontiin tekstistä. Tekoälyä hyödynnetään myös verkkokaupoissa shoppailussa ja Bing osaa jatkossa huomioida vastauksissaan myös käyttäjän aiemmat haut sovelluksessa. Aikataulua Bingin päivitykselle ei kerrottu Microsoft 365:n Copilot yrityksille julkaistaan marraskuussa. Voit tutustua niihin tarkemmin Microsoftin blogissa lähdelinkin takana.

Windowsin Copilot on virallisesti vielä esittely- eli preview-versio, sen avulla pitäisi olla helppo automatisoida joitain tehtäviä tekoälyn tehtäväksi, mutta aika näyttää miten se käytännössä sopeutuu käyttäjien eri käyttötapoihin. Copilotiin pääsee käsiksi Win+C-näppäinyhdistelmällä.

Uutisoimme jo lyhyesti klassikkosovellus Paintin uudistumisesta taso- ja läpinäkyvyystuella ja nyt niiden rinnalle tulee myös esiversio Cocreator-ominaisuudesta, eli generatiivisesta tekoälyavustajasta, joka osaa luoda kuviin vaikka taustoja tai muuta tekstisyötteiden pohjalta. Photos on saanut valokuvien muokkaukseen keskittyviä tekoälyominaisuuksia, kuten taustan automaattisen sumennuksen.

Snipping Tool on saanut työkaluja esimerkiksi tekstin irrottamiseen kuvasta leikepöydälle tai vaikka tekstin piilottamiseen henkilökohtaisten tietojen turvaamiseksi. Clipchamp-videoeditori on niin ikään saanut joukon tekoälyominaisuuksia sisällöntuottamisen helpottamiseksi.

Muita isompia päivityksiä Windows 11:ssä ovat modernisoitu File Explorer -tiedostoselain, johon lisätään myös Galleria-toiminto. Se on kuitenkin tulossa ilmeisesti vasta myöhemmässä päivityksessä. Outlook for Windows mahdollistaa eri sähköpostitilien yhdistämisen yhteen sovellukseen ja tekoälyn hyödyntämisen sähköpostien kirjoittamisessa. Windows Backupin luvataan puolestaan mahdollistavan nyt koko nykyisen Windowsin kopioinnin suoraan toiseen koneeseen Backup-toiminnan kautta ja Notepad muistaa jatkossa viimeksi auki olleen sisällön uudelleen avattaessa.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;